loader
Foto

Sofia Vicoveanca ajută o familie pe care nu a întâlnit-o niciodată

De ceva vreme, Sofia Vicoveanca ajută o familie greu încercată. Este vorba despre cinci fetițe și tatăl lor, rămași singuri după ce mama fetelor a decedat cu patru ani în urmă.

 

Andreea Marin

După cum a prezentat-o Andreea Marin înainte de a o invita în platoul emisiunii Prețuiește Viața, Sofia Vicoveanca este “un om frumos, cu un destin ce nu e doar al său, căci după o carieră de artist dedicat trup și suflet publicului, destinul său a devenit parte din viața noastră. În acest om, Dumnezeu a pus tot ce e mai bun: talent, bun-simț, omenie, o sensibilitate aparte, verticalitate, discreție, valoare. E o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, o respect și am impresia că m-am născut ascultând-o. Am admirat-o întotdeaua și la fel ca mine, milioane de români din toate colțurile lumii’’.

Sofia Vicoveanca este un artist complet cu o carieră care numără până acum 54 de ani, o femeie de mare ținută morală, o mama iubitoare și un aspect mai puțin cunoscut publicului, o persoană pasionată de scris și de desen. A scris până acum trei cărți, “Dureri ascunse” – poezii și desene în creion, “Cu inima în palmă” – proză, și “Taine în adânc păstrate”, iar în prezent lucrează la cea de-a patra carte pentru care a scris deja 34 de poezii.

Este atașată de satul în care a copilărit, Vicov, după care și-a luat și numele de scenă, iar acolo, în casa sa, a deschis un muzeu în care sunt expuse piese vestimentare din diverse zone etnografice bucovinene, pe care le-a purtat pe scenă de-a lungul carierei sale.

Un alt aspect necunoscut din viața Sofiei Vicoveanca este acela că de ceva vreme ajută o familie greu încercată, cinci fetițe și tatăl lor, rămași singuri după ce mama fetelor a decedat cu patru ani în urmă. Rămas singur cu cele cinci fiice, tatăl s-a confruntat cu nenumărate greutăți, iar Sofia Vicoveanca, auzind povestea lor a început să îi ajute, fără însă a îi întâlni vreodată.

Aflând povestea impresionantă a acestei familii și gestul nobil făcut de Sofia Vicoveanca, Andreea Marin a reușit să îi aducă în platoul emisiunii Prețuiește Viața pe tată și pe cele cinci fetițe, Dumitrița, Roxana, Gabriela, Oana si Raluca, pentru a le oferi prilejul de a o cunoaște și a-i mulțumi binefăcătoarei lor.

Urmăriți mai jos momentul impresionantei întâlniri:


***

Emisiunea „Prețuiește Viața” se difuzează în fiecare duminică, de la ora 20:45, pe TVR 1 şi online pe TVR+.

5:10 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1