loader
Foto

"Oamenii și Legea": despre împărțirea bunurilor comune la divorț

Miercuri, 22 mai, ora 13.00, Mihaela Olaru v-a invitat la o nouă ediție a emisiunii "Oamenii și Legea" la TVR 1.

 

Oamenii și Legea

Ce este partajul după divorț? Cum se desfăşoară procedura şi care sunt paşii de urmat pentru a obţine o hotărâre care să consfinţească înţelegerea părţilor? Care sunt avantajele partajului amiabil? Cât durează procedura în instanță? Medierea poate fi o soluție? Răspunsul, în ediţia de miercuri, 22 mai, a emisiunii „Oamenii şi Legea”, începând cu ora 13.00.

(w882) invitata

Invitata Mihaelei OLARU este Elena BUSTEA, avocat.

Atunci cand sotii ajung la divorț, aceștia pot solicita și partajul care se poate face odată cu divorțul sau ulterior, neexistând obligația de a se face partajul odată cu divorțul. La momentul desfacerii căsătoriei încetează doar regimul comunității de bunuri, care are anumite efecte. Partajul, care reprezintă un aspect diferit de încetarea regimului comunității de bunuri, poate fi făcut oricând după divorț.

(w882) olaru si i

Partajul la divorţ poate cunoaşte două forme: voluntar, atunci când soții se înţeleg de comun acord cum să îşi împartă bunurile, are loc la notar şi este opţiunea cea mai puţin costisitoare, sau judiciar, când cei doi soţi nu se înţeleg cu privire la împărţirea bunurilor şi se ajunge în faţa Instanţei Judecătoreşti, care ia decizia pe baza dovezilor şi a opiniilor celor două părţi şi este mai costisitor.În cazul partajului voluntar, regula este ca soţii să împartă bunurile comune jumătate-jumătate, însă nu este obligatoriu. Dacă unul dintre soţi a contribuit mai mult, acesta poate să obţină o cotă-parte mai mare.

(w882) olaru

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

***

Echipa emisiunii:

MODERATOR

  • av. Mihaela OLARU
JURNALIST TV
  • Raluca AMZĂR

REALIZATOR

  • Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

  • Mihaela GRECU

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1