loader
Foto

„Breaking fake news": Centrala nucleară de la Doicești, între siguranță și risc

În ediția de miercuri, 1 iunie, a emisiunii „Breaking fake news", Marian Voicu v-a propus o discuție despre noua centrală nucleară ce urmează să fie construită în Doiceşti.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

România ar putea deveni prima țară din lume care obține energie nucleară cu reactoare modulare mici.

Prima centrală va fi instalată la Doicești, Dâmbovița și ar putea fi operațională în 2028. Tehnologia a fost dezvoltată de compania americană NuScale și ar permite înlocuirea termocentralelor dezafectate. România ar putea deveni și un centru de producție și pregătire.

Aceasta ar putea reprezenta una din soluțiile pe termen mediu pentru independența energetică a României.

Justin P. Friedman, Consilier principal pentru Competitivitate Comercială în Energie Nucleară, Biroul de Securitate Internațională și Neproliferare, Departamentul de Stat al SUA a fost invitatul lui Marian Voicu în emisiunea „Breaking Fake News”, la TVR 1, miercuri, 1 iunie, ora 23.10.

(w882)

În urmă cu 9 ani, explorarea gazelor de șist de la Pungești a generat proteste care au dus la abandonarea proiectului de către compania americană Chevron. Cât de mult a contat dezinformarea? Aflăm din rubrica Conspirația săptămânii, realizată de Tatiana Țarfulea.

Dezinformarea privind legea offshore a exploatării zăcămintelor din Marea Neagră, criza alimentară ca armă a propagandei ruse și teoriile conspirației privind masacrul din Texas sunt subiectele pe care le regăsim în Revista presei fake, puse în discuție de Horia Grușcă.

Cât e adevăr și cât e minciună din toate informațiile pe care le auzim zilnic? Cum facem să nu ne lăsăm înșelați? Întrebări aflate pe buzele tuturor își caută explicații într-o nouă ediție a emisiunii „Breaking fake news".

 

 

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1