loader
Foto

Galerie foto

Totul despre transplanturi și cancerul mamar, în noul sezon „Vreau să fiu sănătos”

Sonia Argint şi echipa emisiunii „Vreau să fiu sănătos” vor prezenta telespectatorilor o serie nouă de emisiuni destinate unei afecţiuni a cărei prevalenţă a crescut în perioada pandemiei: cancerul mamar. Din 6 martie, sâmbăta, de la ora 10.00, la TVR 1.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Din 6 martie, la TVR 1, echipa „Vreau să fiu sănătos” ne propune o serie de emisiuni în premieră, în care aduce în discuţie câteva subiecte actuale, deşi generatoare de stres şi suferinţă.

„Din martie vom continua seria de reportaje destinate tuturor tipurilor de transplanturi care se fac în România. Şi tot atunci începem o serie de emisiuni ce tratează cancerul mamar, de la diagnosticare până la reconstrucţia mamară şi urmărirea pacientului post-tratament, întrucât este numărul 1 ca boli neoplazice la femei, dar, în acelaşi timp, unul dintre cancerele care beneficiază de tratament personalizat şi de vindecare, în cazul formelor incipiente... este o afecţiune a cărei prevalenţă a crescut, mai ales în timpul pandemiei, când oamenii s-au ferit să ajungă la controale de rutină, în clinici sau spitale”, explică producătorul emisiunii, Beatrice Cioba.

(w882)

Doctorul Cristian Viişoreanu, medic specialist chirurgie, competenţă în chirurgie oncologică

(w882)

Cu ajutorul specialiştilor invitaţi, în fiecare ediţie „Vreau să fiu sănătos”, telespectatorii vor primi informaţii şi sfaturi medicale la obiect. Pe lângă subiectele care abordează afecțiuni grave, la „Vreau să fiu sănătos”, avem parte şi de idei ușor de pus în practică în viața de zi cu zi, astfel încât să trăim echilibrat fizic, emoțional, mental. Rubrici şi reportaje care promovează practicarea sportului şi mişcarea fizică, un stil de viaţă sănătos se vor regăsi, de asemenea, în noul sezon al emisiunii, difuzat de TVR 1 în fiecare sâmbătă, la ora 10.00.

(w882)

„Anul care s-a încheiat ne-a învățat o lecție foarte importantă, și anume faptul că sănătatea este darul cel mai de preț pe care îl avem de la viață. Chiar cred că de data asta ne-am convins pe propria piele cât de bună este prevenția. Iar emisiunea noastră, într-o mare măsură, este despre prevenție. De ce nu aș ține cont zi de zi de câteva reguli ușor de aplicat pentru a mă bucura de o viață bună? Este o întrebare retorică, desigur. Fiecare trebuie să decidă pentru sine ce își dorește, iar noi, echipa Vreau să fiu sănătos, suntem săptămânal pregătiți să oferim celor care doresc sfaturi pentru o viață frumoasă și sănătoasă”, spune Sonia Argint, gazda emisiunii.

(w500)

Ca şi până acum, în emisiunea „Vreau să fiu sănătos”, vorbim şi despre afecțiunile de sezon, aducem în atenție probleme de sănătate care apar în fiecare etapă a vieții și afecțiuni specifice unui sex sau celuilalt. Informaţii concrete, de la specialişti apreciaţi ne vor ajuta să învăţăm cum putem obţine sănătatea şi starea generală de bine. Sonia Argint ne dă întâlnire la TVR 1 sâmbăta, de la ora 10.00, iar telespectatorii pot interacţiona cu echipa de realizatori pe pagina de Facebook a emisiunii. Înregistrările emisiunii „Vreau să fiu sănătos” sunt disponibile pentru vizionare şi pe TVR+.

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

* Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

* Code for Romania

Bogdan Ivănel -fondator Code for Romania

Miruna Muscan-coordinator echipa cercetare și proiectare Code for Romania

România are o listă lungă de probleme, în domenii cheie precum educație, sănătate, mediu și comunități vulnerabile, dar are și oameni care înțeleg nevoia de acțiune și care construiesc o infractructură a binelui. Un exemplu sunt cei de la Code for Romania, care scriu un nou capitol în istoria tehnologiei civice și găsesc soluții digitale țintite la probleme grave ale României.

​Producător Ioana Mureşan

Sezon nou

18:55 Teleenciclopedia

* PAOLO VERONESE-NUNTA DIN CANA (ep.2)

Paolo Veronese, pe numele său real Paolo Caliari, obişnuia să picteze în ulei chiar şi lucrările de mari dimensiuni, știind că umezeala și aerul marin degradau frescele murale. Artistul patrona un atelier cu peste 30 de angajați, săvârşind un număr impresionant de tablouri. Lucra repede și-spre deosebire de Tintoretto sau de Tiţian-schimba rareori forma inițială. Făcea schițe precise, pe care ucenicii le transpuneau apoi pe pânză. Tot ei procurau materialele şi preparau culorile, iar Veronese se consacra desăvârșirii compoziției. La Nunta din Cana, pictorul veronez a folosit întâi o pensulă mare, pentru a contura fiecare personaj, apoi una mai fină, pentru finisarea detaliilor. De ajutor i-a fost chiar fratele său, Benedetto, despre care se spune că a definitivat elementele arhitecturale şi cerul din registrul superior.

MARI LIDERI MILITARI AI SECOLULUI AL XX-LEA. DEZINFORMAREA ŞI ÎNŞELĂCIUNEA. NIKITA HRUŞCIOV

La 5 mai 1946, într-un discurs ţinut la Fulton, Missouri, Winston Churchill vorbea despre Războiul Rece dintre Occident şi URSS folosind, pentru prima oară, sintagma Iron Curtain (Cortina de Fier). Aproape 20 de ani mai târziu, în 1962, comuniștii sovietici aveau să instaleze rachete de luptă pe cea mai mare insulă din Caraibe, la nici 160 km de coasta Americii. Diversiunea, numită de istorici Criza rachetelor cubaneze, i-a aparţinut lui Nikita Hrușciov și a fost pe cale să distrugă nu doar America, ci întreaga omenire.

MITURILE GRECIEI ANTICE: APOLLON, ZEUL LUMINII (ep.2) (Premieră)

După ce colindă lumea în carul primit cadou de la Zeus, tânărul Apollon își construiește templul mult visat şi îl numeşte Delphi. Credincioşi din toată Elada vin acolo să afle, de la faimosul Oracol omonim, lămuriri despre viitorul lor. Răspunsurile, oferite de preoteasa Pythia, sunt deseori evazive sau cu tâlc. După ce şi-a ales „reşedinţa”, Apollon începe să-şi consolideze poziția în Olimp. În spatele acestui zeu al luminii şi protector al artelor, care farmecă pe toţi cu lira sa, se ascunde însă un arcaș însetat de sânge.

ECOSISTEME: CHINA (ep.10)

Peste platoul tibetan, cel mai vast și mai înalt din lume, se așterne zăpada. Turme de antilope Pontholops hodgsonii sau Chiru -adulți și pui născuți în iunie-iulie-migrează spre sud. În această lungă călătorie de 7.000 de km, prin Asia Centrală, vor întâlni şi lupi himalayeni (Canis lupus chanco). La final de noiembrie, antilopele încep rutul-perioadă în care masculii se înfruntă direct ori se fugăresc cu până la 70 de km pe oră, pentru a-şi disputa haremuri compuse, uneori, din peste zece femele.

Producător Oana Haşegan

 
Duminică seară, ne relaxăm la „Popasuri muzicale cu Junii Sibiului”, pe TVR 1

La aniversarea celor 80 de ani de existenţă a Junilor, Televiziunea Română difuzează o serie de recitaluri muzical coregrafice ale acestora şi ...

Cum văd ucrainenii pacea? Aflăm sâmbătă, la „Breaking Fake News”

În aceeaşi ediţie, despre listele de cuvinte şi expresii interzise în America administraţiei Trump, dar şi despre cei 76 de ani de existență ai ...

“Bucuria credinței”: Biserica Universității Gheorghe Asachi | VIDEO

Biserica din campusul Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iași reprezintă mult mai mult decât o simplă structură arhitecturală. Este un ...

 

#tvr1