loader
Foto

Tratamentul artrozei, la „Vreau să fiu sănătos”

Despre tulburările circulației periferice, dar și alte subiecte, aflați luni, de la 18:10, pe TVR 1.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+


Accidentele ni se întâmplă când ne așteptăm mai putin.Unul dintre tipurile de accidente traumatizante este amputarea unui membru al corpului: degetul, mâna, piciorul. Dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar chirurgie plastică și reparatorie, explică faptul că timp de câteva ore bune membrele pot fi reimplantate corpului, dacă sunt păstrate și transportate în condiții corecte. Aceasta înseamnă să nu fie puse direct în gheață sau zăpada pentru că degeră, și nu în apă direct pentru că se măcerează.

Realizator: Dana Armașu

Spitalul Colentina, prin Conf. Dr. Bogdan Popescu demarează o campanie de monitorizare prin brățări dotate cu sistem GPS a persoanelor afectate de boala Alzheimer.Cei ce doresc să intre în acest program gratuit pot lua legătura cu Asociația Spitalului Colentina la office@assc.ro.

Tulburări ale circulației periferice

Invitat - Dr.Carina Mihai-medic primar reumatolog - Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”

Informații legate de circulația periferică sanguină vă sunt oferite de dr. Carina Mihai, care vă va vorbi și despre cauzele mâinilor și picioarelor reci, care sunt multiple.

Ele pot fi cauzate de boli circulatorii, boli autoimune, boli articulare care țin de patologia reumatică, boli metabolice, boli ale glandei tiroide, boală Raynaud, fumatul și nu în ultimul rând modă care impune modele de pantofi fie foarte strâmți, cu botul ascuțit sau cu tocuri foarte înalte, o încălțăminte nepotrivită pentru circulația sângelui în membrele inferioare.

Realizator: Adina Slave

Tratamentul artrozei

Orthokine este un tratament nou al artrozei . Aproape toţi oamenii după o anumită vârstă au dureri articulare, de aceea acest nou tratament adus în ţară este binevenit.  Practic se creează un ser cu proteine din sângele pacientului care se injectează în zonele dureroase.

Tratamentul a fost descoperit în Germania în 1997. Cu peste 280.000 de injectări la pacienţi pînă în prezent, Orthokine este recunoscut internaţional ca un tratament eficient, inovativ, cu numeroase studii clinice publicate in reviste de specialitate (Inflamation Research, Osteoarthritis&Cartilaje, Biodrugs, International Journal of Sports Medicine, etc).

Doctorul Delia Simion, medic specialist în reumatologie, susţine că acest tratament poate fi aplicat indiferent de vârsta pacientului. Orthokine este în prezent utilizat în Germania, Austria, Elveția, UK, Polonia, Spania, Cipru, Cehia, Slovacia, Slovenia, China, etc.

Realizator: Dana Armașu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

7:00 Vreau sa fiu sănătos!

(redifuzare) Prezinta Izabela Marinescu

Jurnalisti: Izabela Marinescu, Grigore Vîrsta, Dorin Chioţea

Producători: Beatrice Cioba, Eduard Dârvariu

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Liviu Stan, scriitor

Muzeul Antipa are o expoziţie temporară inedită: specii rare de cititori, precum cititorul de autori români sau cititorul de beletristică. Numărul de cititori de la noi din ţară este în continuă scădere. Conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), aproximativ 11 milioane de români nu au citit nicio carte în anul 2023. Cititorii devin astfel o specie rară, pe cale de dispariţie.

Geanina Petrea, preşedinte Asociaţia TNR şi Florin Pişcoţiu, psiholog

Pisicile fara stapân din Capitală au primit primele adăposturi , la inţiativa Asociaţiei TNR, care se ocupă cu sterilizarea pisicilor de pe stradă. Asociaţia se ocupa cu capturarea, sterilizarea şi eliberarea pisicilor fara stăpân şi militează pentru încurajarea adopţiilor. De ce sunt importante adopţiile, sterilizările şi acest tip de adăposturi

Claudia Pendea, antreprenor

Claudia a infiintat platforma şi comunitatea "Nu mai port“ un proiect ambițios ce a trecut deja de mult timp granițele internetului. În prezent, este vorba despre o comunitate ce depășește 50.000 de membri. Fenomenul modei circulare, „presupune să dăm hainelor o nouă șansă de a fi iubite și purtate în noi aventuri“.

Christel Ungar, jurnalist TVR

Săptamâna viitoare, la Sibiu, are loc cea mai întrunire a saşilor în România. Cu motto-ul „Patrie fără frontiere”, scopul întâlnirii este întărirea legăturii dintre sașii emigrați cu țara și meleagurile lor de origine și trezirea interesului, mai ales, al tinerei generații, pentru Transilvania. Evenimentul a fost planificat pentru prima săptămână din august deoarece atunci în toate landurile germane este vacanță școlară. Se aşteaptă ca numărul participanților să depășească și de această dată 10.000. Cei mai mulți participanți vin din străinătate, Germania și Austria, sunt anunțate însă și grupuri din Statele Unite ale Americii și Canada

Live din Delta Văcăreşti cu Ciprian Nechita, organizator -proiectul "Vara Verde în Parcul Naţional Bucureşti" este în plină desfăşurare. În lunile iulie şi august, Delta din centrul Bucureştilor aşteaptă locuitorii oraşului cu ateliere interactive, spectacole şi tururi ghidate.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1