loader
Foto

"Teleenciclopedia": o incursiune în spațiu și timp | VIDEO

Sâmbătă, 29 mai, ora 18.50, urmăriți, la TVR 1 și online, pe TVR+, o nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia", aflând despre sonde spațiale, regele pădurii și alte subiecte captivante.

 

Teleenciclopedia

AVENTURIERII ARTEI MODERNE: BOEMA (ep.2) - premieră

La începutul secolului al XX-lea, Montmartre era locul preferat al avangardei artistice din rândul căreia făcea parte și Guillaume Apollinaire.

(w882) apollinair

Deopotrivă, critic de artă, prozator și poet, vorbea cinci limbi străine, iar când colinda străzile Parisului, fredona mereu aceeași melodie, schimbând doar versurile și rima.

(w882) harry trum

RĂZBOIUL RECE (ep.1)

După sfârșitul celui de - Al Doilea Război Mondial, situație internațională complexă, se anunța o misiune dificilă pentru noul președinte American, Harry S. Truman, fost senator și comerciant de galanterie din Missouri.

Întreaga lume se întreba dacă ceilalți lideri ai lumii vor continua proiectele lui Franklin Delano Roosevelt, considerat artizan al păcii și apărător al democrației.

(w882) planete

SONDE SPAȚIALE: PLANETELE INTERIOARE (ep.1)

Planetele interioare, deși relativ apropiate de Terra, nu ne sunt și la îndemână: Mercur – lipsită de atmosferă, mică și plină de cicatrice, pârjolită de Soare și cu mii de grade Celsius diferență între zi și noapte; pe Venus, „geamăna” infernală a Terrei, ne-am topi și am fi zdrobiți de presiune, instantaneu. Numai două sonde au reușit să ajungă la ele. Lansată pe 3 noiembrie, 1973, Mariner 10 deschidea drumuri în explorarea spațială. Iar pe 18 martie, 2011, Messenger se înscria, cu succes, pe orbită, cartografiind și examinând planeta Mercur timp de patru ani.

(w882) cerb

REGELE PĂDURII (ep. 1) - premieră

Întruchipare a forței și eleganței, cerbul stăpânește ca un suveran peste domeniul său. Cu o astfel de „podoabă”, maiestuos înălțată spre nori, nu e de mirare că mitologia celtică sau slavă i-a acordat rolul de intermediar între pământ și cer, între oameni și divinitate.

Emisiunea poate fi revăzută luni, 31 mai, la TVR 1, de la ora 01.50.

***

Producător:  OANA HAŞEGAN

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 5

Producător Daniela Enăchescu

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1