loader
Foto

Galerie foto

Semifinala „Vedeta populară” | VIDEO

Dolj , Suceava, Ialomiţa, Teleorman, Constanţa, Maramureş, Argeş, Mehedinţi şi Timiş au dat cei nouă semifinalişti " Vedeta populară" . De Crăciun, am aflat cine a ajuns în finala sezonului al patrulea " Vedeta populară" .

 

Iuliana Tudor
Vedeta populară

Semifinala concursului de talente din folclorul românesc, prezentată de Iuliana Tudor, a fost la TVR 1, TVR 1 HD și TVR +, miercuri, 25 decembrie, de la ora 21.00.

(w882)

În ziua de Crăciun, într-un show de trei ore, călătorim prin toate regiunile ţării împreună cu cei mai talentaţi concurenţi ai sezonului patru Vedeta populară, cu colinde româneşti autentice şi cu muzica minorităţilor din România. La semifinala Vedeta populară vom petrece Crăciunul aşa cum doar la români se întâmplă!

(w882)

Prin două probe de foc, cei nouă semifinalişti, unul mai talentat decât altul, vin să ne prezinte cele mai frumoase cântece de Crăciun ale zonei pe care o reprezintă şi să ne dezvăluie comori muzicale ale minorităţilor de la noi din ţară. Fiecare dintre cei nouă semifinalişti a câştigat ediţia la care a participat, cu o singură excepţie: la ediţia cu numărul trei, au existat două câştigătoare. Cinci dintre ei se vor califica în marea finală, păstrându-şi astfel şansele de a lupta în continuare pentru titlul Vedeta populară şi marele premiu de 100 000 de lei.

(w882)

„În spiritul sărbătorilor de iarnă, fiecare concurent vine însoţit de un grup de colindători din zona pe care o reprezintă şi ne vor colinda cum ştiu ei mai frumos. Vom descoperi astfel o diversitate de colinde, printre care un colind de fată mare, dar şi un colind de mort. Iar în proba a doua, când concurenţii au de interpretat cântece din folclorul internaţional, pe lângă frumuseţea şi culoarea costumelor, ne vom bucura de folclor sârbesc, ucrainean, ţigănesc sau grecesc. Ansamblul de dansatori Junii Sibiului va acompania momentele de folclor internaţional. Nu vă ascund că semifinala are multe momente tensionate, unul dintre concurenţi având chiar nevoie de îngrijiri medicale, pentru că emoţiile l-au depăşit. Cum şi dacă reuşeşte să treacă peste acest moment dificil, veţi afla pe 25 decembrie, la ora 21.00, când vă aştept la semifinala Vedeta populară la TVR 1”, ne invită Iuliana Tudor.

Iată care sunt cei nouă semifinalişti ai sezonului patru Vedeta populară de la TVR 1:

(w882)

Tânăra de 24 de ani, Anişoara Popescu, este prima semifinalistă a serii. Şi-a dat seama că vrea să facă din muzică o profesie după ce a urcat prima oară pe o scenă şi-a cântat în faţa publicului. Era tot un colind. Atunci i-a purtat noroc, chiar dacă a uitat versurile. E olteancă şi a crescut cu muzica Mariei Lătăreţu. A terminat Facultatea de Muzică de la Craiova şi s-a înscris la master. Mai are un frate cu 3 ani mai mic, violonist. Îi place să cânte alături de el, dar când sunt împreună pe scenă, emoţiile sunt duble.

Bucovina intră în semifinală cu cea mai tânără concurentă a serii – Angela Galea. Are 16 ani şi o poveste de viaţă care a impresionat pe toată lumea. Vocea şi talentul ei au fost însă decisive pentru câştigarea ediţiei cu numărul cinci din acest sezon. „S-a născut pe acordurile lui Ciprian Porumbescu, a gângurit pe versurile lui Labiş şi a copilărit cu povestirile lui Sadoveanu”, aşa o descrie pe o tânără moldoveancă, a cincea concurentă a serii, tatăl ei. În urmă cu 12 ani, a apărut în familia care o creşte în plasament de atunci. Fetiţa cânta de mică, dar era timidă şi cânta doar când ştia că n-o ascultă nimeni. Încet – încet, cu ajutorul profesorului de dansuri populare, a fost convinsă să cânte şi în public.  Vedem dacă reuşeşte să se califice în finala Vedeta populară miercuri, seară, la TVR 1.

Al treilea concurent, Ionuţ Cocoş, vine din Ialomiţa şi are 24 de ani. Vine a doua oară la Vedeta populară, hotărât să câştige premiul cel mare. Şi-a mai încercat norocul în primul sezon, darșeliminarea de atunci n-a făcut decât să-l ambiţioneze şi mai mult. L-a încurajat şi faptul că unul dintre câştigătorii de anul trecut era la a doua lui participare la Vedeta populară. Să vedem dacă reuşeşte reprezentantul Munteniei să ajungă în finala concursului de talente de la TVR 1.

Semifinala continuă cu Oltenia. Simona Alexandru şi-a dorit atât de mult să aibă o carieră în muzica populară încât, după ce a terminat liceul, a muncit pentru a-şi plăti studiile de folclor. S-a hotărât să vină la Vedeta populară după ce a urmărit ediţiile anterioare şi a căpătat încredere în ea. Marele ei atu este că nu se lasă până nu reuşeşte ce şi-a propus. Pe 25 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 1, vedem dacă tânăra de 27 de ani, din Teleorman, reuşeşte să impresioneze juriul astfel încât să treacă în finala concursului de talente dedicat interpreţilor de muzică populară.

Cătălina Alexa, a cincea semifinalistă, este doctoriţă în devenire şi îndrăgostită de folclor. Tânăra de 21 de ani, din Constanţa, este studentă în anul al patrulea la medicină şi este convinsă că nu trebuie să aleagă între cele două pasiuni ale ei – muzica şi medicina, ci le poate face împreună. Şi-a dorit mult să ajungă măcar în semifinală, în special pentru proba dedicată folclorului minorităţilor. De Crăciun, ne va încânta cu colinde şi cântece de joc din Dobrogea, laVedeta populară, de la TVR 1.

Ediţia a şasea a fost câştigată de un maramureşean care a aşteptat aproape 40 de ani până şi-a făcut curaj să urce pe o scenă şi să cânte. A terminat patru facultăţi, a scris 25 de cărţi şi este lector universitar la Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu. Vasile Chira, 57 de ani, a venit la concursul de talente din folclorul românesc cu credinţa că e locul cel mai bun pentru a-şi promova zona natală, Maramureşul. Ceea ce de altfel va continua şi în semifinala Vedeta populară, pe 25 decembrie, la TVR 1.

Ana Stavri este din Argeş, are 19 ani şi a câştigat un loc în semifinală la ediţia a şaptea. Este singura muziciană dintr-o familie de sportivi. Tatăl şi fraţii ei practică boxul. Ana a mai fost prezentă pe scena de la Vedeta populară anul trecut. Deşi firavă, a făcut şi ea box, dar îi place mai mult muzica. Familia o susţine, chiar dacă este singura care a pus sportul pe planul al doilea. O vedem nou pe scenă la Vedeta populară miercuri seară!

Lorena Ene are 17 ani şi a câştigat ediţia 4 a sezonului curent Vedeta populară.  Este olteancă şi a crescut cu muzica Mariei Tănase şi a Mariei Lătăreţu. A terminat Facultatea de Muzică de la Craiova şi s-a înscris la master. Mai are un frate cu 3 ani mai mic, violonist. Îi place să cânte alături de el, dar când sunt împreună pe scenă, emoţiile sunt duble. Semifinala Vedeta populară este un pas important în cariera ei, aşa că a pregătit cu seriozitate maximă momentele ei din această etapă a concursului.

Viitor asistent medical, pasionat în secret de folclor, aşa poate fi descris concurentul cu numărul 9. Tânărul în vârstă de 19 ani, Dorinel Gavriluţ Pârvoni, reprezintă Banatul în semifinală Vedeta populară. Până acum a fost fan înrăit al emisiunii şi nu a pierdut nicio ediţie a concursului de la TVR 1.

A visat la ziua în care va urca şi el pe această scenă. Timişoreanul învaţă la Şcoala Sanitară postliceală, dar plănuieşte să şi cânte în continuare. Mai are doi fraţi – o soră mai mică şi un frate mai mare, care cântă şi ei.

7:00 Un doctor pentru dumneavoastră

*Moderator Ana Maria Ghiur

De 16 ani, doctori români apreciaţi în ţară şi în diaspora, construiesc punţi pentru sănătate și dezbat teme de actualitate

* Chirurgie pe creier prin pleoapă

Invitat: cpt. dr. Georgian Ciobotaru, medic specialist neurochirurg, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "dr. Carol Davila" din Bucureşti

Prima operație pe creier prin pleoapă a fost realizată în premieră, în România, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, singura unitate de stat românească unde se efectuează astfel de intervenţii în chirurgia epilepsiei şi nu numai. Un succes ce merită promovat, mai ales că la realizarea lui au contribuit medici tineri care demonstrează că se poate face performanţă şi în România! Despre toate acestea ne spune invitatul nostru care declară că: „Dacă vrem să fim cu adevărat fericiţi, trebuie să ne comportăm ca nişte copii-în special să iubim şi să iertăm.”

*Autismul, lumea de lângă noi

Invitat: din Spania, dr. Gabriela Dagmar Nedelcu, psiholog și psihopedagog, competență în diagnosticul și tratarea autismului

Specialiştii estimează că, în prezent, autismul este o afecţiune care depăşeşte, în frecvenţă, boli precum cancerul, diabetul şi Sindromul Down. Să privim cu bunătate, cu iubire și cu înțelegere spre ”lumea de lângă noi”. Vorbim despre integrarea în societate a persoanelor cu tulburări din spectru autist.

* Iubirea, medicamentul nostru

Invitat: preot dr. Sorin Zahiu, Biserica „Sf. Marcu Eugenicul” din Atena, Grecia

A plecat la studii în capitala Greciei pentru a face doctoratul în teologie şi s-a îndrăgostit de limba română învăţând greaca. De 25 de ani locuieşte în Atena, locul în care Platon a construit prima universitate din lume şi, de 20 de ani, slujeşte în mijlocul comunităţii româneşti de pe meleaguri elene. Într-o ţară străină, diasporenilor, orfani de ţară, le e necesară multă dragoste! Iubirea vindecă şi este un proces continuu!

Moderator Ana Maria Ghiur

Jurnalist tv Lucian Băbeanu

Documentarist Giorgiana Șușurincă

Producător tv Monica Ancuța-Tiuntiuc

8:00 Weekend matinal

*Matinal* Sport

Prezintă: Maria Smarandache şi Nadine Vlădescu

Invitat Nicoleta Rădăcină, jurnalistă, editorul proiectului "Unfinished Love Stories"

Teme de discuţie

-la inceputul acestei saptamani, pe 23 aprilie, chiar de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor, Fundația EIDOS a lansat platforma editorială UNFINISHED LOVE STORIES ce pune în lumină povești reale de iubire, în toate formele ei. Platforma are ca sursă de inspiraţie Modern Love, cea mai citită rubrică din The New York Times, coordonată de jurnalistul Daniel Jones. S

Invitat Oana Alexandru Constantinescu-Consilier de Imagine si Eticheta Sociala

Absolventa a Facultatii de Psihologie din Bucuresti, Oana Alexandru Constantinescu este unul dintre puținii experți din România in Eticheta socială si de business. Jurnalist timp de 20 de ani, incepand cu varsta de 14 ani, iar apoi expert in PR si comunicare, Oana a inteles prin prisma meseriilor sale importanța bunelor maniere, in orice context social.
Invitat Alina Neacşa floristă, furnizor al Casei Regale a României
Teme de discutie

-flori si culori de Sarbatori

-cursuri de aranjamente florale ca terapie ocupationala şi surse viitoare de venit

-recent, Alina a fost reconfirmata de Casa Regala a Romaniei drept furnizor oficial

Invitat Irina Margareta Nistor, critic de film

Teme de discutie

-saptamana viitoare, pe 29 aprilie, se decerneaza Premiile Gopo-evenimentul este la a 18-a editie

-filmul despre care am vorbit si in Weekend Matinal-"Nasty"-a fost selectat pentru o proiecţie specială la Festivalul International de la Cannes, aflat la 77-a editie.

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directa

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1