loader
Foto

Galerie foto

Teleenciclopedia: Georges Seurat și pictura optică | VIDEO

Sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 18:50, la TVR1, am redescoperit tehnica picturală a lui Georges Seurat, istoria marionetelor, sondele spațiale și podișul Deosai.

 

Teleenciclopedia

GEORGES SEURAT – UN SCĂLDAT LA ASNIÈRES (ep. 1/2)

La 24 de ani, Georges Seurat inventa o nouă tehnică în tabloul ”Un scăldat la Asnières”. Prin procedeul numit pictură optică, artistul crea forme, alăturând „pete” cu nuanțe complementare sau contrastante. În pofida atitudinii calme, chiar nepăsătoare, a personajelor din scena bucolică, fundalul sugerează agitația sfârșitului de secol al XIX-lea.

(w882)

DESPRE JUCĂRII - MARIONETELE

Odinioară, păpușile personificau spirite și zeități, pe care oamenii le idolatrizau. Marionetele au avut un succes enorm, odată cu apariția lor în Italia, la mijlocul secolului al XV-lea.

(w882)

SONDE SPAȚIALE – ROVERE MARȚIENE (ep.1/2)

În 2003, inginerii de la NASA lansau spre Planeta Roșie doi roboți Spirit și Opportunity – datorită cărora avem astăzi avem certitudinea că, în trecut, pe suprafața planetei Marte exista apă în stare lichidă. Pe 26 noiembrie 2011, ateriza pe Marte și Curiosity, cel mai greu (900 de kilograme) și cel mai sofisticat robot – încă funcțional – trimis vreodată de oameni pe o altă planetă.

(w882)

PODIŞUL DEOSAI (ep.3/3)

Răspunderea salvării și protejării Rezervației Deosai, „Tărâmului Uriașilor” aparține, în primul rând, autorităților și locuitorilor din Gilgit-Baltistan, Pakistan.

(w882)

 

Producător: OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

 

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1