loader
Foto

Galerie foto

Cum se văd Luna şi Perseidele din înaltul cerului. Emil Dobrovolschi, la „Nocturne”

Pentru acest miracol al lumii moderne, pentru răsăriturile şi apusurile superbe văzute din cockpit, a renunţat la prima iubire, timidă, actoria. Comandantul de aviaţie Emil Dobrovolschi a fost invitatul Marinei Constantinescu, pe 3 octombrie, la TVR1.

 

Marina Constantinescu
Nocturne

„Bună seara, doamnelor şi domnilor! Sunt Emil Dobrovolschi şi vă spun Bine aţi venit la bord!". În această manieră profesională, dar caldă, a întâmpinat telespectatorii „Nocturne” comandantul de aviaţie Emil Dobrovolschi.

Pilot care se poate lăuda cu o uriaşă experienţă de zbor, Emil Dobrovolschi a fost invitatul Marinei Constantinescu luni seară, la „Nocturne”. Ediţia s-a difuzat la TVR 1, pe 3 octombrie, de la ora 23.00.

(w882)

„Zborul e pentru păsări. Ceea ce fac astăzi e rezultatul unei mari munci. Înseamnă multă trudă, exerciţiu, rigoare, dar şi frică. (...) Frica mă ajută, mă disciplinează, mă face să gândesc mai repede”, și-a început povestea comandantul de aviaţie care a venit la înregistrare de îndată ce a adus la sol în siguranţă aeronava pe care o pilotase în cursa Frankfurt-Bucureşti.

Emil Dobrovolschi este pilot la TAROM din 1994 şi, în tot acest lung drum, a comandat aeronave pe care cei mai mulţi dintre noi le admirăm doar de la distanţă: Antonov, Airbus A320 şi Airbus A310, dar şi misiuni speciale ale Guvernului şi Preşedinţiei.

(w882)

Este conştient că uniforma atrage, seduce şi impune. „Respir oxigen pur când ajung la muncă. Sunt înconjurat de profesionişti, de la sol până în aeronavă”, spune mândru pilotul.

Despre Sibiu, oraşul în care s-a născut şi a crescut, vorbeşte aproape ca un istoric cercetător. L-a părăsit de mai bine de 30 de ani pentru a-şi urma pasiunea: zborul. Pentru acest miracol al lumii moderne, pentru răsăriturile şi apusurile superbe văzute din cockpit, a abandonat prima iubire timidă - actoria.

(w882)

Despre cum se văd Luna şi Perseidele din înaltul cerului, despre 11 septembrie şi cum a schimbat această zi tot ce a urmat după, despre poveştile emoţionante şi cazurile speciale din viaţa sa de pilot, luni, la „Nocturne”. De la ora 23.00, pe TVR 1.

(w882)

​Emisiunea „Nocturne” a revenit cu un nou sezon la TVR 1 din 19 septembrie. Alături de Marina Constantinescu, facem încă un pas pe drumul cunoaşterii elitelor din cele mai diverse domenii, o umilă reverenţă în faţa lor şi a valorilor pe care le urmează, fără excepţie, în această lume tot mai superficială. Ambasador al României în Franţa timp de 6 ani, acum secretar de stat la MAE, Luca Niculescu a fost primul invitat al noului sezon „Nocturne”. Pe 26 septembrie, violonistul Valentin Albeşteanu a răspuns invitaţiei Marinei Constantinescu la un dialog cald, în „Noctune”.

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Realizator: Marina Constantinescu

Regizor artistic: Aurel Badea

Redactor: Oana Cucuruzeanu

7:00 Universul credinţei

Prezintă: Andrei Victor Dochia

OFF: Programul manifestărilor dedicate proclamării locale a canonizării Sf. Dometie-de la Râmeț din ziua de 6 iulie. Jurnalist Corneliu Vlad Matache

Jurnal: Sinteză a sărbătorilor din această săptămână din Bucovina-Sf. Leontie de la Rădăuți cinstit pe 1 iulie la Mănăstirea Bogdana și Sf. Ștefan cel Mare, cinstit pe 2 iulie la Mănăstirea Putna. Jurnalist: Ileana Gaiță

Catholica-interviu cu Episcopul Emerit de Iași, Petru Gherghel. Jurnalist: Ciprian Dumea.

Editorialul săptămânii. Jurnalist: Răzvan Bucuroiu

Reportaj-Ședința Sfântului Sinod în care a fost aprobată canonizarea a 16 femei care si-au inchinat intreaga viata slujirii lui Hristos. Jurnalist: Corneliu Vlad Matache

Reportaj -Sfânta muceniță Chiriachi, ocrotitoarea catedralei din Huși. Jurnalist: Lucia Toader.

Înțelesuri creștine cu părintele profesor Gheorghe Holbea despre virtutea dragostei. Jurnalist Paula Tăbîrcă

Cartea de duminică-Sfaturile unui duhovnic către enoriașii săi. Jurnalist Lucia Toader.

Dialogurile dimineții cu Părintele diacon Cornel Coman despre dificultățile muncii de traducere a textelor teologice. Jurnalist Răzvan Bucuroiu.

Reportaj despre mănăstirea Rarău. Jurnalist Paula Tăbîrcă.

​Producător Andrei-Victor Dochia

8:00 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Manastirea Dealu, Partea I

La cativa kilometri de Targoviste se afla Manastirea Dealu, ctitorie a domnitorului Radu cel Mare. Acesta a zidit o biserica din caramida, placata cu piatra alba, impodobita cu fresce deosebit de frumoase. Piatra de temelie a fost pusa pe 26 august 1499, iar sfintirea a avut loc pe 4 decembrie 1501.

Cel dintai locas de cult a fost insa ridicat in timpul domniei lui Mircea cel Batran. Documentele atesta ca asezamantul monastic exista deja la 17 noiembrie 1431.

Biserica de la Manastirea Dealu este cea mai mare necropola domneasca din tara. Incepand din 1508, aici au fost inmormantati Radu cel Mare, Vladut Voievod, fratele lui Radu cel Mare, Radu Voda Badica, fiul lui Radu cel Mare, Vlad Inecatul, Patrascu Voda cel Bun, nepotul primului ctitor si Mihai Movila. In anul 1603 a fost adus capul lui Mihai Viteazul, ucis pe Campia Turzii.

​Invitat: preot profesor Constantin Necula

Producător Andrei-Victor Dochia

 

Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii, recent organizat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, constituie un punct ...

"Opre Roma" și portretele schimbării | VIDEO

publicat: joi, 03 iulie 2025

Ediția "Opre Roma" din 4 iulie, difuzată de la ora 15:00, la TVR 1 și TVR+, depășește barierele prejudecăților și oferă o perspectivă autentică ...

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

publicat: miercuri, 02 iulie 2025

România a pierdut o legendă a sportului: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al țării. Televiziunea Română regretă dispariţia ...

 

#tvr1