loader
Foto

Galerie foto

Prin satul ideal din România, în ultimul episod „România veritabilă”, la TVR 1

Pe 6 februarie, am descoperit locuri şi oameni de cinci stele din „România veritabilă”. Alături de Cristina Şoloc, la Muzeul în aer liber Astra din Sibiu şi la Arieşeni. TVR 1, duminică, ora 19.00. | VIDEO

 

Cristina Şoloc
România veritabilă

Căutând rețeta succesului, indiferent de vremuri, Cristina Șoloc vizitează, în ultimul episod al sezonului 4 „România veritabilă”, satul ideal din România: Muzeul în aer liber Astra, din Sibiu - un loc în care toate sunt așa cum ar trebui să fie la țară.

Cu sute de căsuțe vechi, din toată țara, perfect restaurate, cu ulițe asfaltate, cu grădini roditoare, cu turme de oi și vaci și cu meșteșuguri desfășurate în timp real, în orice săptămână.

De la restauratorii muzeului vom afla ce înseamnă restaurarea mobilierul antic, vom bate fierul cât e cald alături de fierarul locului, iar directorul muzeului, Ciprian Ștefan, ne va dezvălui cum a reuşit acest muzeu viu să devină autosustenabil și profitabil. Duminică, 6 februarie, de la ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Drumul duce mai departe şi ajungem să ne minunăm de cămara bogată a unei moațe puternice şi ambițioase din Arieşeni. De la creatoarea unor specialităţi tradiţionale renumite, vom afla care este secretul succesului acestor produse: reţetele culinare moştenite din bătrâni.

(w882)

În drum spre casă, echipa emisiunii se oprește în comuna Snagov, unde, aproape de lac, descoperă un loc verde, viu, plin de energie, cu respect pentru trecut, pentru prezent și pentru oameni. Country Spa - un centru de sănătate la cele mai înalte standarde, cu abordare holistică, pe toate nivelurile – fizic, emoțional, mental și spiritual, dezvoltat de o bucureșteancă iubitoare de natură, de oameni, de animale și de perfecțiune. Pentru că ani de zile a căutat un loc de relaxare perfect, care să le îmbine pe toate, economista Florica Chitaru a decis să-l creeze chiar ea, după propriile standarde de perfecțiune.

(w882)

Cu fonduri europene, dar și cu banii familiei, a construit în câțiva ani un loc din care nici vizitatorii și nici angajații n-ar vrea să mai plece. Şi asta pentru că oferă un răsfăț pentru toate simțurile, cu pensiune de lux și preparate din produse furnizate de propria fermă. Surprinzător este că, deși au zeci de angajați, proprietarii sunt cei care mulg vacile de două ori pe zi. De plăcere.

Despre „România veritabilă”, la TVR 1

Din decembrie 2021, la TVR 1 a început noul sezon „România veritabilă”. Pe parcursul episoadelor sezonului 4, realizatoarea Cristina Șoloc ne-a condus prin locuri de poveste din Sibiu, Cluj, Alba, Buzău, Dolj şi Ilfov. Călătoria fascinantă a inclus şi o ediţie specială de colinde, difuzată la început de ianuarie.

(w882)

„Mi-am propus să realizez și de această dată un sezon captivant, util, în care fiecare episod să curgă ca o melodie armonioasă, iar telespectatorul să simtă că a aflat ceva nou, că a cunoscut pe cineva care i-a oferit inspirație și energie sau că s-a delectat cu personaje și imagini care i-au dat speranță și optimism, atât de necesare pentru sănătate. Și în acest an am reușit să ajungem în locuri superbe, puțin bătătorite și să cunoaștem români excepționali, așa că putem oferi acum publicului documentare de suflet. Sperăm să atragem și mai mulți pasionați de istorie, tradiție, evoluție și de oameni aleși, care duc valorile noastre mai departe”, spune realizatoarea şi gazda seriei „România veritabilă” de la TVR 1.

Producător - Daniela Andronie

Producător general și realizator - Cristina Șoloc

21:00 Gala umorului

*Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Gala umorului, una dintre cele mai longevive productii ale Televiziunii Române din epoca modernă, vă propune în continuare întâlnirea cu marii actori ai Generaţiei de Aur în scheciuri celebre, momente şi schiţe comice.

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitat Dan Frînculescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1