loader
Foto

Teleenciclopedia: Indiile de Vest | VIDEO

Sâmbătă, 30 aprilie, vă invităm să urmăriți o nouă serie de materiale, în premieră, la Teleenciclopedia, pe TVR 1, de la ora 18.50.

 

Teleenciclopedia

JEAN FOUQUET: MARTIRIUL SFINTEI APOLONIA (ep.2)

Jean Fouquet nu era un autentic reprezentant al Renașterii italiene, dar se pricepea să creeze iluzia profunzimii. De pildă, scena circulară din tabloul dedicat Sfintei Apolonia amintește de amfiteatrele romane, unde erau sacrificați primii creștini. Martiriul Sfintei Apolonia, dar și celelalte miniaturi din Cartea orelor (culegere de rugăciuni și calendar al principalelor sărbători religioase) se numără printre ultimele exemple de artă medievală.

(w882) teleencicl

MAREA CRIZĂ ECONOMICĂ DIN AMERICA (ep.5)

Franklin Delano Roosevelt s-a dovedit un președinte „complicat”: mediul de afaceri îi reproșa cheltuielile cu asistența socială; Curtea Supremă a Statelor Unite dezaproba amestecul guvernului în regulile economiei de piață; sudiștii condamnau atitudinea antisegregaționistă a cuplului prezidențial; adversarii politici îl acuzau de cultul personalității. Cu toate acestea, în ciuda previziunilor, la 3 noiembrie 1936 a fost reales cu 11 milioane de voturi, în 46 dintre cele 48 de state.

(w882) teleencicl

TIKAL (ep. 2 )

Situat în America Centrală, în apropierea actualei granițe dintre Guatemala și Mexic, Tikal se mândrea în perioada de maximă înflorire cu 12.000 edificii și aproximativ 50.000 de locuitori. Construită în anul 750 î.C. pe o bază din piatră de aproape 8500 m pătrați și înaltă de 40 de metri, Acropola de Nord (cel mai vechi ansamblu din sit) adăpostea rămășițele unor importanți suverani, preoți și nobili.

(w882) tikal

INDIILE DE VEST (ep.1)

Înconjurate de Oceanul Nord Atlantic și Marea Caraibilor, Indiile de Vest, numite popular Caraibe, includ Antilele Mari, Antilele Mici și Arhipelagul Lucayan, şi se întind de-a lungul a 3.500 de km, între cele două Americi –  din Cuba (la nord), până în Trinidad (în largul coastei Venezuelei).

Producător:  OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

 

 

10:00 Exclusiv în România (R)

/

Prezentator Cristian Tabără

Producători: Cristina Magearu, Marin Găbudean

(Reluare)

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1