loader

La „Vreau să fiu sănătos” aflăm ce spun grupele de sânge despre noi

Sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 14:30, am aflat despre sinuzită şi anemie, am descoperit ce spun despre noi grupele de sânge şi multe sfaturi pentru o viaţă echilibrată.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediția este disponibilă  online pe TVR+.

Iată câteva din subiectele pe care le veţi regăsi pe parcursul acestei ediţii a emisiunii „Vreau să fiu sănătos”:

Sinuzita

Sinuzita este o inflamanţie acută sau cronică a mucoasei care căptuţeşte interiorul foselor nazale şi sinusurile. Inflamarea mucoasei nazale face ca drenajul fluidului din sinus spre nas şi gât să fie blocat. Cunoaştem „fenomenul”, pentru că ne confruntăm cu el în timpul răcelilor. Dar în cazul sinuzitei simptomele durează mai mult şi se agravează în timp. De aceea, sinuzita trebuie tratată cu seriozitate şi medicul specialist este în măsură să stabilească diagnosticul şi tratamentul cel mai potrivit.

Cum tratăm anemiile

Anemia se recunoaşte în scăderea valorilor eritrocitelor circulante, a hemoglobinei şi/sau a hematocritului sub nivel normal corespunzător vârstei şi sexului. În literatura de specialitate, anemia poate survine ca urmare a pierderii de sânge, poate fi o consecinţă a producţiei ineficiente a globulelor roşii sau a distrugerii crescute a acestora. Tratamentul anemiilor depinde de cauza care le-a provocat, prin urmare solicitaţi sfatul medicului în această privinţă.

Sonia Argint

Ce spun grupele de sânge despre noi

Multă vreme, grupa de sânge a fost relevantă doar din perspectiva medicinei transfuzionale. În ultimele decenii, cercetările au avansat şi în acest domeniu şi s-a descoperit faptul că există o legătură între anumite grupe şi prevalenţa unor maladii. De asemenea, unele studii afirmă că grupele influenţează personalitatea indivizilor. Există şi o teorie a dietei corecte în funcţie de grupa sanguină. Fiecare grupă de sânge, susţin iniţiatorii şi adepţii acestei teorii, conţine informaţii genetice ce leagă dieta de modul de viaţă al strămoşilor.

Sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 14:30, aflăm informaţii importante despre aluniţe, noutăţi pentru femeile însărcinate, ascultăm poveşti de viaţă, descoperim sfaturi legate de nutriţie şi căi de evitare a îmbolnăvirii. Emisiunea-magazin este prezentată de Sonia Argint Ionescu şi realizată de Beatrice Cioba.

 

21:00 ​ Annie Hall

Telecinemateca *​ Annie Hall (SUA, 1977)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Woody Allen

Cu: Woody Allen, Diane Keaton, Tony Roberts

*Comedie. După separarea de iubita sa Annie Hall, nevroticul actor new-yorkez Alvy Singer rememorează episoade ale agitatei lor relaţii, în încercarea de a determina ce i-a despărţit. Filmul trasează, în desfăşurare cronologică, povestea de dragoste a celor doi, începând cu prima întâlnire, constituindu-se aproape într-un document istoric asupra iubirii în anii 1970.

Redactor Ştefan Asavei

*4 premii Oscar 1978 pentru: cel mai bun film, cea mai bună actriţă în rol principal (Diane Keaton), cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu;

*Globul de Aur 1978 pentru Diane Keaton-cea mai bună actriţă într-o comedie;

*5 premii BAFTA

23:00 Deceniul ascuns

(2024) Episodul 2: Caricaturistul anilor '80.

Documentar

Regia Alexandru Stănescu

Producător Ruxandra Ţuchel

(Reluare)
 
„O catastrofă nu vine niciodată singură” – adevăr sau mit?

Omenirea s-a temut dintotdeauna de stihiile naturii. Dacă mult timp s-a crezut că fiecare cataclism este un fenomen izolat, astăzi cercetătorii ...

Ce adversari şi-ar alege Virgil Ianţu dacă ar concura la „Câștigă România!”

Manualele sunt deschise, harta e pe perete, iar Virgil Ianţu e pregătit cu noi întrebări de cultură generală. Aşadar... „Start" pentru sezonul XV ...

Un clasic al cinematografiei americane: „Annie Hall” la TVR 1

Considerat mult timp capodopera lui Woody Allen și comedia romantică perfectă, „Annie Hall” poate fi vizionat la „Telecinemateca”, marți, 15 ...

 

#tvr1