loader

Violonistul Alexandru Tomescu, invitat special la Universul credinței

Duminică, 11 august, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Universul credinţei

În prima parte a emisiunii, Rafael Udriște vă prezintă Jurnalul „Universul Credinței”:

Consacrarea noului episcop romano-catolic de Iaşi

Marţi, 6 august, de sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului, în Catedrala Româno-Catolică "Sf. Fecioară Maria, Regina" din Iaşi, a avut loc celebrarea solemnă de consacrare episcopală a Monseniorului Iosif Păuleţ şi luarea în posesie canonică a Diecezei. Consacrarea noului episcop s-a facut prin impunerea mâinilor P.S. Petru Gherghel, de acum înainte episcop emerit de Iaşi, alături de care s-au aflat IPS Ioan Robu, Arhiepiscop de Bucureşti şi PS. Aurel Perca Episcop Auxiliar de Iaşi.

(w882)

Sărbătorile săptămânii cu Silviu Andrei Vlădăreanu

Centenar Banat

Pe 3 august s-au împlinit o sută de ani de când Banatul a intrat sub administraţie românească. Evenimentul a fost marcat prin manifestări cultural artistice şi religioase care au avut loc la Timişoara.

Mănăstirea Săraca, aşezământ monahal străvechi, aflat în sărbătoare

Cel mai vechi asezământ calugăresc din Mitropolia Banatului, Mănăstirea Săraca si-a sărbătorit hramul pe 6 august. Pelerini din toate colţurile eparhiei au trecut pragul mănăstirii pentru a se împărtăşi din bucuria praznicului şi pentru a-şi afla liniştea sufletească.

Sărbătoarea Sfântului Nifon

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, primul sfânt canonizat pe teritoriul românesc figurează în calendarul ortodox pe data de 11 august. Un portret al acestui arhiereu şi cărturar, care a reorganizat viaţa bisericească din Muntenia, în vremea domniei lui Radu cel Mare şi ale cărui sfinte moaşte se află la Catedrala Mitropolitană din Targovişte, poate fi urmărit în această duminică.

Corespondenţă directă de la Târgovişte de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon. Invitat Părintele Prof. Marian Vâlciu, decanul Facultăţii de Teologie din Târgovişte

(w882)

Corespondenţă prin Skype cu Pr. Dan Damaschin despre Campania “Grăuntele de Lumină”

Procesiune cu Icoana Macii Domnului de la Mănăstirea Adam

În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, în Arhiepiscopia Dunării de Jos se organizează, an de an, o procesiune cu Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Adam. Anul acesta, în preziua praznicului Schimbării la Faţă, pe străzile din oraşul Galaţi, preoţi şi mii de credincioşi au însoţit icoana. A doua zi, Liturghia arhierească a avut loc la Biserica Elenă din Galaţi, iar pelerinajul va continua până pe 14 august în diverse localităţi ale Arhiepiscopiei.

Grijă pentru semeni

Grija pentru semeni. Aşa s-ar putea rezuma ceea ce s-a întâmplat la Galaţi duminica trecută. I.P.S Casian, însoţit de 12 studenţi nemţi, veniţi din Germania pentru un schimb de experienţă, au vizitat un tânăr, care, în urma unui accident de maşină, suferă de tetrapareză spastică. Dănuţ Mircea Tenea a fost ajutat financiar şi, cu prilejul vizitei, i s-au dat asigurări că va fi sprijinit pe toată perioada şederii în Germania. Mircea trebuie să meargă obligatoriu cât mai curând la recuperare în Germania.

Sărbătoarea “Schimbării la Faţă” în Arhiepiscopia Tomisului

De praznicul împărătesc “Schimbarea la Faţă” a Mântuitorului Iisus Hristos, mai multe lăcaşuri de cult din ţara noastră şi-au sărbătorit hramul. Cu acest prilej, credincioşii parohiilor „Sfântul Mina” din parcul Tăbăcăriei din Constanţa şi „Schimbarea la Faţă” din Eforie Sud s-au bucurat de prezenţa ÎnaltPreasfinţitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Pelerinaj pe Ceahlău

Moldova este ţinutul marilor pelerinaje: Praznicul Cuvioasei Parascheva de la Iaşi şi al Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, sărbătorile Sfinţilor nemţeni: Ioan Iacob Românul şi Cuvioasa Teodora de la Sihla şi hramul mănăstirii „Schimbarea la Faţă” de pe muntele Ceahlău adună în fiecare an, în pelerinaj, mii de credincioşi din toată ţara.

 

Partea a doua

Invitatul special al emisiunii este violonistul Alexandru Tomescu

Acesta, împreună cu tinerii muzicieni de la Master Class, au sustinut un concert emoționant în fața celor peste 100 de copii abandonați ai Asezământului Sfântul Ierarh Leontie din Rădăuți.

Bucuria Credinţei cu Părintele Constantin Necula la Mănăstirea Găiseni, în Duminica a 8-a după Rusalii, a Înmulţirii Pâinilor

(w882)

Eu si Dumnezeu cu Părintele Radu Preda la Periprava

Omul modern ar vrea să fie mântuit fără nici un efort. Poate, cel mult cu un click de mouse. Sau cu un “touch” pe display-ul telefonului. Răspunde agresiv în faţa suferinţei, îl trage la răspundere pe Dumnezeu pentru orice dificultate, se consideră un candidat de drept la Rai, fără nici cel mai mic sacrificiu. Despre înţelegerea rostului şi acceptare smerită, despre înaintarea fără abatere pe cărarea cea strâmtă care urcă spre cer, într-un nou dialog.

Coordonatori: Paula Tăbârcă şi Lucia Toader

Producător: Andrei Victor Dochia

 

 

8:45 Teleshopping

9:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Legea, care trebuie să protejeze drepturile cetățenilor și să asigure un echilibru social, se află adesea într-un conflict cu realitățile cotidiene, cu interesele și dorințele individuale. Din păcate, multe persoane nu înțeleg suficient de bine normele și procedurile juridice, ceea ce poate duce la neînțelegeri și conflicte. De multe ori, poate părea un sistem impersonal, iar oamenii nu conștientizează întotdeauna cum îi protejează sau cum îi afectează cunoașterea sau necunoașterea legii. Totuși, educația juridică și informarea continuă pot ajuta la crearea unui echilibru mai bun între oameni și lege. Din acest motiv, emisiunea juridică “Oamenii și Legea” vine în sprijinul lor și totodată creează o punte de comunicare cu specialiștii în drept!

Tema -Hartuirea morala la locul de munca

Invitat Av. Alexandru Cazacu

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

 
O viziune măreaţă şi un eşec epic au schimbat lumea... Cum? Aflăm din documentarul „General Magic”, joi, la TVR 1

I deile care domină acum industria tehnologică și viața noastră de zi cu zi s-au născut la „ General Magic ”. P ovestea nespusă a uneia ...

O țară care învață să cânte. Despre educația prin muzică, la „Ţară, ţară, cine eşti?”

Într-o societate în care cifrele par încurajatoare, dar realitatea din teren nu ține ritmul, emisiunea „Țară, țară, cine ești?” aduce în ...

Conferința de închidere a cursurilor de calificare pentru ocupația de mediator școlar, desfășurată recent la Centrul de Formare Profesională al ...

 

#tvr1