loader

Ultimul interviu al Regelui Mihai, partea a doua

„Ora Regelui” v-a invitat sâmbătă,  7 decembrie, de la ora 14:30, la TVR 1 şi TVR 1 HD, să revedeţi partea a doua a ultimului interviu pe care Majestatea Sa Regele Mihai I l-a acordat presei.      

 

Ora Regelui

La doi ani de când  Suveranul țării ne-a părăsit,  ”Ora Regelui” a prezentat partea a doua din ultimul interviu pe care Regele Mihai l-a acordat Televiziunii Române.

Filmarea a fost realizată în anul 2011, la Aubonne, în Elveția, și peste 3 ani, Majestatea Sa avea să se retragă din viața publică.

Majestatea Sa evocă eroismul armatei române din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, dar și momente mai puțin ori deloc cunoscute, precum cel în care România a recuperat de la sovietici Bricul Mircea.

(w882)

Regele Mihai nu uită să amintească de problemele României și subliniază importanța cinstei, moralei și a educației.

La 30 de ani de la obținerea libertății, românii tresbuie să cunoască și cuvintele celui mai democrat dintre Regii României.

Acest interviu întregește colecția de convorbiri cu Regele Mihai ale jurnalistului Bogdan Şerban – Iancu, din care generațiile viitoare se vor putea inspira.

(w882)

Producător: Lidia Voicu

Realizator: Bogdan Șerban-Iancu


 

13:00 Ora regelui

Tradus de cercetătorul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, și având notele scrise de istoricul Tudor Vișan-Miu, volumul ”Însemnări zilnice. 1932” este o adevărată comoară pentru cei interesați de istoria țării. Cartea-mărturie, scrisă sârguincios de Regina Maria a României, este una dintre cele mai interesante din această serie, tumultosul an 1932 fiind redat din perspectivă personală.

Proiectul de cercetare “Istorii deturnate-destine rescrise. Patrimoniul construit din București sub regimul comunist” a fost realizat de Muzeul Naţional Cotroceni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și studenți la istorie și la arhitectură. Destinele a șapte personalități ale politicii și culturii interbelice, supuse represiunii comuniste au fost aduse în fața publicului, prin poveștile locuințelor și ale proprietarilor lor, conturate pe fondul unei Românii profund marcate de comunism.

Custodele Coroanei române a acordat Înaltul Patronaj Federației de Canotaj. În cadrul ceremoniei de la Castelul Peleș, Majestatea Sa Margareta a conferit învestituri regale unor personalități române din țară, dar și Germania și Elveția.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu

Producător Lidia Voicu

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Vizită regală în Irlanda

Vizită regală în Irlanda

publicat: sâmbătă, 12 iulie 2025

Sâmbătă, 19 iulie, la „Ora Regelui”, vom călători, împreună cu Familia Regală, în Irlanda.  Vom afla ce îi atrage pe mulți români la capătul de ...

Concertul de Gală de la Opera Garnier din Paris se vede la TVR 1

Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, a concertat la Opera Garnier din Paris, celebrând cea de-a 150-a aniversare a ...

„Hai, române, joacă bine!”, ne îndeamnă maramureșeanca Paula Seling. Ansamblul Folcloric „Transilvania”, aniversat la TVR 1

Iuliana Tudor ne aşteaptă, duminică seară, la un concert extraordinar al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, la împlinirea a 66 de ani ...

 

#tvr1