loader
Foto

Tratamentul artrozei, la „Vreau să fiu sănătos”

Despre tulburările circulației periferice, dar și alte subiecte, aflați luni, de la 18:10, pe TVR 1.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

UPDATE: Ediţia este disponibilă online pe TVR+


Accidentele ni se întâmplă când ne așteptăm mai putin.Unul dintre tipurile de accidente traumatizante este amputarea unui membru al corpului: degetul, mâna, piciorul. Dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar chirurgie plastică și reparatorie, explică faptul că timp de câteva ore bune membrele pot fi reimplantate corpului, dacă sunt păstrate și transportate în condiții corecte. Aceasta înseamnă să nu fie puse direct în gheață sau zăpada pentru că degeră, și nu în apă direct pentru că se măcerează.

Realizator: Dana Armașu

Spitalul Colentina, prin Conf. Dr. Bogdan Popescu demarează o campanie de monitorizare prin brățări dotate cu sistem GPS a persoanelor afectate de boala Alzheimer.Cei ce doresc să intre în acest program gratuit pot lua legătura cu Asociația Spitalului Colentina la office@assc.ro.

Tulburări ale circulației periferice

Invitat - Dr.Carina Mihai-medic primar reumatolog - Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”

Informații legate de circulația periferică sanguină vă sunt oferite de dr. Carina Mihai, care vă va vorbi și despre cauzele mâinilor și picioarelor reci, care sunt multiple.

Ele pot fi cauzate de boli circulatorii, boli autoimune, boli articulare care țin de patologia reumatică, boli metabolice, boli ale glandei tiroide, boală Raynaud, fumatul și nu în ultimul rând modă care impune modele de pantofi fie foarte strâmți, cu botul ascuțit sau cu tocuri foarte înalte, o încălțăminte nepotrivită pentru circulația sângelui în membrele inferioare.

Realizator: Adina Slave

Tratamentul artrozei

Orthokine este un tratament nou al artrozei . Aproape toţi oamenii după o anumită vârstă au dureri articulare, de aceea acest nou tratament adus în ţară este binevenit.  Practic se creează un ser cu proteine din sângele pacientului care se injectează în zonele dureroase.

Tratamentul a fost descoperit în Germania în 1997. Cu peste 280.000 de injectări la pacienţi pînă în prezent, Orthokine este recunoscut internaţional ca un tratament eficient, inovativ, cu numeroase studii clinice publicate in reviste de specialitate (Inflamation Research, Osteoarthritis&Cartilaje, Biodrugs, International Journal of Sports Medicine, etc).

Doctorul Delia Simion, medic specialist în reumatologie, susţine că acest tratament poate fi aplicat indiferent de vârsta pacientului. Orthokine este în prezent utilizat în Germania, Austria, Elveția, UK, Polonia, Spania, Cipru, Cehia, Slovacia, Slovenia, China, etc.

Realizator: Dana Armașu

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Loredana Iordache, Andra Soceanu

Translator mimico gestual Laura Ioana

Producători: Anamaria Panait și Diana Anghel

Transmisiune directă

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

14:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1