loader
Foto

Galerie foto

La Teleenciclopedia din 4 iulie învăţăm despre capochieri şi delfini

Aventura cunoaşterii a făcut un nou popas în ediţia de sâmbătă, 4 iulie, a emisiunii Teleenciclopedia, de la ora 18:50, pe TVR 1 și online pe TVR+.

 

Teleenciclopedia

Ediția este disponibilă online pe TVR+, timp de 7 zile de la data difuzării.

Sumarul ediţiei din 4 iulie vă oferă lecţii diverse. Iată subiectele:

Comori toscane. De la Valdarno la Casentino

Călătoriile de vacanţă au inclus ori vă vor duce şi în Toscana, adevărat tezaur al civilizaţiei europene. Muzeul Bisericii Collegiata di San Lorenzo, din Montevarchi, găzduieşte o capodoperă a artei decorative din perioada barocă: relicvariul - modelat, în 1630, de orfevrul florentin Michele Genovini. Alte câteva lucrări, reprezentative pentru arta renascentistă, sunt găzduite de Muzeul Bisericii Parohiale „Sfântul Ioan Botezătorul” din Cavriglia.

Capochierul

În ediţia din 4 iulie a Teleenciclopediei, începem să învăţăm despre ... capochier, unul dintre cei mai impunători „rezidenţi” vegetali ai Guyanei. Capochierii (Ceiba pentandra), datorită pufului ce le învăluie seminţele şi lemnului moale, au fost supranumiţi „arbori de bumbac” sau „arbori de brânză”.

 

(w882) Teleencicl

 

Sanctuarul din Delphi

Importanţa Sanctuarului Delphic, vestit şi dincolo de hotarele Eladei, se datora, mai cu seamă, Oracolului la care veneau mii de pelerini pentru a-și cunoaște viitorul.

Armata delfinilor

Calamarii africani Chokka, (Loligo vulgaris reynaudii), sunt hrana favorită a delfinilor comuni (Delphinus Delphis) pe care, însă, nu-i pot prinde cu uşurinţă. Între timp, păsările Morus capensis se află în plin proces de reproducere. După numai 100 de zile, puii lor vor fi gata să facă primele scufundări în ocean.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan. O emisiune de Cornelia Rădulescu.

***

Ediţiile emisiunii Teleenciclopedia sunt disponibile pe portalul TVR+ timp de şapte zile de la difuzare. Emisiunea poate fi urmărită şi pe tabletă sau telefon mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

4:10 Oamenii şi legea (R)

*Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1