loader
Foto

Teleenciclopedia: Comorile din Tours și Tikal | VIDEO

Sâmbătă, 23 aprilie, pe TVR1 de la ora 18.50 (reluare pe 24 aprilie, ora 04:10) ne întâlnim din nou cu informațiile Teleenciclopediei. Episoadele ne poartă pe Valea Loarei și pe continentul american.

 

Teleenciclopedia

JEAN FOUQUET: MARTIRIUL SFINTEI APOLONIA (ep.1) premieră

La jumătatea secolului al XV-lea, Regele Carol al VII-lea Victoriosul își mutase reşedinţa pe malurile fluviului Loara în pitorescul oraș Tours.

Tot acolo îşi avea atelierul şi pictorul Jean Fouquet, autorul miniaturii „Martiriul Sfintei Apolonia” – un tablou ce reflectă violenţa şi intoleranţa întunecatulului Ev Mediu. Ceea ce vedem este, de fapt, o reprezentaţie, un spectacol dramatic, la care luau parte până la 500 de actori şi figuranţi.

(w882) Fouquet Ap

STELE ALE ECRANULUI

Amănunte din biografiile și carierele celebrelor staruri de cinema ale secolului al XX-lea: Charlie Chaplin și Mary Pickford.

MAREA CRIZĂ ECONOMICĂ DIN AMERICA (ep.4) premieră

Graţie noului plan de redresare economică iniţiat de președintele Franklin Delano Roosevelt, americanii, indiferent de clasă socială, redobândiseră încredere în țara și conducătorii lor. În 1936, producția industrială revenise la 90 de procente din cea consemnată în 1929, însă, din cauza costurilor mari ale programelor federale responsabile cu reducerea șomajului, Roosevelt a decis să renunțe la ele. Adversarii preşedintelui se plângeau că impetuozitatea îl făcea nechibzuit. Opoziția de dreapta îl compara cu Stalin, în vreme ce stânga îl acuza că o ia pe urmele lui Hitler.

TIKAL (ep. 1) premieră

Situat în America Centrală, în apropierea actualei granițe dintre Guatemala și Mexic, Tikal se mândrea în perioada de apogeu, între anii 600 și 800, cu 12.000 edificii şi cel puțin 50.000 de locuitori. Ridicată în anul 750 î.C. şi construită pe o bază din piatră de aproape 8.500 m pătrați, Acropola de Nord (cel mai vechi ansamblu din sit) adăpostea rămășițele unor importanți suverani, preoți și nobili.

(w882) Tikal

Sursa foto: wikimedia.ro

***

Producător:  OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

3:20 Telejurnal (R)

Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:10 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1