loader

O ediție "cutremurătoare" Exclusiv în România, sâmbătă la TVR 1 și TVR HD

Sâmbătă, 8 decembrie, la ora 13.00, la TVR 1, și la ora 14.30, la TVR HD, Cristi Tabără şi “jurnalistul în misiune”, Lorelei Mihală, vă invită în cea mai “cutremurată” zonă din ţară – Vrancea.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Fără să aibă puteri paranormale, echipa a programat filmarea la Institutul Seismologic de la Vrâncioaia chiar în dimineaţa de după cutremurul de 5,8 grade şi vă invită să vedeţi ce înseamnă un astfel de eveniment pentru oamenii care lucrează aici şi cum reacţionează locuitorii. Interesant aici este că orice turist aflat în trecere prin zonă poate vizita muzeul staţiei seismice de la Vrâncioaia.

În plus, pentru că în acest an marcăm Centenarul României Mari, Cristi va merge la Oituz să afle mai multe despre jertfa eroilor din Primul Război Mondial, în memoria cărora a fost ridicat un mausoleu. În apropiere, în Poiana Sărată, se află şi mormântul primului erou căzut pe frontul de aici.

(w882) Exclusiv i

Tot în această ediţie, Lorelei, care în copilărie visa să ajungă într-o sală de gimnastică, va merge la Clubul Sportiv Municipal Oneşti, locul de unde a pornit Nadia Comăneci şi va cunoaşte micii sportivi care se antrenează aici, cu siguranţă viitori mari campioni.

(w882) Lorelei Mi

Şi pentru şi mai multă mişcare, Lorelei a făcut şi un traseu în Parcul Natural Putna, unde puteţi vedea cascada Putna, casa Babei Vrâncioaia, a cărei legendă se leagă de numele lui Ştefan cel Mare şi puteţi păşi pe urmele frontului din Primul Război Mondial, pentru că aici sunt încă vizibile tranşeele în care au luptat soldaţii români.

(w882) Casa Babei

11:00 Dosar România

*Dezbatere: Securitatea la români.

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

13:00 Ora regelui

Tradus de cercetătorul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, și având notele scrise de istoricul Tudor Vișan-Miu, volumul ”Însemnări zilnice. 1932” este o adevărată comoară pentru cei interesați de istoria țării. Cartea-mărturie, scrisă sârguincios de Regina Maria a României, este una dintre cele mai interesante din această serie, tumultosul an 1932 fiind redat din perspectivă personală.

Proiectul de cercetare “Istorii deturnate-destine rescrise. Patrimoniul construit din București sub regimul comunist” a fost realizat de Muzeul Naţional Cotroceni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și studenți la istorie și la arhitectură. Destinele a șapte personalități ale politicii și culturii interbelice, supuse represiunii comuniste au fost aduse în fața publicului, prin poveștile locuințelor și ale proprietarilor lor, conturate pe fondul unei Românii profund marcate de comunism.

Custodele Coroanei române a acordat Înaltul Patronaj Federației de Canotaj. În cadrul ceremoniei de la Castelul Peleș, Majestatea Sa Margareta a conferit învestituri regale unor personalități române din țară, dar și Germania și Elveția.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu

Producător Lidia Voicu

 
Vizită regală în Irlanda

Vizită regală în Irlanda

publicat: sâmbătă, 12 iulie 2025

Sâmbătă, 19 iulie, la „Ora Regelui”, vom călători, împreună cu Familia Regală, în Irlanda.  Vom afla ce îi atrage pe mulți români la capătul de ...

Concertul de Gală de la Opera Garnier din Paris se vede la TVR 1

Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, a concertat la Opera Garnier din Paris, celebrând cea de-a 150-a aniversare a ...

„Hai, române, joacă bine!”, ne îndeamnă maramureșeanca Paula Seling. Ansamblul Folcloric „Transilvania”, aniversat la TVR 1

Iuliana Tudor ne aşteaptă, duminică seară, la un concert extraordinar al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, la împlinirea a 66 de ani ...

 

#tvr1