loader

Dalia pune "Etichete" la Vara pe val

Vedeta a lansat o piesă în cadrul ediţiei matinale a emisiunii de la TVR 1

 

Chiar dacă participă la noua emisiune Vara pe val unde face parte din echipa postului TVR 1, Dalia Puşcă a găsit timp şi pentru una dintre pasiunile ei mai vechi, muzica.

Şi-a schimbat numele de scenă în Dahlia, aşa cum ar fi dorit mama ei să se scrie numele fiicei sale şi a decis ca, în paralel cu cariera în teatru şi televiziune să redevină cântăreaţă, interpretând în diverse formule, solo sau cu band.

Prima acţiune în acest sens a fost lansarea în matinalul TVR, alături de trupa Close Adapt, a piesei ”Etichete”, o piesa cu un text inedit inspirat de descrieri culese de pe etichetele sticlelor de vin, cu un sound uşor retro.

Îmi aduc aminte că, acum câţiva ani, împreună cu prietenii mei, ne amuzam pe seama textelor simandicoase şi exagerat de preţioase care descriau băuturile autohtone. Este meritul lui Constantin Grăjdian şi al echipei lui pentru ideea extraordinară de a face versuri din aceste descrieri. Aşa că am acceptat să cânt această piesă atât pentru ineditul ei, cât şi pentru faptul că se potriveşte perfect cu timbrul meu vocal. M-am simţit extrem de onorată de opiniile celor care, după ce au ascultat ”Etichete” mi-au spus ca interpretarea mea, uşor voalată şi nazală aminteşte de cea a inegalabilei Marlene Dietrich. Chiar dacă este măgulitor, acest fapt contează mai puţin în comparaţie cu tot ceea ce oferă această piesă, a declarat Dahlia.

 

De peste 12 ani, Dalia Puşcă este prezentă în lumea televiziunii, a muzicii şi a teatrului. În momentele de inspiraţie artistică scrie versuri, texte pe blog sau compune muzică. În timpul liber caută texte inedite de teatru, pe care le traduce şi le adaptează cu succes, având în prezent o piesă în curs de traducere, iar alta urmează să fie montată în viziunea scenică a actorului şi regizorului Dragoş Câmpan.

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

* Moderator Mădălina Dobrovolschi

* Muzeul abandonului

Invitati: Oana Dragulinescu, fondatorul muzeului

Bogdan Simion, director executiv Fundația SERA

Producător Ioana Mureşan

Sezon nou

18:55 Teleenciclopedia

* MUZEUL ORSAY (ep.4)

Între anii 1945 și 1980, Gara Orsay a trăit mai multe vieți. După Al Doilea Război Mondial a găzduit prizonieri de război și cetățeni deportați, întorși din Germania. Apoi, abatele Pierre a strâns acolo donațiile pentru cei care altfel n-ar fi supraviețuit iernii teribile din 1954. În anii ’70, i se prefigura destinul artistic. Înăuntrul navei, susținea spectacole compania teatrală Renaud-Barrault și, pentru o perioadă, a funcţionat casa de licitații Drouot-Rive Gauche. Restul incintei servea drept parcare. Abia în 1980, Gara Orsay a renăscut, grație îndrăznețului proiect de construire a unui muzeu destinat celei mai vaste colecții de tablouri și sculpturi impresioniste.

GULAG: 1938-1957 (ep. 9)

Odată cu moartea lui Iosif Visarionovici Stalin, la 5 martie 1953, se încheia un sfert de veac de dictatură. Mulți îl jeleau sincer, cei din Gulag exultau și sperau vremuri mai bune, iar oficialii așteptau directivele noii conduceri. La 27 martie 1953, temutul Lavrenti Beria, rămas ministru de interne și al securității statului, acorda o amplă amnistie, dintr-un simplu calcul economic: Gulagul trebuia „curățat” de cei „neproductivi”. Paranoic, Stalin evitase deliberat să numească un succesor, dar pe 14 septembrie 1953, Nikita Hrușciov devenea prim secretar al partidului comunist. Nu era nicidecum un bătrânel jovial, cum lăsa impresia, ci un politician abil, fără scrupule.

PRĂDĂTORI AI OCEANELOR (ep.1)

De la Atlantic până la Pacific şi de la un pol la altul vânează ființe deosebit de inteligente, uimind pe cercetători. În Chatham Strait-strâmtoare aflată în sud-estul statului Alaska -e primăvară târzie și, din adâncuri, pândesc balene cu cocoașă (Megaptera novaeangliae): coloşi care ating, la maturitate, 15 metri lungime şi au 30 de tone. Grație „alchimiei” între soare și alge, vaste colonii de crustacee, printre care și Euphausia superba, prosperă de-a lungul coastei, ademenind aproximativ 3.000 de cetacee.

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător Oana Haşegan

AUDIENŢA GENERALA (AG)

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1