loader
Foto

Galerie foto

Despre excesul de antibiotice, la Vreau să fiu sănătos de luni, 13 ianuarie

Alte subiecte ale ediţiei de săptămâna aceasta au fost termografia şi tehnicile de alăptare corectă.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediţia emisiunii de luni 13 ianuarie este disponibilă online pe TVR+

Cel mai important subiect al emisiunii de luni este abuzul de antibiotice. Dr. Gabriel Popescu, medic primar boli infecțioase, ne spune cum poate acesta dăuna organismului, cauzând, de multe ori, prelungirea duratei de spitalizare a pacienților şi apariţia unor costuri suplimentare în vederea realizării unor investigații specifice. Mai mult, excesul de antibiotice poate avea drept consecinţă infecții foarte grave ale pacienţilor sau chiar decesul acestora.

Termografia este un alt subiect din emisiune şi reprezintă o investigație neinvazivă, nedăunătoare atât pentru  pentru pacient, cât și pentru medic. Domnul dr. Eduard  Togoveanu, chirurg oncolog, folosește  această metodă pentru a verifică cât mai bine starea de sănătate a pacienților.

Investigaţia nu doare, nu are contraindicații și durează puțin. În plus, are o acuratețe comparabilă cu celelalte metode de diagnostic imagistic,  fiind complementară cu acestea.

Cum funcţionează? Face parte din familia EKG, EEG, EMG și explorează termogeneză celulară, căldura corpului, în condiții de sănătate sau de boală. Astfel, cu ajutorul acesteia se pot detecta o serie de boli înainte de a se manifesta.

Metoda de investigație este repetabilă și conferă posibilitatea unor analize comparative în special când se urmărește verificarea rezultatelor unor tratamente oncologice, antiinflamatorii, antireumatice, endocrine .

Cu ajutorul termografiei se pot descoperi boli precum reumatismul, artroza, osteoporoză, hipertiroidia, sau hipotiroidia, gușa nodulară, cancerul de tiroidă, sinuzita, inflamații ale articulațiilor membrelor ori ale coloanei.

În cele din urmă, emisiunea va include şi un material dedicat tehnicilor de alăptare corectă. Dr. Mihaela Nită - medic pediatru, consilier certificat în alăptare, descrie câteva tehnici prin care mamele își pot alăpta în siguranță bebelușii, într-un mod facil și nedureros. De asemenea, din acest reportaj veți află care sunt beneficiile alăptatului, atât pentru mamă, cât și pentru copil.

5:12 Tezaur folcloric (R)

Prezintă Gheorghiţa Nicolae

Producător Roxana Pletea Popuşoi

(Reluare)

6:00 Teleshopping

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1