loader
Foto

Galerie foto

Multipremiatul serial pentru copii „Copacul magic”, la TVR 1 | VIDEO

A câștigat în 2007 prestigiosul International Emmy Award la categoria „cel mai bun program pentru copii și tineri” şi nu mai puţin de alte 16 premii internaţionale. Serialul „Copacul magic” a început la TVR 1 luni, 25 aprilie, ora 12.00.

 

Serialul tv „Copacul magic” spune povestea unor obiecte din lemn tăiat din stejarul odată magic. Cele şapte episoade ale serialului, realizate de Andrzej Maleszka pentru Televiziunea Publică poloneză, îi transpun pe micii telespectatori într-o lume extraordinară, în care puterea misterioasă a unui copac este încă vie și poate da naştere unor aventuri uimitoare pentru cei de vârsta copilăriei. Copiii se delectează cu primele două episoade ale serialului la TVR 1, luni, 25 aprilie, ora 12.00.

(w882)

A fost odată ca niciodată, într-un ținut muntos îndepărtat, un stejar mare, care a crescut având puteri magice. Furtuna a răsturnat însă giganticul copac... Oamenii, care nu-i cunoşteau proprietățile unice, au tăiat copacul și l-au transformat în diferite obiecte de stejar - de la o sanie până la mobilă, jucării şi altele. Dar puterea misterioasă a copacului este încă vie, iar fiecare dintre obiectele create a păstrat câte ceva din puterile sale magice. În ziua în care obiectele au fost trimise în magazine, lucruri neaşteptate au început să se întâmple.

Fiecare episod al serialui spune povestea unor evenimente determinate de diferitele obiecte făurite din lemnul copacului magic.

(w882)

(w882)

Dezvoltat în convenție de basm, serialul „Copacul magic” impresionează prin numeroase și credibile efecte video, precum și prin utilizarea tehnologiei moderne. Episoadele serialului ne dezvăluie poveștile uimitoare ale obiectelor magice din lemn, inclusiv creioane, zaruri și jucării. De asemenea, facem cunoștință cu oameni în viața cărora prezența puterii supranaturale a stejarului bătrân provoacă o avalanșă de evenimente extraordinare.

(w882)

Povestea „Copacul magic” atinge nu numai lumea basmelor și a fanteziei, ci povestește și despre viața reală a copiilor și a familiilor lor. Micii telespectatori pot, așadar, să regăsească, plini de îndrăzneală, în soarta personajelor serialului, multe dintre propriile visuri și dileme.

Autorul scenariului și regizorul serialului „Arborele magic”, Andrzej Maleszka, este iniţiatorul a zeci de spectacole montate în cinematografe sau prezentate în Teatrul TV destinat micilor telespectatori, precum și realizatorul mai multor filme și seriale TV. Tot regizorul Andrzej Maleszka a creat şi lansat o serie de cărți despre istoria stejarului magic din care au fost realizate obiecte, la rândul lor, magice.

(w882)

Serialul „Copacul magic” a câștigat în 2007 prestigiosul International Emmy Award la categoria „cel mai bun program pentru copii și tineri”. Trei premii la festivalul Prix Jeunesse (2004), dar şi la Prix Danube la Bratislava (2005) sau Premiul Rockie la Festivalul Canadian Banff TV (2005) se numără printre cele 16 distincții obţinute de acest film.

(w882)

Cele 7 episoade ale „Copacului magic” se văd la TVR 1 după următorul program:

25 aprilie, de la ora 12.00 – episoadele 1 şi 2

26 aprilie, de la ora 12.00 – episoadele 3 şi 4

27 aprilie – ora 12.30 – episodul 5

28 aprilie – ora 12.30 – episodul 6

29 aprilie – ora 12.30 – episodul 7.

8:00 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Biserica Domnească Sfantul Nicolae, Curtea de Argeș

Unul dintre cele mai vechi si importante monumente istorice si religioase din Curtea de Arges este Biserica Domneasca "Sfantul Nicolae". Este primul monument de arhitectura religioasa de amploare din Tara Romaneasca. Locasul a fost ridicat la inceputul secolului al XIV-lea, pe timpul domnitorului Basarab I.

Edificiu de cult si gropnita domneasca, biserica era o constructie monumentala si indeplinea calitatile artistice si tehnice menite sa satisfaca dorinta de afirmare a lui Basarab I, cel care a desavarsit procesul de constituire a Tarii Romanesti ca stat feudal independent.

Invitatul emisiunii Bucuria credintei, parintele Constantin Necula, relateaza povestea acestui impresionant monument, dar si a descoperirii mormantului lui Radu I Basarab, singurul mormant de domn aflat neprofanat.

Invitat: preot profesor Constantin Necula

Producător Andrei-Victor Dochia

8:30 Pro patria

Pro Patria este emisiunea militară de televiziune care te aduce mai aproape de Armata României.

Indiferent dacă ești un pasionat al domeniului militar sau pur și simplu dorești să înțelegi mai bine rolul și importanța apărării naționale, Pro Patria te va captiva prin conținutul său informativ și impresionant vizual. Alătură-te nouă în această călătorie în universul militar al României și descoperă curajul și dăruirea celor care asigură securitatea și apărarea țării noastre.

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1