loader
Foto

Pacea de la Minsk, rolul şi puterea NATO, dezbătute la "Foc încrucişat"

“Pacea de la Minsk” în contextul unui război iminent la graniţa estică a ţării noastre a fost subiectul dezbătut duminică, 15 februarie, în emisiunea “Foc încrucişat”, difuzată la TVR 1 şi TVR+.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Emisiunea a fost moderată de Alina Stancu, alături de invitatul permanent Cornel Nistorescu.

Invitaţi au fost Cristian Diaconescu, fost ministru de externe al României, şi conf.unui.dr. Adrian Niculescu, de la SNSPA. În direct prin telefon, de la Chişinău, a intervenit prof.univ.dr. Dan Dungaciu, de la Universitatea din Bucureşti.

Cristian Diaconescu a susţinut, în cursul dezbaterii: "Vorbim despre un război cald. Nu avem un conflict în desfăşurare, în care România să aibă un rol. Avem expertiză în regiune, însă acordul pune câştig în coşul separatiştilor".

"Ceea ce s-a câştigat s-a câştigat prin agresiune. Presiunea americană se face prin armament letal.  A existat o mişcare de eliberare. O agresiune care a schimbat frontiere lasă în urmă etnicitatea", a mai subliniat fostul ministru de externe, în emisiunea de duminică.

Cristian Diaconescu a mai spus: "E important să ai la masa negocierii parteneri cu aceleaşi obiective, dar şi foarte puternici. Orice fel de atitudini împotriva României ar trebui să poată polariza regional.  Emisarii americani transmit de fiecare dată României şi un mesaj regional. Dacă pentru accesul în NATO, Ucraina are mari probleme de securitate, nu acelaşi lucru se poate spune pentru Uniunea Europeană . Doar Occidentul poate decide dacă va asocia Ucraina de Est."

Adrian Niculescu, tot în emisiunea din 15 februarie, a subliniat, în dialogul cu moderatoarea şi ceilalţi invitaţi: "Polonia este un partener pivotal pentru situaţia ucraineană. Să trimiţi arme acum ar fi o greşeală. Ucraina este agresată, dar nu putem face abstracţie de etnicitate. Statalitatea ucraineană trebuie respectată. Provocarea este clar rusească, astfel că ne putem aştepta la o posibilă agresiune test într-o ţară mică gen Letonia. Cum reacţionează NATO? Prin implicarea a două ţări importante. România poate fi catalogată că un catalizator subregional."

***

Pe TVR1, în fiecare duminică, la ora 13.00, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii.

Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

21:00 Gala umorului

*Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Gala umorului, una dintre cele mai longevive productii ale Televiziunii Române din epoca modernă, vă propune în continuare întâlnirea cu marii actori ai Generaţiei de Aur în scheciuri celebre, momente şi schiţe comice.

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitat Dan Frînculescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1