loader
Foto

„Breaking fake news": Centrala nucleară de la Doicești, între siguranță și risc

În ediția de miercuri, 1 iunie, a emisiunii „Breaking fake news", Marian Voicu v-a propus o discuție despre noua centrală nucleară ce urmează să fie construită în Doiceşti.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

România ar putea deveni prima țară din lume care obține energie nucleară cu reactoare modulare mici.

Prima centrală va fi instalată la Doicești, Dâmbovița și ar putea fi operațională în 2028. Tehnologia a fost dezvoltată de compania americană NuScale și ar permite înlocuirea termocentralelor dezafectate. România ar putea deveni și un centru de producție și pregătire.

Aceasta ar putea reprezenta una din soluțiile pe termen mediu pentru independența energetică a României.

Justin P. Friedman, Consilier principal pentru Competitivitate Comercială în Energie Nucleară, Biroul de Securitate Internațională și Neproliferare, Departamentul de Stat al SUA a fost invitatul lui Marian Voicu în emisiunea „Breaking Fake News”, la TVR 1, miercuri, 1 iunie, ora 23.10.

(w882)

În urmă cu 9 ani, explorarea gazelor de șist de la Pungești a generat proteste care au dus la abandonarea proiectului de către compania americană Chevron. Cât de mult a contat dezinformarea? Aflăm din rubrica Conspirația săptămânii, realizată de Tatiana Țarfulea.

Dezinformarea privind legea offshore a exploatării zăcămintelor din Marea Neagră, criza alimentară ca armă a propagandei ruse și teoriile conspirației privind masacrul din Texas sunt subiectele pe care le regăsim în Revista presei fake, puse în discuție de Horia Grușcă.

Cât e adevăr și cât e minciună din toate informațiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înșelați? Întrebări aflate pe buzele tuturor își caută explicații într-o nouă ediție a emisiunii „Breaking fake news".

 

 

 

16:00 Care pe care

*Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

sezon nou

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1