loader
Foto

Yanxi, palatul suspinelor

LUNI - VINERI, ORA 17:55*

 

THE STORY OF YANXI PALACE - China, 2018

Cu: Wu Jinyan, Charmaine Sheh, Qin Lan, Nie Yuan

Dramă istorică

China imperială, 1741. Wei Yingluo, o tânără dintr-o familie modestă, se angajează brodeuză la curtea împăratului Quinlong şi îşi demonstrează încă din prima zi inteligenţa, curajul şi sufletul generos. Dar Yingluo are un secret pe care-l ascunde cu grijă: vrea să afle adevărul despre ce s-a întâmplat cu sora ei mai mare, care a murit în împrejurări misterioase în Oraşul Interzis. Bănuindu-l -pe nedrept- pe Fuca Fuheng, membru al gărzilor imperiale, că ar fi comis crima, Yingluo face tot posibilul să se apropie de sora lui, împărăteasa Fuca, una dintre consoartele împăratului. Aceasta o ia pe fată sub aripa ei şi o transformă într-o tânără educată, învăţând-o eticheta de la curtea imperială.

La rândul ei, Yingluo devine confidenta şi prietena de încredere a împărătesei, ajutând-o să se ferească de manevrele şi comploturile rivalelor sale, celelalte consoarte ale împăratului. În universul fascinant, plin de culoare, dar şi de pericole nebănuite, al palatului imperial, maşinaţiunile politice se împletesc cu poveşti de iubire şi cu suferinţele ascunse ale numeroaselor femei, nobile sau sărmane, care trăiesc în interiorul Oraşului Interzis. Puternică şi curajoasă, Wei Yingluo va înainta pas cu pas în ierarhia palatului, în ciuda originilor ei umile, stârnind invidia celor care nu reuşesc s-o doboare şi admiraţia altor femei, pentru care va deveni un adevărat model.

XX ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPIII IN VARSTA DE PANA LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU IMPREUNA CU PARINTII ORI FAMILIA (AP)

* Programele pot suferi modificări de ultimă oră.

**Vineri, 23 septembrie, se transmite de la ora 16:55.

Marți, 27 septembrie, programul poate suferi modificări din cauza unor transmisii sportive. În acest caz, episodul se va reprograma.

 

 

7:00 Universul credinţei

Prezintă: Andrei Victor Dochia

OFF: Programul manifestărilor dedicate proclamării locale a canonizării Sf. Dometie-de la Râmeț din ziua de 6 iulie. Jurnalist Corneliu Vlad Matache

Jurnal: Sinteză a sărbătorilor din această săptămână din Bucovina-Sf. Leontie de la Rădăuți cinstit pe 1 iulie la Mănăstirea Bogdana și Sf. Ștefan cel Mare, cinstit pe 2 iulie la Mănăstirea Putna. Jurnalist: Ileana Gaiță

Catholica-interviu cu Episcopul Emerit de Iași, Petru Gherghel. Jurnalist: Ciprian Dumea.

Editorialul săptămânii. Jurnalist: Răzvan Bucuroiu

Reportaj-Ședința Sfântului Sinod în care a fost aprobată canonizarea a 16 femei care si-au inchinat intreaga viata slujirii lui Hristos. Jurnalist: Corneliu Vlad Matache

Reportaj -Sfânta muceniță Chiriachi, ocrotitoarea catedralei din Huși. Jurnalist: Lucia Toader.

Înțelesuri creștine cu părintele profesor Gheorghe Holbea despre virtutea dragostei. Jurnalist Paula Tăbîrcă

Cartea de duminică-Sfaturile unui duhovnic către enoriașii săi. Jurnalist Lucia Toader.

Dialogurile dimineții cu Părintele diacon Cornel Coman despre dificultățile muncii de traducere a textelor teologice. Jurnalist Răzvan Bucuroiu.

Reportaj despre mănăstirea Rarău. Jurnalist Paula Tăbîrcă.

​Producător Andrei-Victor Dochia

8:00 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Manastirea Dealu, Partea I

La cativa kilometri de Targoviste se afla Manastirea Dealu, ctitorie a domnitorului Radu cel Mare. Acesta a zidit o biserica din caramida, placata cu piatra alba, impodobita cu fresce deosebit de frumoase. Piatra de temelie a fost pusa pe 26 august 1499, iar sfintirea a avut loc pe 4 decembrie 1501.

Cel dintai locas de cult a fost insa ridicat in timpul domniei lui Mircea cel Batran. Documentele atesta ca asezamantul monastic exista deja la 17 noiembrie 1431.

Biserica de la Manastirea Dealu este cea mai mare necropola domneasca din tara. Incepand din 1508, aici au fost inmormantati Radu cel Mare, Vladut Voievod, fratele lui Radu cel Mare, Radu Voda Badica, fiul lui Radu cel Mare, Vlad Inecatul, Patrascu Voda cel Bun, nepotul primului ctitor si Mihai Movila. In anul 1603 a fost adus capul lui Mihai Viteazul, ucis pe Campia Turzii.

​Invitat: preot profesor Constantin Necula

Producător Andrei-Victor Dochia

 

#tvr1