loader
Foto

Galerie foto

Despre excesul de antibiotice, la Vreau să fiu sănătos de luni, 13 ianuarie

Alte subiecte ale ediţiei de săptămâna aceasta au fost termografia şi tehnicile de alăptare corectă.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediţia emisiunii de luni 13 ianuarie este disponibilă online pe TVR+

Cel mai important subiect al emisiunii de luni este abuzul de antibiotice. Dr. Gabriel Popescu, medic primar boli infecțioase, ne spune cum poate acesta dăuna organismului, cauzând, de multe ori, prelungirea duratei de spitalizare a pacienților şi apariţia unor costuri suplimentare în vederea realizării unor investigații specifice. Mai mult, excesul de antibiotice poate avea drept consecinţă infecții foarte grave ale pacienţilor sau chiar decesul acestora.

Termografia este un alt subiect din emisiune şi reprezintă o investigație neinvazivă, nedăunătoare atât pentru  pentru pacient, cât și pentru medic. Domnul dr. Eduard  Togoveanu, chirurg oncolog, folosește  această metodă pentru a verifică cât mai bine starea de sănătate a pacienților.

Investigaţia nu doare, nu are contraindicații și durează puțin. În plus, are o acuratețe comparabilă cu celelalte metode de diagnostic imagistic,  fiind complementară cu acestea.

Cum funcţionează? Face parte din familia EKG, EEG, EMG și explorează termogeneză celulară, căldura corpului, în condiții de sănătate sau de boală. Astfel, cu ajutorul acesteia se pot detecta o serie de boli înainte de a se manifesta.

Metoda de investigație este repetabilă și conferă posibilitatea unor analize comparative în special când se urmărește verificarea rezultatelor unor tratamente oncologice, antiinflamatorii, antireumatice, endocrine .

Cu ajutorul termografiei se pot descoperi boli precum reumatismul, artroza, osteoporoză, hipertiroidia, sau hipotiroidia, gușa nodulară, cancerul de tiroidă, sinuzita, inflamații ale articulațiilor membrelor ori ale coloanei.

În cele din urmă, emisiunea va include şi un material dedicat tehnicilor de alăptare corectă. Dr. Mihaela Nită - medic pediatru, consilier certificat în alăptare, descrie câteva tehnici prin care mamele își pot alăpta în siguranță bebelușii, într-un mod facil și nedureros. De asemenea, din acest reportaj veți află care sunt beneficiile alăptatului, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

23:55 Concert 3 Sud-Est-Simfonic (R)

Producator tv Oana Turcu

(Reluare)

1:35 Pâine, dragoste şi fantezie (R)

Telecinemateca (PANE, AMORE E FANTASIA-Italia, 1953)

Prezintă Radu F. Alexandru. Realizator Ioana Constantin-5’

Regia Luigi Comencini

Cu: Vittorio De Sica, Gina Lollobrigida

*Comedie. Redactor Adriana Vulpe

*Ursul de Aur-Festivalul Filmului de la Berlin, 1955

*Nominalizări la premiile BAFTA (cea mai bună actriţă străină-Gina Lollobrigida) şi Oscar (pentru scenariu original)

(Reluare)
 
Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

Hieronymus Bosch - Ispitirea Sfântului Antonie | VIDEO

"Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție sâmbătă, 11 mai, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1