loader
Foto

„Teleenciclopedia”: prin capitala lumii, Paris | VIDEO

TVR 1 transmite o nouă ediție a emisiunii Teleenciclopedia, sâmbătă, 7 octombrie, ora 19.00.

 

Teleenciclopedia

PARIS, CAPITALA LUMII (ep. 2)

Când, la 16 ani, pictorul rus Chaïm Solomonovici Sutin a păcătuit pictându-l pe rabinul satului, măcelarul din Smilavici l-a închis într-un beci și l-a bătut crunt. Tânărul s-a răzbunat între-un mod inedit, pictând tablouri cu iepuri, curcani, raţe, găini și carcase de vită jupuite sau în putrefacție. Înainte de război, s-a refugiat la Paris, asemenea altor artişti est-europeni: Kikoïne, Krémègne, Mané-Katz, Hana Orloff, Robert Kisling, Archipenko, Zadkine. Toţi aparţineau Şcolii de la Paris, pe cale să devină faimoasă în lume.

(w882) criza econ

MAREA CRIZĂ ECONOMICĂ DIN AMERICA (ep.3)

În 1932, Franklin Delano Roosevelt, ales al 32-lea președinte american, le propunea compatrioților Noul Pact (The New Deal): un program de redresare, întocmit cu ajutorul unei echipe de economiști inovatori de la Universitatea Columbia. Înființată în 1933, Administrația Națională pentru Redresare (NRA) intervenea constant în politica economică, pentru depășirea urmărilor Marelui Crah financiar din 1929.

ROMA (ep.1)

Cel mai complex și bine păstrat monument din Roma, primul de felul său al Antichității, este uimitorul Pantheon. Spațiul original, vast și luminos, avea să fie reprodus deseori în Renaștere, dar la scară mai redusă. Situat în Piazza della Rotonda – în inima istorică a capitalei, templul reflectă idealul de a reuni toate religiile și zeii imperiului într-un singur loc! Deasupra tronează domul – cel mai mare din istorie, cu diametrul de 43,30 metri şi masa de 4.535 tone!

(w882) lumi preis

LUMI PREISTORICE (ep. 3)

În provincia Zhejiang din estul Chinei, Sylvie Crasquin și Marie Beatrice Forel caută urmele singurelor creaturi marine care au reușit „performanța” de a rezista cataclismului din Permian. În stratul ce marchează trecerea din abundentul Permian în era marcată de catastrofă, cercetătoarele își descoperă „vedetele”: micile crustacee numite ostracode. Studierea microscopică a specimenelor, a revelat că, în timpul marii extincții, ostracodele și-au redus metabolismul și dimensiunile pentru a economisi energie. O dată în plus, viața pe Terra s-a „resetat”: puținele tetrapode supraviețuitoare, descendentele primelor vertebrate ce părăsiseră mediul acvatic, aveau să evolueze și să se diversifice.

***

Program de difuzare:

TVR 1 - 7 octombrie, ora 19.00, reluare - 8 octombrie, ora 24.00

***

Producător:  OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1