loader
Foto

Galerie foto

wrs „a rupt”, la propriu, în prima repetiție oficială a României la Eurovision 2022

Reprezentantul țării noastre și-a rupt cămașa pe scenă, într-un moment de coregrafie care a surprins audiența din sală. Repetiția României a fost cel mai vizionat moment al zilei pe canalul oficial de TikTok al Eurovision.

 

„Llamame” a fost refrenul zilei la prima repetiție oficială susținută de reprezentantul României pe scena Eurovision Song Contest. Cu o costumație nouă și coregrafia modificată, wrs și echipa de dansatori au adus acordurile „Llamame” pe scena din Torino. Artistul român a pregătit un moment electrizant în care și-a rupt cămașa special realizată pentru acest show (imagini de la prima repetiție, aici: https://vm.tiktok.com/ZMLtQsASJ/). Piesa de vestimentație a fost concepută cu 200 de capse, care l-au ajutat pe wrs să surprindă la prima apariție pe scena competiției, chiar înainte de ultimul refren al piesei.

„Primul contact cu scena Eurovision mi-a dat și mai multă încredere în proiectul României. Simt că, în acest moment, locul meu este aici și sunt foarte motivat pentru tot ceea ce urmează. Sesiunile lungi de repetiții și inspirație s-au transformat, peste noapte, în emoția pe care ritmurile „Llamame” o imprimă fanilor concursului”, a declarat wrs la finalul primei sesiuni de repetiții.

„Mișcarea prin care am rupt cămașa a fost pregătită cu Antonia Nae, designer cu experiență la nivel internațional, care a creat toate ținutele pentru scenă, și repetată în studio înainte de plecarea la Torino. Mă bucur enorm că a ieșit așa cum ne doream”, a dezvăluit reprezentantul nostru.

Repetiția României a fost cel mai urmărit moment al zilei pe canalul oficial de TikTok al ESC 2022, adunând peste 130 de mii de vizualizări, 12 mii de aprecieri și peste 1200 de redistribuiri. (https://vm.tiktok.com/ZMLtQsASJ/)

Delegația României a avut un program foarte încărcat după sosirea la Torino, marți, 3 mai, fiind programate repetiţii, şedinţa tehnică în Viewing Room, prima conferinţă de presă, interviuri și sesiuni foto.

După repetiţie, regizorul Aurel Badea, Gabriel Scîrlet, regizorul muzical, alături de artişti şi Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României, au discutat detaliile spectacolului, în Viewing Room, cu echipa tehnică a gazdelor. Specialiştii au tras concluziile şi au reglat ultimele amănunte, urmând ca vineri, 6 mai, să aibă loc a doua sesiune de repetiții.

La scurt timp după ce emoţiile scenei s-au risipit, pentru reprezentanţii noştri au urmat prima întâlnire cu presa acreditată la eveniment și o serie de interviuri.

Telespectatorii TVR pot vedea cum a decurs prima repetiție a reprezentantului României la ESC 2022 pe scena de la Torino și întâlnirea cu presa, în programele de știri ale TVR, unde sunt difuzate, zilnic, în exclusivitate, reportaje şi transmisiuni live de la Arena Pala Olimpico.

Calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie, wrs va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs. Alături de România, în a doua semifinală participă: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 10 şi 12, respectiv 14 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1 şi TVR Internaţional.

 

Foto: EBU - Nathan Reinds

 

Echipa Eurovision România

6:00 Teleshopping

7:00 Universul credinţei

Prezintă Andrei Victor Dochia

“Catholica”-Reuniunea Conclavului de la Vatican în vederea alegerii succesorului Papei Francisc în Scaunul Pontifical a fost cel mai important eveniment religios al acestei săptămâni;

-„Evenimentele săptămânii”-În perioada 30 aprilie-8 mai s-a desfășurat la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca pelerinajul la moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena. Cinstitele relicve au fost aduse de la Patriarhia Veneției în contextul Anului Centenar al Patriarhiei Române;

-În data de 28 aprilie, la Mănăstirea Sihăstria, a avut loc deshumarea moaștelor Sfinților Cuviosi Paisie Olaru și Cleopa Ilie, doi mari duhovnici ai românilor din secolul al XX-lea. Proclamarea generală a canonizării acestor sfinți cuvioși a avut loc pe 4 februarie 2025, cu prilejul aniversarii Centenarului Patriarhiei Romane;

-Sărbătoarea Sfintei Matrona la Schitul Darvari din București. Sfânta Matrona cea Oarbă a fost sărbătorită pentru prima dată la Schitul Darvari din București, după ce așezământul monahal a primit luna trecută un fragment din moaștele sale;

-Sărbătoarea Sfântului Efrem cel Noul la Mănăstirea Radu Vodă din București;

-„Cartea de duminică”-Sfânta Matrona de la Moscova;

-„Dialogurile diminetii”-Invitatul jurnalistului Răzvan Bucuroiu este cercetătorul Petre Guran, care ne vorbește despre marile cărți ale umanității;

-„Reportaj”-Mănăstirea Caraiman, situată la poalele impunatorului masiv Caraiman din Bușteni, este un loc de o frumusețe aparte. Lăcașul monahal atrage pelerini și turisti deopotrivă, indiferent de anotimp. Acest locaș monahal a fost vizitat de o echipă a emisiunii noastre înaintea hramului Învierii Domnului.

​Producător Andrei-Victor Dochia

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1