loader
Foto

Galerie foto

„Poftiți în șezătoare”! Spectacolul extraordinar desfăşurat pe scena Festivalului-Concurs „Lucreţia Ciobanu" se vede la TVR 1

Din pasiune pentru cânt și dans! Iuliana Tudor şi echipa ei ne aduc noi emisiuni de la ediţia a VII-a a Festivalului-Concurs „Lucreţia Ciobanu”. Duminică, 14 şi 21 iulie, ora 21.00, la TVR 1 evoluează colegi de breaslă din generația Lucreției Ciobanu, interpreți sibieni, Ansamblul „Ceata Junilor” şi „Veteranii Junilor Sibiului”.

 

Iuliana Tudor

„Poftiți în șezătoare!”, ne lansează Iuliana Tudor invitaţia de a-i fi alături la noi ediţii care evocă personalitatea Doamnei Munţilor, interpreta Lucreţia Ciobanu, de la a cărei naştere, în 2024, se împlinesc 100 de ani. Tot in 2024, Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă. Sunt suficiente motive pentru a ne bucura de spectacolele şi concursul organizate în acest an în cadrul Festivalului-Concurs Lucreţia Ciobanu.

(w882)

(w882)

„Pentru cinstirea Lucreției Ciobanu am organizat cu succes și cea de-a VII-a ediție a Festivalului. Acest festival are o însemnătate specială pentru noi, Junii Sibiului, căci Lucreția Ciobanu a făcut parte din marea familie artistică Junii Sibiului, împreună au colindat lumea și au vorbit, prin cântec și joc, despre frumusețea tradițiilor românești. În anul 2024, în care se împlinesc 100 de ani de la nașterea Doamnei Munților, iar Junii Sibiului celebrează 80 de ani de activitate neîntreruptă, artiști din țara întreagă, ansambluri folclorice și tineri interpreți de muzică populară au ilustrat frumusețea folclorului din România întreagă”, a declarat Silvia Macrea, directorul festivalului. Dinamismul dansurilor populare, emoția cântecelor populare și căldura extraordinară a publicului au fost elementele de succes ale celei de-a VII-a ediții a Festivalului - Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu”, desfăşurat în luna aprilie, la Sibiu.

(w882)

(w882)

Pe 14 şi 21 iulie, de la ora 21.00, la TVR 1 ne vom bucura să urmărim spectacolul „Poftiți în șezătoare!”, recital desfăşurat în seara a doua a festivalului.

(w882)

Vor evolua colegi de breaslă din generația Lucreției Ciobanu, interpreți sibieni, Ansamblul „Ceata Junilor” şi „Veteranii Junilor Sibiului”:

  • Marcel Părău, Camelia Cosma Stoiță, Nicolae Helera, Nelu Albu, Viorica Telcean
  • Maria Butilă, Ilie Medrea, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Ion Drăgan
  • Maria Marcu, Aneta Stan, Gheorghe Roșoga, Maria Lia Bologa
  • Daniela Condurache, Gheorghe Turda, Angelica Stoican, Traian Jurchela, Nineta Popa
  • Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor”,

cu toții vor aduce în șezătoare cântecul, jocul și voia bună, dar și momente de suflet ce evocă personalitatea Doamnei Munților.

(w882)

20 de tineri interpreți, din marile zone etnografice ale țării, au intrat în concurs în zilele de 8 și 9 aprilie, pentru a dovedi că sunt buni promotori ai cântecului popular românesc, ai diversității și autenticității lui, că dețin calităţile vocale şi interpretative necesare pentru a accede pe marile scene. Evoluțiile lor au fost apreciate de juriul de specialitate format din: prof. dr. Elise Stan, etnomuzicolog, realizator de emisiuni la Televiziunea Română - președintele juriului; prof. univ. dr. Ilie Moise - etnolog, cercetător științific la Institutul de Cercetări Socio - Umane din Sibiu al Academiei Române; Carmen Popovici Dumbravă - profesor de canto la Școala Populară de Arte din Timișoara și interpretă de muzică populară; Ionuț Fulea - interpret de muzică populară, Președintele Uniunii Artiștilor Interpreți de Folclor muzical din România, Nineta Popa Ionescu - interpretă de muzică populară, dr. Cristian Obrejan – orchestrator și dirijor al orchestrelor ansamblurilor folclorice profesioniste „Cindrelul-Junii Sibiului” și „Brâulețul” din Constanța; Ana-Maria Voicu, producător artistic al talent show-ului „Vedeta Populară”, difuzat de Televiziunea Română; Dorinel Gavriluț - interpret de muzică populară, câștigătorul trofeului ediției a VI-a Festivalului - Concurs „Lucreția Ciobanu” și dr. Silvia Macrea, director festival.

(w882)

Concursul a fost urmat în ambele zile de spectacole extraordinare de folclor, în cadrul cărora au evoluat colegi de breaslă din generația Lucreției Ciobanu, interpreți sibieni, foști laureați ai festivalului și generații de dansatori din familia Junilor Sibiului. Imagini din serile de concurs şi de festival vom putea urmări şi în următoarele zile de duminică, la TVR 1.

(w882)

Iuliana Tudor a prezentat spectacolele desfăşurate la Sibiu în fiecare dintre cele trei seri. A VII-a ediție a Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” a fost organizată de Consiliul Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul - Junii” Sibiu.

(w882)

credit foto: FB Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului

 

 

 

7:00 Universul credinţei

* Prezintă Victor Dochia

Jurnalisti: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Ileana Gaiță, Răzvan Bucuroiu,

Corneliu Vlad Matache, Ciprian Dumea

​Producător Andrei-Victor Dochia

Sezon nou

8:30 Bucuria credinţei

*

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Jurnalist Paula Tăbârcă. Producător Andrei-Victor Dochia

Sezon nou

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1