loader
Foto

"Oamenii și Legea": despre împărțirea bunurilor comune la divorț

Miercuri, 22 mai, ora 13.00, Mihaela Olaru v-a invitat la o nouă ediție a emisiunii "Oamenii și Legea" la TVR 1.

 

Oamenii și Legea

Ce este partajul după divorț? Cum se desfăşoară procedura şi care sunt paşii de urmat pentru a obţine o hotărâre care să consfinţească înţelegerea părţilor? Care sunt avantajele partajului amiabil? Cât durează procedura în instanță? Medierea poate fi o soluție? Răspunsul, în ediţia de miercuri, 22 mai, a emisiunii „Oamenii şi Legea”, începând cu ora 13.00.

(w882) invitata

Invitata Mihaelei OLARU este Elena BUSTEA, avocat.

Atunci cand sotii ajung la divorț, aceștia pot solicita și partajul care se poate face odată cu divorțul sau ulterior, neexistând obligația de a se face partajul odată cu divorțul. La momentul desfacerii căsătoriei încetează doar regimul comunității de bunuri, care are anumite efecte. Partajul, care reprezintă un aspect diferit de încetarea regimului comunității de bunuri, poate fi făcut oricând după divorț.

(w882) olaru si i

Partajul la divorţ poate cunoaşte două forme: voluntar, atunci când soții se înţeleg de comun acord cum să îşi împartă bunurile, are loc la notar şi este opţiunea cea mai puţin costisitoare, sau judiciar, când cei doi soţi nu se înţeleg cu privire la împărţirea bunurilor şi se ajunge în faţa Instanţei Judecătoreşti, care ia decizia pe baza dovezilor şi a opiniilor celor două părţi şi este mai costisitor.În cazul partajului voluntar, regula este ca soţii să împartă bunurile comune jumătate-jumătate, însă nu este obligatoriu. Dacă unul dintre soţi a contribuit mai mult, acesta poate să obţină o cotă-parte mai mare.

(w882) olaru

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

***

Echipa emisiunii:

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU
JURNALIST TV
  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1