loader
Foto

Colesterolul, colonul iritabil şi logopedia, subiecte la „Vreau să fiu sănătos”

Şi tot în ediţia din 8 iunie, Sonia Argint Ionescu vorbeşte despre aura energetică, disfuncţii erectile, diabet sau premiere medicale. Emisiunea a fost în direct, de la ora 10.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Editia este disponibila online pe TVR+.

Când grăsimea se depune pe pereţii vaselor de sânge, diametrul acestora se îngustează treptat, permiţând ca tot mai puţin sânge să treacă prin vasele respective. Acestea se pot închide complet, oprind sângele să curgă mai departe. Consecinţele sunt extrem de grave, uneori chiar fatale organismului nostru. Despre efectele neurologice ale depunerii de grăsimi pe vase discută şi Sonia Argint Ionescu, miercuri dimineaţă, la Vreau să fiu sănătos cu dr. Florina Antochi, medic primar neurolog la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Emisiunea se difuzează pe 8 iunie, ca de obicei, de la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+.

În platoul emisiunii vin, în ediţia de săptămâna aceasta, şi alţi invitaţi, cu alte subiecte de interes pentru cei preocupaţi de sănătatea lor şi a celor dragi. Dr. Ana Manolache, medic specialist în medicină internă la Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „DrCarol Davila”, ne va vorbi despre sindromul de colon iritabil. Iar dr. Adina Dumitrescu, psiholog logoped, vine cu soluţii despre cum să corectăm principalele defecte de pronunţie la copii.

Din reportajele pe care le vor vedea telespectatorii TVR 1 în ediţia Vreau să fiu sănătos din 8 iunie mai aflăm cum ne putem vizualiza propria aură energetică, ce premieră medicală a fost realizată de curând la Institutul Clinic Fundeni, cum tratăm disfuncţiile erectile sau care sunt cauzele diabetului, complicaţiile pe care le poate genera, metodele de tratament sau prevenţie ale acestei boli – subiect dezvoltat de prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Târgovişte, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice. Miercuri, de la ora 10.00, Vreau să fiu sănătos ne aduce informaţii despre cum ne putem păstra sănătatea, cum să ne ferim de boli sau ce putem face pentru a avea un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Timp de o oră, în fiecare miercuri, de la 10.00, telespectatorii TVR 1  află la Vreau să fie sănătos noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice. Emisiunea ce poartă semnătura producătorului TVR Beatrice Cioba se transmite în direct la TVR 1 şi face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

Vreau să fiu sănătos poate fi urmărită în direct miercurea, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

16:00 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

16.00*Tenis de câmp feminin : Caroline Garcia-Jaqueline Cristian

Comentator Daniel Chican

Transmisiune directa

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

(redifuzare) Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

*Protectia animalelor

Invitaţi: Hilde Tudora-șefa biroului Protecția Animalelor-Consiliul Județean Ilfov,Aurelian Ștefan-medic veterinar, director Homeless Animal Hospital

Producător Ioana Mureşan

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1