loader
Foto

„Vreau să fiu sănătos!" - Primul ajutor în cazul arsurilor la nivelul pielii

„Boala începe când se distrug ordinea și simetria moleculelor de apă", ne amintește lector univ. dr. Mihaela Gheorghiu de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila". Sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 10.30 pe TVR1, am urmărit-o într-un interviu, ca invitat special al emisiunii „Vreau să fiu sănătos!" unde v-am adus informații și despre diabet, sănătate orală sau prim ajutor în caz de arsuri, în rubricile noastre permanente.

 

Vreau să fiu sănătos!

Vreau să fiu sănătos! este emisiunea care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă față de trup și suflet, dar vă a duce în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament. Venim cu informații noi din lumea medicală atât din România, cât și din străinătate. (Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist)

Rubricile permanente ale emisiunii Vreau să fiu sănătos! aduc noutăți despre esofag (Dicționar medical), încercăm să înțelegem împreună cu psihologul ce reprezintă trauma de abandon și ce este de făcut când o identificăm, (De vorbă cu psih. Dorina Stamate), cum acordăm corect primul ajutor în cazul nefericit în care bebelușul suferă arsuri la nivelul pielii (Pastila de prim ajutor), iar Dr. Chioțea ne spune totul despre acnee.

(w882) Psiholog

România se află pe un loc fruntaș în Europa în topul mamelor adolescente, dar informarea corectă și prevenția ar putea schimba statistici. Aflăm împreună cu Izabela Marinescu, de la medicul ginecolog, când este momentul optim pentru prima vizită a copilelor în cabinetul specialistului. Jurnalista Beatrice Cioba ne spune totul despre diabetul tip II, iar jurnalistul Grigore Vîrsta îi ajută pe părinți să mențină sănătatea orală a micuților, arătând diferența dintre carie și demineralizare.

(w882) Prim ajuto

Invitatul ediției de sâmbăta aceasta a emisiunii Vreau să fiu sănătos! este lector univ. dr. Mihaela Gheorghiu, șef de lucrări la Disciplina de Fiziopatologie și Imunologie de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila", specialist în imagistică medicală: Noi suntem simultan și particule, și unde. Faptul că emitem câmpuri de diferite tipuri - electromagnetic, sonor, mecanic - face posibilă explorarea noastră prin ceea ce știm că se numește rezonanță magnetică nucleară, computer tomografie, radiografie, ecografie. Dacă nu am emite astfel de câmpuri, nu am putea fi interceptați cu  câmpurile pe care le generează tehnologiile respective imagistice. Ne ajută să înțelegem cum funcționăm în condiții normale, apoi ne ajută să înțelegem de unde începe boala, la ce nivel și, evident, și la corectare, acolo unde este posibil. Știm că boala începe când se distrug ordinea și simetria moleculelor de apă care îmbracă structurile noastre. De acolo ar începe boala.(...) Doctorul nu vindecă. Doctorul intră într-o stare de dezordine și îi spune pacientului unde este dezordinea și cam ce ar trebui să facă.

***

Emisiunea are premiera sâmbăta, de la ora 10.30, iar redifuzarea este duminica de la ora 03.00.

(w500) Izabela VS

16:00 Maghiara de pe unu (R)

* Cine-ma-rubrică de actualitate cinematografică. Discuţie cu regizoarea Moldovai Katalin. Moderator Kacsó Edith

In memoriam Fodor Sándor, scriitor (partea 1) (redifuzare)

Redactor Daczó Katalin

Avanpremiera emisiunilor viitoare

Redactor coordonatorKacsó Edith

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

(Reluare)

17:00 Jocurile Olimpice

* Învingătorii. Episodul 27

Producător Daniela Enăchescu

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1