loader
Foto

Unde se întâlnesc medicina şi muzica? Răspunsul, la „Vis sau realitate”

Cunoscutul Dr. Cezar, solist pentru o zi. Sebastian Felix Ţopescu l-a ajutat să-şi împlinească dorinţa pe care niciodată nu a îndrăznit să o concretizeze. Duminică, 2 aprilie, de la 16.30, în reality show-ul „Vis sau realitate”, la TVR 1.

 

Vis sau realitate

„Propriul corp este singura casă în care trăim cu adevărat și depinde de noi cum o întreținem și cum o renovăm. Cea mai importantă investiție este sănătatea. Investiție nu atât financiară, cât de timp. Timpul este cea mai valoroasă resursă și stă în puterea noastră s-o gestionăm înțelept” – este principiul după care îşi ghidează viaţa Dr. Cezar, medic cardiolog pasionat de nutriție, sport și psihologie. Acum se bucură de o comunitate de peste 300.000 de urmăritori în mediul online, dar oare ar fi avut acelaşi succes dacă îşi urma visul din tinereţe?... O personalitate fascinantă şi un excelent vorbitor, Dr. Cezar este invitatul celei de-a doua ediţii „Vis sau realitate” de la TVR 1. Timp de o zi, Sebastian Felix Ţopescu îl însoţeşte în împlinirea dorinţei pe care niciodată nu a îndrăznit să şi-o satisfacă – aceea de a deveni solist vocal.

(w882) cezar

Aspiraţia de a „zbura” a lui Cezar Amititeloaie a depășit pasiunea sa din tinerețe pentru parașutism – să spunem că a fost un factor declanșator pentru ca Dr. Cezar să devină ceea ce este astăzi. Făcând sport, înțelegând cum funcționează propriul corp, pasionat de biologie, fizică cuantică, nutriție, filozofie și psihologie, crezând cu tărie în educația continuă, Dr. Cezar a înțeles că sănătatea e un concept care depășește sfera medicală tradițională și nu poate fi redusă la o „rețetă de farmacie”. Din dorința de a ajuta oamenii dincolo de specializarea medicală, a căutat soluții pentru a aduce prevenția în prim-plan.  Prezența sa în mediul online a cucerit sute de mii de oameni, fiind apreciat pentru sfaturile sale şi pentru abordarea integrativă, holistică, ce pune accent și pe cauzele emoționale ale bolilor.

Cum îşi gestionează propriile emoţii atunci când este pus în faţa microfonului şi a instrumentelor bandului Damian & Brothers, în studioul de înregistrări al artistului şi producătorului Damian Drăghici, rămâne să vedem pe 2 aprilie, de la ora 16.30, în episodul doi al emisiunii „Vis sau realitate”. În aceeaşi ediţie, Dr. Cezar ne face o demonstraţie de antrenament corect la sala de sport.

(w882) bici

„Visul lui Dr. Cezar a fost unul care pe mine m-a speriat. Nu am eu glas de privighetoare, dar la filmare eram şi răcit... Rog publicul să asculte cu volum jos (ha-ha-ha)! Pe de altă parte, Dr. Cezar a fost ca peştele în apă, a părut ca şi cum ar fi cântat de când s-a născut. Sper să se vadă şi pe cameră bucuria din ochii lui în timp ce îşi îndeplinea visul”, ne dezvăluie Basti Ţopescu un crâmpei din culisele episodului de duminică al emisiunii „Vis sau realitate”.

(w882) damian

Artişti, influenceri, medici celebri sau designeri, persoane publice – suntem convinşi că îşi trăiesc visul, că au ajuns acolo unde şi-au dorit o viaţă. Şi totuşi, cândva, vedetele de astăzi aveau alte aspiraţii... Greu de crezut? De curând intrat în echipa TVR 1, dar familiarizat cu tot ceea ce înseamnă munca de televiziune, Sebastian Felix Ţopescu ne dezvăluie dorinţele secrete ale vedetelor şi le ajută să şi le îndeplinească, pentru o zi. Reality show-ul „Vis sau realitate”, cea mai recentă producţie a Televiziunii Române, se vede din 26 martie la TVR 1, în fiecare duminică, de la 16.30 (şi în reluare sâmbăta, la 12.30).

Ediţiile următoare ale reality show-ului de la TVR 1 ne vor dezvălui ce şi-ar fi dorit să devină personalităţi precum chef-ul Patrizia Paglieri, Andra Gogan, Fuego, Irina Margareta Nistor sau Marius Manole.

7:00 Weekend matinal

*Ştiri*Sport

Prezintă Andra Soceanu şi Ionuţ Gheorghe

ZOOM OANA NENECIU, director executiv Asociaţia Ecopolis

Papa Francisc și-a lansat prima enciclică cu accent pe ecologie în iunie 2015, intitulată „Laudato si” (Lăudat să fie). Acest document, primul de acest gen al unui suveran pontif, a criticat grupurile financiare și de afaceri pentru distrugerea mediului. Papa a clarificat: „Nu este o enciclică ecologică, ci o enciclică socială”.

DISCUŢIE MARIUS COCUŢ, director Caritas Bucureşti

Dimensiunea carităţii Suveranului Pontif este binecunoscută.

Supranumit „Papa săracilor”, Francisc a oferit sprijin constant celor nevoiași, iar dispariția sa a lăsat un gol în inimile multora.

DUPLEX Catedrala Greco-Catolică Sf.​ Treime Blaj cu Pr.CRISTIAN BARTA-purtător de cuvânt Arhieparhia greco-catolica a Blajului

Vizita Suveranului Pontif în municipiul din județul Alba are încă ecouri semnificative pentru comunitate. Pe 2 iunie 2019, în prezența a peste 100.000 de persoane, Sfântul Părinte Francisc a beatificat şi a ridicat la cinstea altarelor pe cei şapte episcopi martiri greco-catolici, care au murit în închisorile comuniste.Venirea Papei Francisc în România şi în special pe Câmpia Libertății, la Blaj, singurul oraș episcopal din România, a stat sub motto-ul: ”Să mergem împreună!” Un îndemn la unitate şi reconciliere a României.

Invitati :Pr. IULIAN BUDĂU si DIANA DUMITRASCU, jurnalist TVR

În 2019, papa Francisc a îmbrățișat România în fiecare localitate unde s-a aflat. A avut un mesaj diferit pentru cei pentru cei prezenți la București, la Blaj, la Șumuleu Ciuc și la Iași, unde a fost și întâlnirea cu tinerii, deși Iașul nu este o localitate cu o populație majoritar catolică, însă în Moldova sunt foarte multe comunități romano-catolice.
România, ţară majoritar ortodoxă, a fost vizitată în urmă cu aproape 26 de ani şi de Papa Ioan Paul al II-a, în perioada 7-9 mai 1999, o vizită la invitaţia patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist (1986-2007), şi a preşedintelui României, Emil Constantinescu (1996-2000). Vizita a durat trei zile și a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la marea schismă din 1054 când un papă vizita o țară majoritar ortodoxă.​

LIVE CARMEN RUSU de la Catedrala Sf Iosif in dialog cu Pr. ŞERBAN TARCIZIU, Purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București

Sâmbătă, 26 aprilie, la ora 9:00, la Catedrala Sfântul Iosif, va avea loc Sfânta Liturghie cu Recviem pentru Papa Francisc.
Sfânta Liturghie va fi prezidată de Excelența Sa Mons. Giampero Gloder, Nunțiu Apostolic în România și Rep. Moldova.
ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, va fi prezent la funeraliile Papei Francisc la Vatican.

ZOOM CIPRIAN NECULA, sociolog

Papa Francisc a fost un obisnuit al comunitatilor sărace, defavorizate, al penitenciarelor, azilelor, periferiilor etc. In vizita sa istorică in România, a fost primul prelat din istorie care şi-a cerut scuze, în numele bisericii, pentru discriminare şi rele tratamente. Aşa cum titrează astăzi multe publicatii, "Papa a fost primul care..."-printre altele-a cerut în mod constant un rol mai mare pentru femei în guvernarea bisericii. A dorit să se schimbe legile bisericii și a acționat în acest sens.

ZOOM Preot DANIEL Nicolae AVRAM, Eparhia de Cluj-Gherla

Cartiel Papei Francisc publicate la Editura „Viața Creștină” a Eparhiei de Cluj-Gherla, cărți care poartă amprenta unui om al lui Dumnezeu cu inimă mare și credință vie.

În paginile lor regăsim simplitatea care vindecă, înțelepciunea care călăuzește,și, mai presus de toate, bucuria Evangheliei-trăită, vestită și împărtășită.

Dacă ar fi să alegem un cuvânt care să definească întreaga viață și misiune a Papei Francisc, acel cuvânt ar fi bucurie. O bucurie care nu este superficială, ci izvorâtă din întâlnirea vie cu Cristos. Cărțile sale rămân cu noi-ca lumină, ca mângâiere, ca chemare spre o viață plină de sens.

Tot eparhia Cluj Gherla se foloseste, în acţiunile caritabile şi de unul din autoturismele cu care Papa Francisc s-a deplasat pe parcursul vizitei in România.

DISCUŢIE DIANA DUMITRAŞCU, jurnalist TVR si Pr. IULIAN BUDĂU, ordinul iezuit

ZOOM IRINA MARGARETA NISTOR, critic de film

Există multe filme despre Vatican și viața Papilor, inclusiv despre viața Papei Francisc.

TELEFON VASILE BĂNESCU, teolog
Papa Francisc, etalon de modestie şi smerenie, care a impresioanat întreaga lume creştină (şi nu numai), dincolo de diferenţele confesionale
TELEFON Pr.ADRIAN DANCĂ, Radio Vatican
Ultimele pregătiri până la începerea slujbei de inmormântare.

Ce aşteaptă lumea catolică şi creştinismul în general de acum încolo?

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

9:50 Chipul lui Iisus de pe Giulgiul din Torino, reconstituit cu inteligenţa artificială

(New discoveries on the Shroud of Turin inspire viral AI image of Jesus, Italia, 2024)

Giulgiul din Torino este unul dintre cele mai studiate şi mai controversate artefacte din istorie, dar şi unul dintre cele mai importante din Biserica Catolică. Noi descoperiri ştiinţifice au confirmat că datează din vremea lui Iisus. În plus, cu ajutorul inteligenţei artificiale, a fost reconstituit chipul lui Iisus imprimat pe Giulgiu.

 

Deși apartenența României la Uniunea Europeană a adus beneficii incontestabile, o disonanță profundă persistă.

Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian ...

Ediţii speciale şi înmormântarea Papei Francisc, în direct, la TVR

Televiziunea Română difuzează, sâmbătă, 26 aprilie, ediţii speciale dedicate unui moment istoric pentru întreaga lume: înmormântarea Papei ...

 

#tvr1