Miercuri, 22 mai, ora 13.00, Mihaela Olaru v-a invitat la o nouă ediție a emisiunii "Oamenii și Legea" la TVR 1.
Ce este partajul după divorț? Cum se desfăşoară procedura şi care sunt paşii de urmat pentru a obţine o hotărâre care să consfinţească înţelegerea părţilor? Care sunt avantajele partajului amiabil? Cât durează procedura în instanță? Medierea poate fi o soluție? Răspunsul, în ediţia de miercuri, 22 mai, a emisiunii „Oamenii şi Legea”, începând cu ora 13.00.
Invitata Mihaelei OLARU este Elena BUSTEA, avocat.
Atunci cand sotii ajung la divorț, aceștia pot solicita și partajul care se poate face odată cu divorțul sau ulterior, neexistând obligația de a se face partajul odată cu divorțul. La momentul desfacerii căsătoriei încetează doar regimul comunității de bunuri, care are anumite efecte. Partajul, care reprezintă un aspect diferit de încetarea regimului comunității de bunuri, poate fi făcut oricând după divorț.
Partajul la divorţ poate cunoaşte două forme: voluntar, atunci când soții se înţeleg de comun acord cum să îşi împartă bunurile, are loc la notar şi este opţiunea cea mai puţin costisitoare, sau judiciar, când cei doi soţi nu se înţeleg cu privire la împărţirea bunurilor şi se ajunge în faţa Instanţei Judecătoreşti, care ia decizia pe baza dovezilor şi a opiniilor celor două părţi şi este mai costisitor.În cazul partajului voluntar, regula este ca soţii să împartă bunurile comune jumătate-jumătate, însă nu este obligatoriu. Dacă unul dintre soţi a contribuit mai mult, acesta poate să obţină o cotă-parte mai mare.
Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.
***
Echipa emisiunii:
MODERATOR
- av. Mihaela OLARU
JURNALIST TV
- Raluca AMZĂR
REALIZATOR
- Ileana GAIŢĂ
PRODUCĂTOR
- Mihaela GRECU