loader
Foto

Colesterolul, colonul iritabil şi logopedia, subiecte la „Vreau să fiu sănătos”

Şi tot în ediţia din 8 iunie, Sonia Argint Ionescu vorbeşte despre aura energetică, disfuncţii erectile, diabet sau premiere medicale. Emisiunea a fost în direct, de la ora 10.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Editia este disponibila online pe TVR+.

Când grăsimea se depune pe pereţii vaselor de sânge, diametrul acestora se îngustează treptat, permiţând ca tot mai puţin sânge să treacă prin vasele respective. Acestea se pot închide complet, oprind sângele să curgă mai departe. Consecinţele sunt extrem de grave, uneori chiar fatale organismului nostru. Despre efectele neurologice ale depunerii de grăsimi pe vase discută şi Sonia Argint Ionescu, miercuri dimineaţă, la Vreau să fiu sănătos cu dr. Florina Antochi, medic primar neurolog la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Emisiunea se difuzează pe 8 iunie, ca de obicei, de la ora 10.00, în direct la TVR 1 şi online, pe TVR+.

În platoul emisiunii vin, în ediţia de săptămâna aceasta, şi alţi invitaţi, cu alte subiecte de interes pentru cei preocupaţi de sănătatea lor şi a celor dragi. Dr. Ana Manolache, medic specialist în medicină internă la Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „DrCarol Davila”, ne va vorbi despre sindromul de colon iritabil. Iar dr. Adina Dumitrescu, psiholog logoped, vine cu soluţii despre cum să corectăm principalele defecte de pronunţie la copii.

Din reportajele pe care le vor vedea telespectatorii TVR 1 în ediţia Vreau să fiu sănătos din 8 iunie mai aflăm cum ne putem vizualiza propria aură energetică, ce premieră medicală a fost realizată de curând la Institutul Clinic Fundeni, cum tratăm disfuncţiile erectile sau care sunt cauzele diabetului, complicaţiile pe care le poate genera, metodele de tratament sau prevenţie ale acestei boli – subiect dezvoltat de prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Târgovişte, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice. Miercuri, de la ora 10.00, Vreau să fiu sănătos ne aduce informaţii despre cum ne putem păstra sănătatea, cum să ne ferim de boli sau ce putem face pentru a avea un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Timp de o oră, în fiecare miercuri, de la 10.00, telespectatorii TVR 1  află la Vreau să fie sănătos noutăţi din lumea medicală, cele mai recente tratamente şi terapii sau metode profilactice. Emisiunea ce poartă semnătura producătorului TVR Beatrice Cioba se transmite în direct la TVR 1 şi face parte din linia de emisiuni reunite sub genericul „Tot ce contează”.

Vreau să fiu sănătos poate fi urmărită în direct miercurea, de la ora 10.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

* Copiii bolnavi transportaţi de asociaţia Blondie în străinătate

Invitate: Adelina Toncean-Asociatia Blondie şi Irina Margarint, medic

Producător Ioana Mureşan

18:59 Teleenciclopedia

* SANDRO BOTTICELLI. ALEGORIA PRIMĂVERII (ep.3)

Artistului florentin i s-a spus Botticelli, datorită poreclei pe care o avea fratele său mai mare-Botticello, adică Butoiaș. Patronimul autentic era... Filipepi, iar numele de botez, Alessandro, prescurtat Sandro. Și-a început ucenicia devreme, sub supravegherea altui frate, giuvaergiu... Însă, pentru că îi plăcea să deseneze, a fost încredințat pictorului Fillippo Lippi, iar, de la treisprezece ani, a început să lucreze în atelierul faimosului Andrea del Verrocchio, unde se afla și tânărul Leonardo da Vinci. Acolo a realizat Sandro Botticelli primele sale picturi, visând la frumusețea ideală... Apoi, a ajuns protejatul lui... Lorenzo Magnificul. Primavera, alegoria executată de sensibilul Botticelli în tempera, pe panou de lemn, cândva între 1477-1486, ne dezvăluie subtile secrete artistice (sau... din culisele vieții politice și culturale) și va dăinui cât timp va exista orașul pe care-l celebrează-Florența, leagănul și nucleul Renașterii...

1917: UN AN, DOUĂ REVOLUŢII (ep. 3)

Pe 2 martie 1917, în orășelul Pskov, la circa 300 de kilometri distanță de capitala Petrograd, lipsit de sprijinul Dumei și al armatei, țarul Nicolae al II-lea recunoștea victoria revoluționarilor și semna actul de abdicare, pentru „binele patriei”. L-a numit succesor pe fratele său, Marele Duce Mihail, nu pe Alexei, fiul bolnav, în vârstă de numai 13 ani. A doua zi, ducele refuza „înscăunarea”, conștient că instituția monarhică pierduse atât susținerea populară, cât și poziția de reprezentantă a Mamei Rusia.

INSTRUMENTE MUZICALE (ep. 7)

Când atenționăm pe cineva, îi spunem (mai în glumă, mai în serios) „să nu întindă coarda”, iar emoţiile ne ating „coarda sensibilă”. Fie că vorbim despre sentimente sau cântece, „misiunea” coardelor este să vibreze-lovite delicat cu degetele, atinse cu un fragment din corn de animal, un ciocănel ori un arcuş. Dar sunetele astfel obținute sunt aproape imperceptibile. De aceea, coardele sunt „atașate” unei cutii goale care amplifică vibrația. O chitară, o mandolină sau un violoncel se identifică după forma cutiei de rezonanță.

MAMIFERE MARINE (ep. 3)

Cașaloții (Physeter macrocephalus) populează toate oceanele lumii, dar în apele antarctice, între 40 și 50 de grade latitudine sudică, se aventurează doar masculii. Câţiva carnivori înfometaţi așteaptă ca pescarii să-şi coboare paragatele lungi de kilometri, ştiind că vor putea „subtiliza” din captura de cod patagonian Dissostichus eleginoides-o delicatesă pe piața asiatică şi nu numai.

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător Oana Haşegan

AUDIENŢA GENERALA (AG)

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1