loader
Foto

Parcurile din Capitală şi siguranţa alimentară, teme la „Inspiră România”, TVR 1

Suntem mulțumiți de parcurile din București? Dar de aerul pe care îl respirăm? Și oare știm cu adevărat ce mâncăm? La „Inspiră România”, vorbim despre aceste subiecte cu cei implicaţi: societate civilă şi autorităţi. Marţi, de la 16.50, în direct la TVR 1.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Multe orașe din România, inclusiv Bucureștiul, au mari probleme cu deșeurile și calitatea aerului. Colectarea corectă și reciclarea deșeurilor, pădurile și zonele verzi din orașe sunt considerate a fi soluțiile optime, iar autoritățile ne spun că iau măsuri. Cu toate acestea, nu vedem îmbunătățiri semnificative, iar în multe cazuri, parcurile nu sunt ceea ce ne dorim pentru noi și copiii noștri.

Ionuţ Gheorghe lansează o dezbatere pe aceste teme invitaților ediției „Inspiră România” de azi: Ruxandra Lupu, din partea Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu, Ciprian Gălușcă - reprezentant Greenpeace, Radu Mihaiu - primarul sectorului 2 și Anamaria Gram - consilier CGMB. „Inspiră România” se vede la TVR 1 marţi, 7 iunie, de la ora 16.50, în direct la TVR 1.

(w882)

7 iunie este Ziua Mondială a siguranței alimentare, iar tema ediţiei din acest an este: Mâncare mai bună, sănătate mai bună. Organizația Mondială a Sănătății semnalează nevoia de îmbunătăţire a sănătăţii umane şi necesitatea măsurilor de prevenire, detectare şi gestionare a riscurilor transmise prin alimente. Cât de sigure sunt alimentele pe care le consumăm, cum şi cu ce pot fi contaminate și la ce să fim atenți, mai ales pe timpul verii, ne explică Mădălina Petre, medic specialist gastroenterolog. La „Inspiră România”, pe TVR 1.

Înregistrarea ediţiei „Inspiră România” din 7 iunie poate fi urmărită aici:

***

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Brumariu şi Cristina Dănilă

foto: pixabay.com

11:30 Eu pot!

Eu pot ! (redifuzare) EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitata psihoterapeut Elena Barbu

*Adevaratele motive ale crizelor conjugale

Realizator şi producător Anca Mazilu

12:29 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

12.30-14.10 Canotaj dublu vâsle feminin +masculin, 4 vasle

feminin+masculin heats (Simona Radiş-Ancuţa Bodnar)

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1