loader
Foto

„Mihai Tatulici – un jurnalist norocos”, un interviu dedicat puterii mamelor

Răzvan Butaru a continuat interviul cu celebrul om de televiziune în partea a doua a ediţiei speciale ce deschide noul sezon „Dosar România”. Pe 16 octombrie, de la ora 17.58, la TVR 1.

 

Dosar România

Ediţia specială, în două episoade, din debutul noului sezon „Dosar România” ne pune faţă în faţă cu un personaj care şi-a pus amprenta asupra modului în care se face presă în ţara noastră, realizatorul de emisiuni Mihai Tatulici. Duminică, 16 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 1, Răzvan Butaru continuă interviul cu cel care s-a autointitulat „singur între două veacuri”, dar care s-a dovedit „un jurnalist... norocos”.

(w882) _Mihai Tat

Celebrul, dar și controversatul om de televiziune dezvăluie ce l-a determinat să îl aducă în fața telespectatorilor pe poetul Adrian Păunescu, imediat după Revoluția din decembrie ’89, când acesta era un personaj ultracontestat. Vom afla de la Mihai Tatulici câte televiziuni a construit, care crede că este cel mai bun program pe care l-a inventat, la ce a folosit – sau nu, povestește de ce a părăsit prima televiziune privată profesionistă a anilor ’90, Tele7abc, ce l-a determinat să plece de la PRO TV, care a fost conceptul imprimat la Realitatea TV și cine a fost autorul ideii.

(w882) _Razvan Bu

Povestea concertului din 1992 al lui Michael Jackson, de la București, o aflăm tot duminică, la „Dosar România”. Iar momentul în care a plâns în direct, dar și metodele dure pe care le-a folosit pentru a realiza proiectul de televiziune la care era implicat sunt tot atâtea subiecte abordate în interviul cu Mihai Tatulici. Practic, în dialogul cu realizatorul Răzvan Butaru, jurnalistul Mihai Tatulici devoalează personajul pe care l-a promovat pe ecranul televizorului, începând cu 1990, timp de aporape 25 de ani.

(w882) _Mihai Tat

„Finalul interviului este absolut fabulos, plasându-ne într-un mister pe care fiecare dintre telespectatori îl poate descifra după cu simte, crede sau înțelege”, dezvăluie Răzvan Butaru, care dedică această ediţie specială – asigurându-ne că vom înţelege de ce, urmărind emisiunea – puterii mamelor. Aflăm mai multe duminică, 16 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

(w882) _Mihai Tat

În fiecare duminică, de la ora 18.00, respectiv luni, de la 22.00 (în reluare), TVR 1 scoate la lumină câte o filă din „Dosar România”, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, poate, viitorul acestei ţări.

(w882) _Razvan Bu

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Producător: Răzvan Butaru​

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

* Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

Abandonul animalelor este un fenomen în creștere în România. La fiecare doi câini adoptați din adăposturi, trei sunt lăsați pe stradă în capitală. Sunt date oficiale de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. De asemenea, a crescut și numărul cazurilor raportate de cruzime împotriva animalelor.

La Tara, tara, cine esti? discutam fenomenul cu invitatii noștri:

Laura Fincu-președinte Asociația Sache

Eli Neicuț-influencer de fapte bune, iubitoare de animale care are 3 catei adoptati

​Producător Ioana Mureşan

Sezon nou

18:55 Teleenciclopedia

* AUGUSTE RODIN (ep.1)

„Monstru obez neterminat !” „Să mori de râs !” „Un om de zăpadă! Iată-l cum se topește și stă să cadă!” -astfel comenta „lumea bună” monumentul scriitorului Honoré de Balzac, săvârşit în 1898 de Auguste Rodin. În vârstă de 58 de ani, sculptorul francez şoca societatea incapabilă să-și asume modernitatea. Lumea se transforma profund, influențată de industrializarea accelerată, goana după descoperiri științifice și setea de viteză.

MARI LIDERI MILITARI AI SECOLULUI AL XX-LEA: RĂZBOIUL DE GHERILĂ. MAO TSEDONG

Guerilla este diminutivul cuvântului spaniol guerra, „război”, o interpretare neconvențională a conflictului dintre David și Goliat. În secolul trecut, gherila a fost caracteristică în confruntările dintre comuniști și capitaliști-inamicii ideologici care trebuiau îndepărtați. Primul care a transformat cu succes gherila în armă politică a fost Mao Tsedong-considerat „părintele” Chinei moderne și creatorul unei ideologii noi care a influențat istoria umanității. Pe 1 octombrie 1949, la Beijing, a proclamat fondarea Republicii Populare Chineze. „Marele Cârmaci”, cum a fost supranumit, și-a dovedit genialitatea prin tacticile folosite împotriva naționaliștilor conduşi de autoritarul Chiang Kai-Shek și a japonezilor, deopotrivă.

MITURILE GRECIEI ANTICE: PSYCHE, ZEIŢA SUFLETULUI (ep.1)

Legenda spune că, odinioară, trăiau trei prinţese nespus de atrăgătoare. Însă cea mai mică dintre ele, Psyche, lăsa lumea fără suflare, atât era de încântătoare. Chiar și olimpienii o asemănau cu zeiţa frumuseții, Afrodita. Cu toate acestea, mezina Psyche nu îşi găsea soţ. Mulți admiratori veneau să o contemple, dar, descurajați de sublimul chip, nu îndrăzneau să-i ceară mâna. În tot acest timp, Afrodita „fierbea” de furie în Olimp: până atunci nimeni nu o mai comparase cu o biată muritoare.

CETATEA SASCHIZ

La patru kilometri nord-vest de localitatea Saschiz, pe un versant stâncos înalt de aproape 700 m, se ridică mândra cetate ţărănească omonimă. Are formă poligonală neregulată, cu lungime şi lăţime maximă de 90, respectiv 52 de metri și suprafaţa de 5.000 metri pătraţi. Unele elemente arhitecturale, precum arcul de piatră în semicerc de la turnul porţii sau culisele pe care se cobora hersa-grătarul metalic ce bara intrarea-confirmă datarea în secolul al XIV-lea, epoca tranziţiei de la stilul romanic la cel gotic.

Producător Oana Haşegan

 
Succesiunea – un drept legal

Succesiunea – un drept legal

publicat: vineri, 04 aprilie 2025

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Cine poate solicita ieşirea din indivizune? Ce este rezerva succesorală şi care ...

Povești cu parfum de București, în debutul noului sezon „Exclusiv în România

Căutăm istorii inedite, motiv pentru care Cristi Tabără şi echipa lui ne invită să pornim într-o vizită la Cimitirul Bellu, dar şi în monumentul ...

„Marile minciuni vinovate”, filmul ce deschide un nou sezon „Dosar România”

Din 7 aprilie, seria publicistică „Dosar România”, ce poartă semnătura producătorului Răzvan Butaru, se vede în fiecare seară de luni, de la ora ...

 

#tvr1