loader
Foto

„Mihai Tatulici – un jurnalist norocos”, un interviu dedicat puterii mamelor

Răzvan Butaru a continuat interviul cu celebrul om de televiziune în partea a doua a ediţiei speciale ce deschide noul sezon „Dosar România”. Pe 16 octombrie, de la ora 17.58, la TVR 1.

 

Dosar România

Ediţia specială, în două episoade, din debutul noului sezon „Dosar România” ne pune faţă în faţă cu un personaj care şi-a pus amprenta asupra modului în care se face presă în ţara noastră, realizatorul de emisiuni Mihai Tatulici. Duminică, 16 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 1, Răzvan Butaru continuă interviul cu cel care s-a autointitulat „singur între două veacuri”, dar care s-a dovedit „un jurnalist... norocos”.

(w882) _Mihai Tat

Celebrul, dar și controversatul om de televiziune dezvăluie ce l-a determinat să îl aducă în fața telespectatorilor pe poetul Adrian Păunescu, imediat după Revoluția din decembrie ’89, când acesta era un personaj ultracontestat. Vom afla de la Mihai Tatulici câte televiziuni a construit, care crede că este cel mai bun program pe care l-a inventat, la ce a folosit – sau nu, povestește de ce a părăsit prima televiziune privată profesionistă a anilor ’90, Tele7abc, ce l-a determinat să plece de la PRO TV, care a fost conceptul imprimat la Realitatea TV și cine a fost autorul ideii.

(w882) _Razvan Bu

Povestea concertului din 1992 al lui Michael Jackson, de la București, o aflăm tot duminică, la „Dosar România”. Iar momentul în care a plâns în direct, dar și metodele dure pe care le-a folosit pentru a realiza proiectul de televiziune la care era implicat sunt tot atâtea subiecte abordate în interviul cu Mihai Tatulici. Practic, în dialogul cu realizatorul Răzvan Butaru, jurnalistul Mihai Tatulici devoalează personajul pe care l-a promovat pe ecranul televizorului, începând cu 1990, timp de aporape 25 de ani.

(w882) _Mihai Tat

„Finalul interviului este absolut fabulos, plasându-ne într-un mister pe care fiecare dintre telespectatori îl poate descifra după cu simte, crede sau înțelege”, dezvăluie Răzvan Butaru, care dedică această ediţie specială – asigurându-ne că vom înţelege de ce, urmărind emisiunea – puterii mamelor. Aflăm mai multe duminică, 16 octombrie, de la ora 18.00, la TVR 1.

(w882) _Mihai Tat

În fiecare duminică, de la ora 18.00, respectiv luni, de la 22.00 (în reluare), TVR 1 scoate la lumină câte o filă din „Dosar România”, un dosar ce cuprinde trecutul, prezentul şi, poate, viitorul acestei ţări.

(w882) _Razvan Bu

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Producător: Răzvan Butaru​

0:00 Petrecere...cu cântec! (R)

Prezintă Iuliana Tudor

Română. Jurnalist Anamaria Voicu. Regia artistică Dan Manoliu

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

2:00 Garantat 100% (R)

Moderator Cătălin Ştefănescu

Realizator Cătălin Ştefănescu. Producător Adrian Ionică

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1