loader
Foto

Galerie foto

Cel mai tânăr cobzar, invitat la Garantat 100%

Bogdan Mihai, c el mai tânăr cobzar din România, a fost invitatul lui Cătălin Ştefănescu duminică, 14 decembrie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+ .

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Are 24 de ani şi îşi da doctoratul la Litere. Bogdan Mihai Simion se luptă cu clişeele despre muzica tradiţional românească şi explică felul în care poate ea să fie ţinută în viaţă în emisiunea de duminică, 14 decembrie, a emisiunii Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Cum arată folclorul adevărat, nefardat, ce înseamnă emoţia pe care o poate transmite un lăutar şi de ce ar trebui să nu uităm ce cântau bunicii noştri, aflaţi din discuţia lui Bodgan, cel mai tânăr cobzar din România, cu Cătălin Ştefănescu, la Garantat 100%. Ediţia poate fi urmărită de la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

A cules muzică de la sute de lăutari bătrâni şi ridaţi, a cutreierat prin sate uitate de lume şi a învăţat muzica românească autentică chiar în locul în care ţăranii, rromii, evreii ori armenii au născut-o. Bogdan Mihai Simion este unul dintre ultimii cobzari din România. Despe cobza lui şi despre muzica adevărată, Bogdan Simion a vorbit cu Cătălin Ştefănescu la Garantat 100% de la TVR.

„Este singura muzică pe care am dus-o şi prezentat-o unui şantier de muncitori din faţa blocului meu şi la o masă festivă orgranizată de un academician şi un profesor universitar şi care-a fost primită cu la fel de multă bucurie în ambele cazuri“, a declarat într-un interviu recent cobzarul. Despre coardele pe care le ciupeşte, despre muzica tradiţională românească, în general, despre tarafuri şi ansambluri folclorice, despre lăutari autentici şi despre muzicanţi de televiziune, dar şi despre lumea unui lăutar în anul 2014 aflaţi mai multe de la  Bogdan Mihai Simion, invitatul special al lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%.


Despre Garantat 100% la TVR:

Garantat 100%, realizată şi prezentată de Cătălin Ştefănescu, a ajuns la al 16-lea an de când este difuzată de TVR. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

15:00 Akzente

(I) Candelabrele istorice din Biserica Neagră, Braşov. Clubul economic german la Cluj.

Transmisiune directă +înregistrare

15:55 Akzente

(II)​ Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer.

Transmisiune directă +înregistrare

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi ĩn spectacolul ce va deschide ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1