loader
Foto

Galerie foto

„Oltenii de sub munte”... şi de deasupra lui, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Cristi Tabără şi echipa sa au străbătut viitorul geoparc UNESCO din judeţul Vâlcea. Locuri ce uimesc prin frumuseţea lor sălbatică, oameni remarcabili şi meşteşuguri din străbuni – pe 15 mai, de la 17.05, la TVR 1.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Cine se încumetă să se așeze într-un hamac agățat între stânci, la 200 de metri deasupra unui defileu? Oricât de provocatoare ar părea experienţa, este, cu siguranţă, mai ușor de realizat decât atingi performanța celui care a întins hamacul!

Gabriel Dan Chiriac, deținătorul recordului european în materie de parașutism, a sărit de la înălţimea de 10.500 metri altitudine! L-am cunoscut duminică, într-un nou episod „Exclusiv în România”, în care am acceptat provocările pe care le lansează el turiștilor ajunși în apropiere de Peștera Muierilor, în județul Gorj. Cristi Tabără ne-a spus povestea lui şi a acestei zone de o frumuseţe ce-ţi taie respiraţia, duminică, 5 mai, de la ora 17.05, la TVR 1.

(w882) Gabriel Da

(w882) interviu h

Echipa „Exclusiv în România” a străbătut regiunea spre care se va întinde viitorul geoparc UNESCO „Oltenia de sub Munte”, al cărui proiect include, deocamdată, șase localități din județul Vâlcea. Este de neratat o oprire la Costești, pentru a face cunoștință cu un alt personaj remarcabil: Florin Stoican, inițiatorul proiectului, dar și principalul autor al înființării Parcului Național Buila-Vânturarița. Am aflat de la el ce înseamnă un geoparc și am descoperit, împreună cu echipa de călători de la TVR 1, câteva dintre obiectivele care îi dau valoarea: Muzeul Trovanților,  rezervațiile de ghiocei și vechile biserici de lemn, prea puțin cunoscute.

(w882) Costești

(w882) la trovanÈ

Și, cum valoarea zonei este dată și de păstrarea meșteșugurilor locale, desluşim o fărâmă din tainele borangicului, la Stoenești, unde familia Cristinei Niculescu păstrează neștirbit întregul proces al obținerii lui.

(w882) borangic C

Am urmărit şi în această săptămână o ediție „Exclusiv în România” plină de aventuri, drumeții și taine ale unei zone minunate, locuită de oameni unul şi unul. Totul, pe 15 mai, de la 17.05, la TVR 1.

***

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

 

 

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1