Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, la „Universul Credinței”
joi, 11 aprilie 2019
Duminică, 14 aprilie, s-a transmis o ediție a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 07:30, pe TVR1, TVR Moldova, TVR Internațional și online pe TVR+.
vasile aftenie
parlamentul european
calinic
vasile aftenie
parlamentul european
calinic
Alte legături
Universul credinţei

Prima parte a emisiunii începe la ora 7:30, iar cea de-a doua parte de la 8:30, pe TVR1, TVR Moldova, TVR Internațional și online pe TVR+.

În prima parte a emisiunii prezintă Andrei Victor Dochia.

Cuvânt pentru tineri. Preotul Marian Blaj, Responsabil cu Patorația Tineretul în cadrul Arhidiecezei Romano-Catolice de București adresează un cuvânt de învățătură despre sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim și despre cea de a 34-a Zi Mondială a Tineretului. A consemnat Ciprian Dumea.

Conferința de Primavară a Episcopilor Catolici. La Mânăstirea Părinților Carmelitani de la Ciofliceni comuna Snagov, a avut loc vineri 12 aprilie Conferința de Primavară a Episcopilor Catolici din ambele rituri pe tema vizitei Sanctității Sale Papa Francisc în România. Un reportaj de Ciprian Dumea

(w640)

Să mergem împreună. Vasile Aftenie este primul dintre cei șapte episcopi greco-catolici morți pentru credință în regimul comunist. Cristina Andrei va prezinta câteva momente semnificative din viața acestui mărturisitor.

(w640) vasile aft

Expoziție la Timișoara. La Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara a fost vernisată expoziția de artă cu tema „La răscrucea satului – lumini străpunse”. Expoziția reunește lucrările a 64 de artiști plastici. A consemnat Corneliu Vlad Matache.

Centrul Social ZLATNA. Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei s-a aflat în această săptămână în mijlocul copiilor de la Centrul de zi din cadrul Așezământului social „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din orașul Zlatna.  Centrul are ca scop prevenirea abanonului școlar, consilierea și dezvoltarea aptitudinilor tinerilor. A consemnat Ileana Gaiță.

Campania "Sănătate pentru sănătate". Pe data de 4 aprilie, în satul Fundeanu, județul Galați, a avut loc un eveniment social filantropic care se înscrie în campania "Sănătate pentru sănătate". A fost comemorat cu acest prilej părintele Constantin Varlam care a suferit de pe urma prigoanei comuniste. A consemnat Lucia Toader.

În Memoriam Pr. Jean Boboc. Joi 4 aprilie, Părintele Jean Boboc, decanul Centrului Ortodox de Studii și Cercetări „Dumitru Stăniloae” din Paris, a trecut la cele veșnice. A fost cea mai avizata voce din bioetica ultimului deceniu, medic, teolog, traducător al părintelui Dumitru Staniloae în limba franceză.

Sfântul Calinic. În data de 11 aprilie, Biserica Ortodoxă Română l-a sărbătorit pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica. Smerit slujitor al Lui Hristos, doctor de suflete, cărturar și ctitor de biserici, Sfântul Calinic îi ajuta pe toți cei care se închină cu credința înaintea sfintelor sale moaște aflate la Mânăstirea Cernica.

(w640) calinic

Dialogurile Jurnalului. Invitat în studioul Universul Credinței, scriitorul și publicistul Sorin Lavric vorbește despre cele cinci tipologii ale etenului feminin pornind de la pilda Sfintei Maria Egipteanca.

Sărbătorile săptămânii. Jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu se află în pelerinaj în Țările de Jos în căutarea sfinților locali. Andrei va vorbi despre sărbătorile săptămânii în cadrul unei corespondențe de la Bruxelles.

Editorialul săptămânii. Răzvan Bucuroiu vă ține la curent cu cele mai importante evenimente din spațiul confesional românesc.

ABC liturgic. Părintele Silviu Tudose ne răspunde la câteva întrebări despre pomelnice în rubrica ABC liturgic. A consemnat Răzvan Bucuroiu.

Povestea de Duminică. Biserica Ortodoxă Română, în ciuda unor idei vehiculate adeseori în presă, are o misiune clară și în ceea ce privește copiii. Un bun exemplu îl oferă gradinița parohiei Sfinții Trei Ierarhi din Fundeni care are o capacitate de 100 de locuri, săli de clasă și educatori la superlativ. A consemnat Lucia Toader.

Semnele vremii. Desfrânarea, iata una dintre marile provocări ale libertății noastre! Decalogul este explicit în această privință, iar teologul și publicistul Radu Preda tâlcuiește a șaptea poruncă a lui Dumnezeu către oamenii de ieri, dar și de azi. Fiți atenți!

 

În partea a doua a emisiunii „Universul Credinței”, de la ora 8:30, urmăriţi rubrica "Bucuria Credinței".

În Duminica a 6-a din Postul Mare vom descoperi Bucuria Credinței împreună cu părintele profesor Constantin Necula în pustiul Iordanului acolo unde s-a nevoit vreme de 47 de ani Sfânta Maria Egipteanca. Urmariți Bucuria Credinței, o rubrică realizată în parteneriat cu Basilica Travel, Centrul de Pelerinaj al Patriarhiei Române.

(w640)

Reportaj de la Parlamentul European. În contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la Bruxelles a avut loc miercuri și joi în Parlamentul European un eveniment dedicat redescoperirii valorilor culturale românești. EXPO România își propune să devină o manifestare cu tradiție, un proiect de identitate națională care să ofere românilor din diaspora, dar și publicului belgian și european cunoașterea nemijlocită a valorilor tradiționale și sprirituale românești. A consemnat Rafael Udriște.

(w640) parlamentu

Părintele Pavel Minca – Monahul medic de la Mănăstirea Turnu. În viaţa Bisericii au existat sfinți, preoţi şi oameni ai credinței care au îmbrăţişat viața în Hristos şi cariera medicală. Un om care a ales să vindece deopotrivă şi suferinţele trupeşti şi pe cele sufleteşti este parintele Pavel Mincă, monahul medic de la Mănăstirea Turnu. Un reportaj de Paula Tabîrcă.

(w640) parintele

Coordonator Corneliu Vlad Matache

Producător Andrei Victor Dochia

 

 • 09:45
  Teleshopping
 • 10:00
  Telejurnal regional
  * TVR Craiova Transmisiune directă
 • 10:45
  Furtună la palat
  (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri Dramă istorică. Episodul 37. Redactor Mirela Străinu
 • 12:00
  Teleshopping
 • 12:30
  Doar să gustaţi
  ... (Goûtez-voir, Franţa, 2014) Prezentatoare Odile Mattei * Documentar. Călătorim împreună cu Odile Mattei prin regiunea Ron-Alpi ca să-i descoperim gastronomia şi patrimoniul. (Ep. 10) La restaurantul Le Panoramic din Ozon Redactor Corina Feleagă
 • 13:00
  Ediţie specială
  *Bilant cazuri coronavirus Prezintă: Alina Stancu, Claudiu Lucaci Producători: Dorin Munteanu, Octavian Manciu Transmisiune directa
 • 13:15
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 13:20
  Vorbeşte corect!
  (redifuzare)Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 13:30
  Guşti! Şi apoi mănânci
  (redifuzare)
 • 14:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Sport *Meteo Prezintă: Loredana Iordache, Alina Stancu Translator mimico gestual Laura Ioana Producător Violeta Iorgulescu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 15:10
  Maghiara de pe unu
  Vechi biserici din Ardeal- biserica monument din Săcădat (REDIFUZARE) Redactor:Balázs János Replay -discuţie muzicală cu Betuker Péter, solistul formaţiei Mikron şi Boros Zoltán redactor muzical. Redactor : B.Nagy Veronika Avanpremiera emisiunilor viitoare Redactor coordonatorSzilágyi Gödri Ildikó Producător Kacsó Sándor Transmisiune directă din studioul 4+ înregistrare
 • 16:55
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 17:10
  Furtună la palat
  Serial * (YI SAN, WIND OF THE PALACE-Coreea de Sud, 2007) Regia: Lee Byung-hoon, Kim Geun-hong Cu: Lee-Seo-jin, Han Ji-min, Lee Jong-soo, Kyeon Mi-ri *Dramă istorică. Episodul 38. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) (12 ep) Episodul 3 Cu: Rebecca Romijn, Christian Kane, Lindy Booth, Noah Wyle Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 19:25
  Discover Romania
  (redifuzare) Sebastian Papaiani. Realizator Cecilia Melinescu Redactor Diana Ilica
 • 19:35
  Sport
 • 19:51
  Meteo
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:00
  România 9
  Moderator Ionuţ Cristache Jurnalist Oana Cucuruzeanu Producător Livia Şerban Iancu Transmisiune directă
 • 22:10
  Victime de război
  Film* (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris * Film de acţiune. Înaintea declarării războiului din Irak din 2003, unitatea de elită a colonelului Allen primeşte ordinul de a-l asasina pe Saddam Hussein. Dar sergentul Padilla, ales să ducă misiunea la capăt, este capturat şi torturat de irakieni. Deşi reuşeşte să se salveze şi se întoarce în America, el e considerat un pericol pentru informaţiile secrete pe care le deţine, iar colonelul Allen este însărcinat să „rezolve problema”. Redactor Corina Feleagă
 • 23:50
  Momentart
  (redifuzare) Producător Mimi Necula
 • 00:00
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:45
  Bibliotecarii: misterul din spatele cărţilor
  (THE LIBRARIANS-SUA, 2016-2017) Episodul 3 Aventuri. Redactori: Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 01:35
  Guşti! Şi apoi mănânci
 • 02:00
  Victime de război
  (PURPLE HEART-SUA, 2005) Regia Bill Birrell Cu: William Sadler, Demetrius Navarro, Mel Harris Film de acţiune. Redactor Corina Feleagă
 • 03:30
  Vorbeşte corect!
  Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producători si realizatori: Radu Dănilă, Cristina Dănilă
 • 03:35
  Pro patria
  /
 • 04:05
  Meteo
 • 04:10
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:00
  Breaking fake news
  Producător Marian Voicu
 • 05:25
  In grădina Danei
  / Jurnalist Magda Olteanu. Producător tv. Dana Constantinescu
 • 05:50
  Imnul României