loader
Foto

Galerie foto

Universul Credinței: Pelerinaj la moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina

Duminică, 18 noiembrie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Universul credinţei

Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

În prima parte a emisiunii, Rafael Udriște va prezenta Jurnalul de știri „Universul Credinței”:

Tânărul ieșean – Ediția 2018. Dragostea în era smartphone. Emoticoane sau epistolar este tema celei de-a 5 a ediție a evenimentului „Tânarul ieșean”, organizat de către Asociația Tineretului Ortodox Român din Iași. Un reportaj realizat de jurnalista Paula Tăbîrcă.

Lansare de carte – Călimănești între istorie, mit și legendă”. Volumul „Călimănești între istorie, mit și legendă”, de Mihaela Dobrescu a fost lansat joi, 8 noiembrie 2018, la Biblioteca orășenească din Călimănești. A consemnat jurnalistul Rafael Udriște.

Pelerinaj la moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina. Pelerinajul la moaștele Sfîntului Mina, al doilea ca importanță pentru credincioșii bucureșteni după pelerinajul consacrat Sfinților Dimitrie constituie subiectul reportajului realizat de jurnaliștii Corneliu Vlad Matache și Daniel Vistorovschi.

Simpozion: 100 de ani de la nașterea părintelui Constantin Galeriu. Cu ocazia împlinirii unui veac de la nașterea părintelui profesor Constantin Galeriu, Institutul Teologic Ortodox „Patriarhul Iustinian” din București a organizat un simpozion care a scos în evidență personalitatea de excepție a acestui vrednic slujitor al altarului, cărturar și mărturisitor al lui Hristos.

Funeraliile părintelui Nicolae Bordașiu. Trecerea la cele veșnice a părintelui Nicolae Bordașiu a lăsat un gol imens in inimile acelora care l-au cunoscut și apreciat pentru viața sa pusă în slujba lui Hrisots și a Bisericii. Jurnalistul Adrian Bodonea Florea a surprins în imagini momentele în care părintele Bordașiu a fost condus pe ultimul drum și a realizat o consemnare pe marginea acestui trist eveniment.

Fragment dintr-un interviu cu părintele Nicolae Bordașiu. Fiu şi nepot de preot, Părintele Nicolae Bordaşiu a făcut parte din Mişcarea Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim a făcut ca părintele Nicolae Bordaşiu fapt pentru care a fost închis 9 ani în cele mai aspre temniţe comuniste: Timişoara, Jilava, Oradea şi Aiud. Jurnalista Paula Tăbîrcă a pregătit un fragment dintr-un interviu în care părintele Nicolae Bordaşiu vorbeşte despre experienţa sa din închisoare.

Sinaxar. Jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu, invitat în studioul „Universul Credinței”, vă prezintă duminică date legate de viața și mărturisirea sfinților pe care Biserica Ortodoxă îi sărbătorește în această săptămână.

(w882)

Conferință despre Referendumul pentru Familie. Centrul de Studii și Documentare „Societate, Drept, Religie” a organizat un simpozion cu tema „Referendumul pentru familie, consultare populară și mituri sociale”. Invitat Laurențiu Tănase.

Invitat în studiou: Regizorul Dominic Dembinsky. Dezbatere pe marginea filmului despre Apostol Bologa, personajul principal din romanul „Pădurea Spânzuraților” de Liviu Rebreanu.

Simpozion despre Arsenie Papacioc. La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a avut loc de curând o conferinţă dedicată părintelui Arsenie Papacioc. Participanții au evocat personalitatea de excepție a duhovnicului de la malul Mării Negre, părintele Arsenie Papacioc. A consemnat jurnalistul Adrian Bodonea-Florea.

Gala de premiere Corneliu Coposu. A treia ediție a concursului dedicat Seniorului politicii românești, Corneliu Coposu și-a desemnat câștigătorii în cadrul festivității desfășurate la Ateneul Român. Un reportaj semnat de jurnalista Cristina Andrei.

Sfințirea Bisericii „Sfânta Vineri – Herasca”. Ctitoria voievodului Matei Basarab, demolată de Nicolae Ceaușescu, a renăscut după 31 de ani. O consemnare a acestui eveniment au realizat-o jurnaliștii Corneliu Vlad Matache și Daniel Vistorovschi.

Rubrica Semnele Vremii. Teologul Radu Preda, invitatul colegului nostru Răzvan Bucuroiu, vorbește de importanța sfințirii Catedralei Naționale, simbol al credinței și continuității poporului român.

(w882)

Filer Catedrala Națională – Ionuț Andrei Gherasim, scriitor, președintele Fundației Corneliu Coposu.

***

În partea a doua a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 8:30, urmăriți un reportaj realizat de jurnalistul Daniel Vistorovschi despre ctitoria Sfântului Voievod Neagoe Basarab din localitatea Găiseni, județul Giurgiu.

Mircea cel Bătrân – 600 de ani de la moarte. O evocare a personalitații voievodului Țării Românești Mircea cel Bătrân realizată de jurnalistul Ion Lucian Ciucu în contextul Anului Centenar.

La final, urmăriți „Bucuria Credinței” cu Părintele Constantin Necula și Andrei-Victor Dochia. Tâlcuire la Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina adaptată la realitățile contemporane.

(w882)

În fiecare duminică dimineață urmăriți emisiunea „Universul Credinței”, de la ora 7:30, pe TVR1 și online pe TVR+. Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: universal.credintei@tvr.ro; www.facebook.com/universulcredinteitvr

Foto: Mircea Mitrofan

18:00 Punctul critic (R)

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producator Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

(Reluare)

19:45 Sport (R)

Transmisiune directă

(Reluare)
 
Răspunderea penală versus răspunderea civilă

Răspunderea penală versus răspunderea civilă

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Ce presupun acţiunea penală şi acţiunea civilă în procesul penal? În ce constă raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu? Cum ...

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

Victimele accidentelor rutiere şi drepturile lor

publicat: marţi, 16 aprilie 2024

Sunteţi victima unui accident rutier, ştiţi ce drepturi aveţi? Cum puteţi obţine repararea prejudiciului suferit? Ce se întâmplă în cazul ...

La TVR 1, facem „Petrecere... cu cântec!” Iuliana Tudor, alături de mari artişti ai folclorului românesc! | VIDEO

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. În ...

 

#tvr1