loader
Foto

Galerie foto

„Orașul cu părinţi singuri”, o realitate dureroasă, reflectată în „Dosar România”

După ce au născut şi crescut câte 9-10 copii, bătrânii din Vicovu de Sus - şi nu doar ei - sunt tot singuri, văzându-şi familiile doar de sărbători. Povestea lor am aflat-o de la realizatoarea TVR Maria Cristina Țilică pe 8 mai, la TVR 1. |VIDEO

 

Dosar România

De 30 de ani, de la an la an, România devine o țară de părinți singuri. În ultimele trei decenii, orașul Vicovu de Sus a pierdut mai mult de jumătate din numărul tinerilor. Aceştia au plecat la muncă în străinătate, lăsându-și, de nevoie, părinții singuri, acasă. Sunt familii cu câte 9 sau 10 copii, toţi plecaţi la muncă peste graniţe.

Despre „Oraşul cu părinţi singuri” ne-a vorbit realizatoarea TVR Maria Cristina Țilică într-un documentar în premieră, realizat pentru emisiunea „Dosar România”.

(w882)

Din România au plecat patru milioane de români tineri, buni de muncă, cu tot cu copiii lor, mulţi pierduți pentru totdeauna. Acasă au mai rămas bătrânii. Pentru că le-au plecat copiii în alte ţări sau pe alte continente, aceştia se descurcă tot mai greu, așteptând un telefon sau vizitându-și copiii pe alte meridiane, fără să cunoască limba nepoților sau înțelegându-se într-o altă limbă decât româna. Copiii le trimit bani și colete, dar în pachetele cu bunătăți nu găsesc ceea ce le lipseşte cel mai mult - îmbrățișarea și afecțiunea celor iubiți.

(w882)

Ce viitor poate avea o țară din care pleacă milioane de tineri? Un semnal de alarmă şi posibile răspunsuri la această întrebare – la „Dosar România”, duminică, 8 mai, de la ora 18.00, la TVR 1.

(w882)

Realizator Maria Cristina Țilică

Director de imagine: Claudiu Petringenaru

Producător Răzvan Butaru

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1