loader
Foto

Galerie foto

103,3 km în 24 de ore, performanţa alergătorului de cursă lungă Vlad Arhire

Jurnalist sportiv la TVR, tată fericit al lui Vladimir şi al Larisei, alergător împătimit în timpul liber. Pe toate le face cu pasiune şi toate îi aduc bucurii nenumărate. Despre sport, eforturi, dar şi satisfacţii, ne vorbeşte Vlad Arhire.

 

Vlad Arhire

Are 40 de ani şi a alergat primii 10 kilometri „legaţi” în 2017. De atunci, Vlad Lucian Arhire participă constant la competiţii de alergare: crosuri, semimaratoane, maratoane şi chiar ultramaratoane. Cea mai recentă ispravă: cursa de 24 de ore de la Monaco! În aceste zile de Mondial, îl întâlnim aproape în fiecare zi la TVR 1, Vlad fiind una dintre gazdele „Studiourilor Mondial” care preced sau urmează transmisiunilor meciurilor de la CM Qatar 2022.

(w882)

„Luna noiembrie a fost cea mai “aglomerată”, în materie de competiţii, de când am început să alerg mai serios. Pe 6 noiembrie am participat la Maratonul de la Porto. Îmi doream foarte mult să cobor sub 4 ore, la alergarea celor de 42 de kilometri şi 195 de metri. De aceea am început să mă pregătesc încă de la mijlocul lunii august. Şi mi-a ieşit. Am ajuns la finish în 3 ore şi 55 de minute. A fost o experienţă grozavă. M-am simţit bine pe primii 35 de kilometri. Am avut parte şi de o vreme excelentă pentru alergat: 14-15 grade, cer noros şi fără vânt. Situaţia s-a schimbat spre final, când a ieşit soarele, temperatura a urcat spre 20 de grade şi a intervenit şi oboseala. Am reuşit să mă motivez însă şi am continuat să menţin un ritm care să-mi permită să-mi îndeplinesc obiectivul”, povesteşte Vlad Arhire.

(w882)

(w882)

„Am trăit o satisfacţie imensă, chiar dacă efortul a fost pe măsură!”

Şi, de parcă nu ar fi fost suficient de solicitant Maratonul de la Porto, în a doua parte a lunii noiembrie, Vlad Arhire s-a înscris şi a participat la o competiţie total inedită: „Cursa de 24 de ore de alergare a fost o nebunie. Nu am stat prea mult pe gânduri când am auzit de ea. Am fost împins de la spate şi de doi prieteni buni, ultramaratonişti, Adrian Bontiu şi Nicu Buceanu. Adi a luat startul în cursa de 8 zile, din cadrul aceleeaşi competiţii, No Finish Line Monaco, iar Nicu, primul şi singurul român care a încheiat o cursă de alergare de 5000 de kilometri a fost în echipa mea de suport”, povesteşte Vlad Arhire despre cea mai recentă ispravă a sa la capitolul alergare.

(w500)

Şi tot el explică: „Obiectivul într-o astfel de cursă este să strângi cât mai mulţi kilometri în acest interval de 24 de ore”. Traseul pe care a alergat şi Vlad a fost o buclă de aproximativ 1,2 kilometri, printre palmieri, de-a lungul promenadei din Monaco: „Aici mi-am dorit să trec de borna de 100 de kilometri. S-a întâmplat după aproximativ 19 ore. O cursă grea, de anduranţă, în care psihicul contează foarte mult. Cel mai greu moment a fost pe la kilometrul 90, undeva după miezul nopţii, la vreo 14 ore de la start. Corpul meu refuza să se alimenteze. Aveam şi o oarecare stare de greaţă, oboseală. Atunci am hotărât să fac o pauză de o oră pentru a mă linişti. Mi-am revenit şi am continuat să merg mai departe. În final am strâns 103,3 kilometri, cea mai lungă distanţă alergată de mine”, adaugă Vlad, mulţumit.

(w500)

De ce aleargă şi cum s-a simţit după cursa de peste o sută de km? Cu zâmbetul pe buze, senin şi fericit pentru reuşită, Vlad mărturiseşte: „Am trăit o satisfacţie imensă, chiar dacă efortul a fost pe măsură. Alerg pentru că vreau să-mi depăşesc anumite limite. Consider că mă ajută şi în “lumea reală”: alergând, devii mai disciplinat, mai motivat, mai organizat, mai neimplicat în tot felul de chestiuni minore, care consumă timp şi energie, mai detaşat”.

(w882)

Ce urmează? Până la finalul Campionatului Mondial de Fotbal, multe întâlniri cu telespectatorii la TVR 1, în emisiunile „Studio Mondial”, pentru analize pertinente ale evoluţiilor echipelor şi jucătorilor, în compania unor jurnalişti şi specialişti în domeniu. Pe termen lung şi în plan personal: „Îmi doresc să fiu un exemplu şi pentru copiii mei, Larisa şi Vladimir. Şi sper, dacă voi fi sănătos, să alerg şi alături de nepoţi”, mai spune Vlad.

 

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Nadine Vlădescu-jurnalist TVR

*Predicţiile, între ştiinţă şi pseudoştiinţă

Invitaţi:

Prof. Adrian Mitroi, doctor in finante comportamentale,

Psiholog Radu Lecca,

Anca Dimancea, specialist Feng Shui

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1