loader
Foto

Parcurile din Capitală şi siguranţa alimentară, teme la „Inspiră România”, TVR 1

Suntem mulțumiți de parcurile din București? Dar de aerul pe care îl respirăm? Și oare știm cu adevărat ce mâncăm? La „Inspiră România”, vorbim despre aceste subiecte cu cei implicaţi: societate civilă şi autorităţi. Marţi, de la 16.50, în direct la TVR 1.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Multe orașe din România, inclusiv Bucureștiul, au mari probleme cu deșeurile și calitatea aerului. Colectarea corectă și reciclarea deșeurilor, pădurile și zonele verzi din orașe sunt considerate a fi soluțiile optime, iar autoritățile ne spun că iau măsuri. Cu toate acestea, nu vedem îmbunătățiri semnificative, iar în multe cazuri, parcurile nu sunt ceea ce ne dorim pentru noi și copiii noștri.

Ionuţ Gheorghe lansează o dezbatere pe aceste teme invitaților ediției „Inspiră România” de azi: Ruxandra Lupu, din partea Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu, Ciprian Gălușcă - reprezentant Greenpeace, Radu Mihaiu - primarul sectorului 2 și Anamaria Gram - consilier CGMB. „Inspiră România” se vede la TVR 1 marţi, 7 iunie, de la ora 16.50, în direct la TVR 1.

(w882)

7 iunie este Ziua Mondială a siguranței alimentare, iar tema ediţiei din acest an este: Mâncare mai bună, sănătate mai bună. Organizația Mondială a Sănătății semnalează nevoia de îmbunătăţire a sănătăţii umane şi necesitatea măsurilor de prevenire, detectare şi gestionare a riscurilor transmise prin alimente. Cât de sigure sunt alimentele pe care le consumăm, cum şi cu ce pot fi contaminate și la ce să fim atenți, mai ales pe timpul verii, ne explică Mădălina Petre, medic specialist gastroenterolog. La „Inspiră România”, pe TVR 1.

Înregistrarea ediţiei „Inspiră România” din 7 iunie poate fi urmărită aici:

***

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Brumariu şi Cristina Dănilă

foto: pixabay.com

9:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Legea, care trebuie să protejeze drepturile cetățenilor și să asigure un echilibru social, se află adesea într-un conflict cu realitățile cotidiene, cu interesele și dorințele individuale. Din păcate, multe persoane nu înțeleg suficient de bine normele și procedurile juridice, ceea ce poate duce la neînțelegeri și conflicte. De multe ori, poate părea un sistem impersonal, iar oamenii nu conștientizează întotdeauna cum îi protejează sau cum îi afectează cunoașterea sau necunoașterea legii. Totuși, educația juridică și informarea continuă pot ajuta la crearea unui echilibru mai bun între oameni și lege. Din acest motiv, emisiunea juridică “Oamenii și Legea” vine în sprijinul lor și totodată creează o punte de comunicare cu specialiștii în drept!

Tema -Hartuirea morala la locul de munca

Invitat Av. Alexandru Cazacu

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

 
O viziune măreaţă şi un eşec epic au schimbat lumea... Cum? Aflăm din documentarul „General Magic”, joi, la TVR 1

I deile care domină acum industria tehnologică și viața noastră de zi cu zi s-au născut la „ General Magic ”. P ovestea nespusă a uneia ...

O țară care învață să cânte. Despre educația prin muzică, la „Ţară, ţară, cine eşti?”

Într-o societate în care cifrele par încurajatoare, dar realitatea din teren nu ține ritmul, emisiunea „Țară, țară, cine ești?” aduce în ...

Conferința de închidere a cursurilor de calificare pentru ocupația de mediator școlar, desfășurată recent la Centrul de Formare Profesională al ...

 

#tvr1