loader
Foto

Parcurile din Capitală şi siguranţa alimentară, teme la „Inspiră România”, TVR 1

Suntem mulțumiți de parcurile din București? Dar de aerul pe care îl respirăm? Și oare știm cu adevărat ce mâncăm? La „Inspiră România”, vorbim despre aceste subiecte cu cei implicaţi: societate civilă şi autorităţi. Marţi, de la 16.50, în direct la TVR 1.

 

Ionuț Gheorghe
Inspiră România

Multe orașe din România, inclusiv Bucureștiul, au mari probleme cu deșeurile și calitatea aerului. Colectarea corectă și reciclarea deșeurilor, pădurile și zonele verzi din orașe sunt considerate a fi soluțiile optime, iar autoritățile ne spun că iau măsuri. Cu toate acestea, nu vedem îmbunătățiri semnificative, iar în multe cazuri, parcurile nu sunt ceea ce ne dorim pentru noi și copiii noștri.

Ionuţ Gheorghe lansează o dezbatere pe aceste teme invitaților ediției „Inspiră România” de azi: Ruxandra Lupu, din partea Grupului de Inițiativă Civică Cișmigiu, Ciprian Gălușcă - reprezentant Greenpeace, Radu Mihaiu - primarul sectorului 2 și Anamaria Gram - consilier CGMB. „Inspiră România” se vede la TVR 1 marţi, 7 iunie, de la ora 16.50, în direct la TVR 1.

(w882)

7 iunie este Ziua Mondială a siguranței alimentare, iar tema ediţiei din acest an este: Mâncare mai bună, sănătate mai bună. Organizația Mondială a Sănătății semnalează nevoia de îmbunătăţire a sănătăţii umane şi necesitatea măsurilor de prevenire, detectare şi gestionare a riscurilor transmise prin alimente. Cât de sigure sunt alimentele pe care le consumăm, cum şi cu ce pot fi contaminate și la ce să fim atenți, mai ales pe timpul verii, ne explică Mădălina Petre, medic specialist gastroenterolog. La „Inspiră România”, pe TVR 1.

Înregistrarea ediţiei „Inspiră România” din 7 iunie poate fi urmărită aici:

***

Moderator: Ionuţ Gheorghe

Producători şi realizatori: Raluca Brumariu şi Cristina Dănilă

foto: pixabay.com

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1