Cum înlocuim amniocenteza, cine a construit o proteză oculară anatomică sau ce tratamente există pentru adenomul de prostată am aflat luni, 10 martie, de la 18:10 la TVR1.
Ediția emisiunii de luni 10 martie este disponibilă online pe TVR+
Tehnica modernă care înlocuiește amniocenteza
De multe ori, în cazul femeilor însărcinate peste 35 de ani, ale căror analize ale testului dublu nu ies aşa cum se aşteaptă viitoarele mămici, medicii recomandă amniocenteza. Însă în aceste cazuri, riscul de avort postprocedural este estimat a fi de 1 din 250 de cazuri. Pentru anularea completă a acestui risc, a apărut o nouă modalitate care înlocuiește amniocenteza, oferind rezultatelor aceeași acurateţe. Despre acest lucru vom vorbi cu dna. conf. dr. Monica Cirstoiu, șef secție Obstetrică-Ginecologie III, SUUB.
Realizator: Beatrice Cioba
Premieră în oftalmologie
O ţară intreagă a fost şocată de tragedia fetei împuşcata în ochi . Tânăra şi-a pierdut ochiul definitiv. O echipă de medici tineri au început pro bono o serie de operaţii de reconstrucţie a orbitei, care să permită în timp crearea unei proteze oculare anatomice care să îi readucă tinerei puterea de ieşi în afara casei fără teama de fi privită insistent.
Echipa de medici a fost condusă de dr. Dan Georgescu, medic specialist în oculoplastie, venit din Franţa special pentru această intervenţie.
Realizator: Dana Armaşu
Adenomul de prostată
Adenomul de prostată este, din nefericire, o boală care nu poate fi prevenită ușor şi la care se constată o scădere a vârstei de apariţie, astfel că reprezintă o problemă din ce în ce mai importantă, mai ales a bărbaților trecuţi de 50 de ani.
Ce trebuie făcut, cui trebuie să ne adresăm şi mai ales care sunt tratamentele de ultima oră, veţi afla de la dr.Victor Cauni, medic primar urolog la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti.
Realizator: Adina Slave