loader
Foto

Eurovision 2022: primii zece concurenţi calificaţi în Marea Finală

Juriile de specialitate și fanii din țările repartizate în prima semifinală, alături de cei din din Franța și Italia, au decis cine sunt cei 10 calificați dintre cei 17 concurenți.

 

  • Astăzi, 11 mai, wrs intră în concurs, la repetiția pentru juriu.
  • Reprezentantul României va cânta în a doua semifinală, joi, 12 mai, în direct şi în exclusivitate la TVR.

Prima semifinală Eurovision 2022 s-a încheiat. Doar 10 dintre cei 17 concurenți care au intrat în concurs merg mai departe. Juriile de specialitate și fanii din țările repartizate în prima semifinală, alături de cei din din Franța și Italia, au decis cine sunt aceștia:

Elveţia - Marius Bear - „Boys Do Cry”,  Armenia - Rosa Linn - „Snap”, Islanda - Systur - „Með Hækkandi Sól”, Lituania - Monica Liu - „Sentimentai”, Portugalia - Maro - „Saudade, Saudade”, Norvegia - Subwoolfer - „Guve Theat Wolf a Banana”, Grecia - Amanda Giorgiadie Tenfjord - „Die Together”, Ucraina - Kalush Orchestra - „Stefania”, Republica Moldova - Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov - „Trenuleţul” și Regatul Ţărilor de Jos - S10 - „De Diepte”merg în Marea Finală a concursului.

(w882) Eurovision

Astăzi, 11 mai, wrs intră în concurs. Începând cu ora 22.00, reprezentantul nostru, alături de ceilalţi concurenţi din a doua semifinală, vor urca pe scena de la Arena Pala Olimpico pentru repetiţia la care juraţii vor puncta cei 18 semifinaliști. Conform regulamentului, show-ul nu va fi televizat, iar punctajele vor fi date publicității doar după Marea Finală.

Pe 12 mai, România trece prin emoţiile semifinalei Eurovision, în direct la TVR

Cea de-a doua semifinală, în care va concura şi wrs, reprezentantul României, cu piesa Llamame, va avea loc joi, 12 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1 și TVR Internațional.

Reprezentantul României va intra în concurs pe poziţia cu numărul 13, în partea a doua a semifinalei de joi.

Finala Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă, 14 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1 și TVR Internaţional, începând cu ora 22.00.

***

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: eurovision.romania@tvr.ro sau cristian.acatrinei@tvr.ro.

Echipa Eurovision România

Mulţumim partenerilor noştri: Catena, farmacia inimii şi Auchan România

7:00 Universul credinţei

Prezintă Andrei Victor Dochia

“Catholica”-Reuniunea Conclavului de la Vatican în vederea alegerii succesorului Papei Francisc în Scaunul Pontifical a fost cel mai important eveniment religios al acestei săptămâni;

-„Evenimentele săptămânii”-În perioada 30 aprilie-8 mai s-a desfășurat la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca pelerinajul la moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena. Cinstitele relicve au fost aduse de la Patriarhia Veneției în contextul Anului Centenar al Patriarhiei Române;

-În data de 28 aprilie, la Mănăstirea Sihăstria, a avut loc deshumarea moaștelor Sfinților Cuviosi Paisie Olaru și Cleopa Ilie, doi mari duhovnici ai românilor din secolul al XX-lea. Proclamarea generală a canonizării acestor sfinți cuvioși a avut loc pe 4 februarie 2025, cu prilejul aniversarii Centenarului Patriarhiei Romane;

-Sărbătoarea Sfintei Matrona la Schitul Darvari din București. Sfânta Matrona cea Oarbă a fost sărbătorită pentru prima dată la Schitul Darvari din București, după ce așezământul monahal a primit luna trecută un fragment din moaștele sale;

-Sărbătoarea Sfântului Efrem cel Noul la Mănăstirea Radu Vodă din București;

-„Cartea de duminică”-Sfânta Matrona de la Moscova;

-„Dialogurile diminetii”-Invitatul jurnalistului Răzvan Bucuroiu este cercetătorul Petre Guran, care ne vorbește despre marile cărți ale umanității;

-„Reportaj”-Mănăstirea Caraiman, situată la poalele impunatorului masiv Caraiman din Bușteni, este un loc de o frumusețe aparte. Lăcașul monahal atrage pelerini și turisti deopotrivă, indiferent de anotimp. Acest locaș monahal a fost vizitat de o echipă a emisiunii noastre înaintea hramului Învierii Domnului.

​Producător Andrei-Victor Dochia

8:00 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Biserica Domnească Sfantul Nicolae, Curtea de Argeș

Unul dintre cele mai vechi si importante monumente istorice si religioase din Curtea de Arges este Biserica Domneasca "Sfantul Nicolae". Este primul monument de arhitectura religioasa de amploare din Tara Romaneasca. Locasul a fost ridicat la inceputul secolului al XIV-lea, pe timpul domnitorului Basarab I.

Edificiu de cult si gropnita domneasca, biserica era o constructie monumentala si indeplinea calitatile artistice si tehnice menite sa satisfaca dorinta de afirmare a lui Basarab I, cel care a desavarsit procesul de constituire a Tarii Romanesti ca stat feudal independent.

Invitatul emisiunii Bucuria credintei, parintele Constantin Necula, relateaza povestea acestui impresionant monument, dar si a descoperirii mormantului lui Radu I Basarab, singurul mormant de domn aflat neprofanat.

Invitat: preot profesor Constantin Necula

Producător Andrei-Victor Dochia

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1