loader
Foto

Galerie foto

Violența în școli, realitatea zilelor noastre

Aproximativ jumătate dintre elevii români au fost agresați cel puțin o dată de colegi. Numărul ridicat de cazuri de violență școlară pare a fi o consecință directă a mediului în care copiii și adolescenții învață. Lipsa unui spațiu sigur, a unor măsuri de protecție a victimelor, a acțiunilor concrete a cadrelor didactice, elevilor, părinților și societății civile, nu fac decât să permită fenomenului să ia amploare.

 

Oamenii și Legea

Care sunt consecințele asupra procesului educațional, ratei de abandon școlar, sănătății fizice şi psihice a elevilor, vă spunem în ediția de marți, 29 octombrie, a emisiunii “Oamenii şi legea”.

(w882) Violența

De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU este Marius VARTIC, procuror.

(w882) Violența

Tipurile de violență în școală îmbracă diferite forme: de la agresiunea fizică făcută cu intenția de a răni cealaltă persoană, la abuz sau violență verbală și emoțională precum insulte, amenințări, porecle, intimidare, umilire, ajungând la violență socială, înțeleasă prin izolarea şi controlarea acțiunilor victimei, bullying sau cyberbullying, care se referă la hărțuirea sau intimidarea care are loc în mediul online.

(w882) Violența

Toți copiii, care sunt supuși oricărui tip de violență, inclusiv celei școlare, pot beneficia de asistență şi intervenție imediată, sunând la numărul de urgenţă 119, apelabil în mod gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, 24 de ore din 24. Apelul va fi gestionat de către consilierii Direcțiilor de Asistență Socială şi Protecția Copilului care vor alerta Poliția şi alte organe specializate în cazurile grave, unde este nevoie de o astfel de măsură.

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

***

Moderator:

av. Mihaela OLARU

Echipa redacțională:

Raluca AMZĂR

Liliana VĂDUVA

Producător

Mihaela GRECU

Credit foto: Arhiva emisiunii „Oamenii și legea”/Raluca Amzăr

17:00 Împărăteasa Ki

Împărăteasa Ki (EMPRESS KI-Coreea de Sud, 2013)

Cu: Ha Ji-won, Joo Jin-mo, Ji Chang-wook

* Dramă istorică, inspirată de viaţa împărătesei Ki, una dintre cele mai influente figuri politice ale dinastiei chineze Yuan. La începutul secolului XIV, în regatul coreean Goryeo-vasal al Imperiului Mongol-micuţa Ki Seung-nyang şi mama ei fac parte dintr-un grup de femei trimise ca tribut împăratului. Pe drum, în timpul unei tentative de evadare, mama este ucisă sub ochii fetiţei, dar aceasta reuşeşte să scape. Deghizată în băiat, ea îşi petrece copilăria şi adolescenţa învăţând să lupte ca cei mai buni războinici şi câştigă afecţiunea regelui din Goryeo. Luată cu forţa la curtea imperială, ca simplă servitoare, Ki îşi construieşte pas cu pas propriul destin, cu inteligenţă şi ambiţie: întâi concubină şi confidentă a împăratului Toghon Temur, apoi împărăteasă-consoartă şi lider al dinastiei Yuan.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

18:15 Punctul critic-Tu votezi România!

* Dezbatere electorală alegeri prezidenţiale

Moderator Marian Voicu

Realizator Alina Amza

Jurnalişti: Dana Rusu, Delia Apostol

Producator Florenţa Dăscălescu.

Transmisiune directa

 
Focus pe superanul electoral 2024 la „Breaking Fake News”, pe TVR 1

Camil Pârvu - conf. univ. la Facultatea de Științe politice a Universității București este invitatul lui Marian Voicu sâmbătă, 9 noiembrie , ora ...

„Ora Regelui”, la TVR 1: Poveste despre Düsseldorf, un oraș regal

Conexiunile istorice dintre Germania și România sunt surprinse în reportajul „Dusseldorf, un oraş regal”, sâmbătă, 9 noiembrie, ora 13.00, la ...

Acolo unde se varsă Oltul în Dunăre. Cristi Tabără şi echipa lui fac o incursiune prin Turnu Măgurele, la „Exclusiv în România”

Gândire critică, filosofie, fizică şi... „sarmale în cuib” - descoperim noi povești, oameni interesanți și locuri mai puțin știute în noua ediţie ...

 

#tvr1