loader
Foto

Galerie foto

Prin satul ideal din România, în ultimul episod „România veritabilă”, la TVR 1

Pe 6 februarie, am descoperit locuri şi oameni de cinci stele din „România veritabilă”. Alături de Cristina Şoloc, la Muzeul în aer liber Astra din Sibiu şi la Arieşeni. TVR 1, duminică, ora 19.00. | VIDEO

 

Cristina Şoloc
România veritabilă

Căutând rețeta succesului, indiferent de vremuri, Cristina Șoloc vizitează, în ultimul episod al sezonului 4 „România veritabilă”, satul ideal din România: Muzeul în aer liber Astra, din Sibiu - un loc în care toate sunt așa cum ar trebui să fie la țară.

Cu sute de căsuțe vechi, din toată țara, perfect restaurate, cu ulițe asfaltate, cu grădini roditoare, cu turme de oi și vaci și cu meșteșuguri desfășurate în timp real, în orice săptămână.

De la restauratorii muzeului vom afla ce înseamnă restaurarea mobilierul antic, vom bate fierul cât e cald alături de fierarul locului, iar directorul muzeului, Ciprian Ștefan, ne va dezvălui cum a reuşit acest muzeu viu să devină autosustenabil și profitabil. Duminică, 6 februarie, de la ora 19.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Drumul duce mai departe şi ajungem să ne minunăm de cămara bogată a unei moațe puternice şi ambițioase din Arieşeni. De la creatoarea unor specialităţi tradiţionale renumite, vom afla care este secretul succesului acestor produse: reţetele culinare moştenite din bătrâni.

(w882)

În drum spre casă, echipa emisiunii se oprește în comuna Snagov, unde, aproape de lac, descoperă un loc verde, viu, plin de energie, cu respect pentru trecut, pentru prezent și pentru oameni. Country Spa - un centru de sănătate la cele mai înalte standarde, cu abordare holistică, pe toate nivelurile – fizic, emoțional, mental și spiritual, dezvoltat de o bucureșteancă iubitoare de natură, de oameni, de animale și de perfecțiune. Pentru că ani de zile a căutat un loc de relaxare perfect, care să le îmbine pe toate, economista Florica Chitaru a decis să-l creeze chiar ea, după propriile standarde de perfecțiune.

(w882)

Cu fonduri europene, dar și cu banii familiei, a construit în câțiva ani un loc din care nici vizitatorii și nici angajații n-ar vrea să mai plece. Şi asta pentru că oferă un răsfăț pentru toate simțurile, cu pensiune de lux și preparate din produse furnizate de propria fermă. Surprinzător este că, deși au zeci de angajați, proprietarii sunt cei care mulg vacile de două ori pe zi. De plăcere.

Despre „România veritabilă”, la TVR 1

Din decembrie 2021, la TVR 1 a început noul sezon „România veritabilă”. Pe parcursul episoadelor sezonului 4, realizatoarea Cristina Șoloc ne-a condus prin locuri de poveste din Sibiu, Cluj, Alba, Buzău, Dolj şi Ilfov. Călătoria fascinantă a inclus şi o ediţie specială de colinde, difuzată la început de ianuarie.

(w882)

„Mi-am propus să realizez și de această dată un sezon captivant, util, în care fiecare episod să curgă ca o melodie armonioasă, iar telespectatorul să simtă că a aflat ceva nou, că a cunoscut pe cineva care i-a oferit inspirație și energie sau că s-a delectat cu personaje și imagini care i-au dat speranță și optimism, atât de necesare pentru sănătate. Și în acest an am reușit să ajungem în locuri superbe, puțin bătătorite și să cunoaștem români excepționali, așa că putem oferi acum publicului documentare de suflet. Sperăm să atragem și mai mulți pasionați de istorie, tradiție, evoluție și de oameni aleși, care duc valorile noastre mai departe”, spune realizatoarea şi gazda seriei „România veritabilă” de la TVR 1.

Producător - Daniela Andronie

Producător general și realizator - Cristina Șoloc

10:00 Eu pot!

* EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitaţi: Vlad Ciurea şi Mircea Ilie Dumitru

Realizator şi producător Anca Mazilu

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1