loader
Foto

Galerie foto

"Alegoria Primăverii" la Teleenciclopedia

În ediţia din 9 februarie descifrăm tablourile alegorice ale lui Botticelli, vizităm Muzeul de Istorie Naturală din Viena, aflăm cine a inventat cubul Rubik şi călătorim în Delta Dunării. De la ora 19:00, pe TVR1.

 

Teleenciclopedia

SANDRO BOTTICELLI. ALEGORIA PRIMĂVERII (ep.2/2)

Reluare din 3.02.2018

Cele nouă personaje mitologice din tabloul alegoric Primavera – săvârșit între anii 1480-1485 de talentatul Sandro Botticelli (pictorul familiei Medici) – au fost asociate nu numai cu marile orașe ale Peninsulei Italice – cum am aflat din în episodul anterior –, ci și cu unele celebrități culturale și politice ale epocii.

DUNĂREA. FLUVIUL-REGINĂ (ep.4/9)

Reluare din 3.02.2018

După ce parcurge 188 de kilometri în Croaţia şi alţi 588, în Serbia, Dunărea taie Munţii Carpaţi, la Porţile de Fier. Aproape de vărsarea în Marea Neagră, se desparte în trei braţe şi nenumărate canale secundare, alcătuind o deltă mirifică, luată în stăpânire de lopătari, chire, prundărași şi alte înaripate.

MUZEUL DE ISTORIE NATURALĂ DIN VIENA (ep. 4/4)

Reluare din 3.02.2018

Muzeul de Istorie Naturală din Viena adăpostește aproximativ 30 de milioane de exponate și specimene rare, reprezentând flora sau fauna din diferite zone ale Pământului. Deosebit de interesantă este pasărea Kakapo, prinsă și conservată de către naturalistul austriac Andreas Reischek, în timpul călătoriei întreprinse de el în Noua Zeelandă, între anii 1877 -1889.

DESPRE JUCĂRII. CUBUL RUBIK

Reluare din 1.09.2018

„Paternitatea” cubului Rubik este atribuită profesorului de arhitectură Ernő Rubik. „Legenda” spune că ungurului i-a venit ideea de a crea un super-cub, combinând și rotind alte 26 de cuburi mai mici, în șase culori, în timp ce preda studenților săi un curs despre „Teoria Grupurilor.”

16:00 Care pe care

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory) Producător Elena Stirbescu

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
România are un „Vis la Paris”. Sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice se dezvăluie la TVR 1

Timp de 12 săptămâni, în fiecare seară de vineri urmărim o emisiune cu şi despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice Paris 2024. Situaţia ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 

#tvr1