loader
Foto

Traiul la bloc - drepturi și obligații

Mihaela Olaru v-a propus să urmăriți o ediție ”Oamenii și legea”, miercuri, 15 mai, de la ora 13:00, pe TVR 1.

 

Oamenii și Legea

Ce presupune debranșarea de la rețeaua de termoficare și cât de legal este dacă se întâmplă datorită neachitării la timp a datoriilor? Cum se constituie bugetul Asociației de Proprietari și ce cheltuieli sunt cuprinse în listele de întreținere? Care este procedura de recuperare a debitelor în raport cu Asociația? Avem dreptul la despăgubiri ca urmare a afectării proprietății individuale în caz de avarii survenite la părțile comune ale imobilului sau la proprietatea privată a vecinilor? Detalii, în ediţia de miercuri, 15 mai, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

(w882)

De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Alin-Ioan AXENTE, avocat.

(w882)

Potrivit legii Asociaţiilor de Proprietari, proprietarii care fac modificări în apartamente, schimbă destinaţia acestora fără să parcurgă paşii legali, nu cooperează cu Asociaţia de Proprietari pentru a face anumite reparaţii în legătură cu părţile comune, refuză accesul de urgenţă în locuinţe ori stau pasivi în cazul unor reparaţii ce ar trebui făcute şi care-i prejudiciază pe vecini, riscă amenzi.

Atunci când acţiunile Asociaţiei de Proprietari sunt injuste, aveţi mai multe posibilităţi de a soluţiona problema. Primul pas, sesizaţi în scris Asociaţia din care faceţi parte în vederea rezolvării conflictului pe cale amiabila. În cazul în care nu există o înţelegere între părţi, singura soluţie este sesizarea instanţelor de judecată. În acest caz, puteţi formula o acţiune la Judecătoria de sector sau la cea din localitatea de domiciliu.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1