loader
Foto

Tehnici moderne şi premiere în medicină, la "Vreau să fiu sănătos"

Cum înlocuim amniocenteza, cine a construit o proteză oculară anatomică sau ce tratamente există pentru adenomul de prostată am aflat luni, 10 martie, de la 18:10 la TVR1.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediția emisiunii de luni 10 martie este disponibilă online pe TVR+

Tehnica modernă care înlocuiește amniocenteza

De multe ori,  în cazul femeilor însărcinate peste 35 de ani, ale căror analize ale testului dublu nu ies aşa cum se aşteaptă viitoarele mămici, medicii recomandă amniocenteza. Însă în aceste cazuri, riscul de avort postprocedural este estimat a fi de 1 din 250 de cazuri. Pentru anularea completă a acestui risc, a apărut o nouă modalitate care înlocuiește amniocenteza, oferind rezultatelor aceeași acurateţe. Despre acest lucru vom vorbi cu dna. conf. dr. Monica Cirstoiu, șef secție Obstetrică-Ginecologie III, SUUB.

Realizator: Beatrice Cioba

Premieră în oftalmologie

O ţară intreagă a fost şocată de tragedia fetei împuşcata în ochi . Tânăra şi-a pierdut ochiul definitiv. O echipă de medici tineri au început pro bono o serie de operaţii de reconstrucţie a orbitei, care să permită în timp crearea unei proteze oculare anatomice care să îi readucă tinerei puterea de ieşi în afara casei fără teama de fi privită insistent.

Echipa de medici a fost condusă de dr. Dan Georgescu, medic specialist în oculoplastie, venit din Franţa special pentru această intervenţie.

Realizator: Dana Armaşu


Adenomul de prostată

Adenomul de prostată este, din nefericire, o boală care nu poate fi prevenită ușor şi la care se constată o scădere a vârstei de apariţie, astfel că reprezintă o problemă din ce în ce mai importantă, mai ales a bărbaților trecuţi de 50 de ani.

Ce trebuie făcut, cui trebuie să ne adresăm şi mai ales care sunt tratamentele de ultima oră, veţi afla de la dr.Victor Cauni, medic primar urolog la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti.

Realizator: Adina Slave


 

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1