loader
Foto

Un nou tip de comă, la „Vreau să fiu sănătos”

Ediția de luni, 27 ianuarie, a prezentat o nouă tehnologie prin care se pot extrage pietrele aflate în canalul biliar. Un alt subiect a fost sindromul de colon iritabil.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Tip nou de comă

O echipă de medici cercetători din Canada și din România vorbește de câteva luni despre o nouă formă de comă - coma foarte profundă, care a intrat în top 10 al celor mai importante descoperiri din 2013, top realizat de revistă Quebec Science

Realizator: Mihaela Căciuleanu


Tehnologie modernă

Dr. Andrei Haidar - șef secție Endoscopie digestivă la Spitalul Clinic Colentina, descrie procedura medicală prin care folosindu-se o tehnologie medicală modernă și mai puțin dureroasă pentru pacient se pot extrage pietrele aflate în canalul biliar.

Realizator: Beatrice Cioba


Sindromul de colon iritabil

Sindromul de colon iritabil este o boala des întîlnita, dar aceasta se diagnostichează greu, în timp. Oamenii suferă uneori o viață de dureri de burtă și de probleme de tranzit considerând ca nu se poate face nimic pentru ca acest lucru să se remedieze.

Domnul dr. Gabriel Constantinescu, medic primar gastroenterolog consideră că înainte de a pune un diagnostic de colon iritabil trebuie făcute toate analizele specifice. Simptomele care ar trebui să-l determine pe pacient să meargă la doctor sunt aparent banale, dar foarte neplăcute dacă se repetă o perioadă de timp îndelungată: constipația sau diareea după mese, timp de mai multe luni, durerile abdominale, balonarea, scaune care își schimbă frecvența și constistența sunt semnele unei asemenea suferințe.

Tratamentul se stabilește în funcție de cauzele depistate în urma analizelor. Viața se poate îmbunătăţi remarcabil după ce aceste simptome dispar. Atenție însă, tratamentele făcute fără investigațiile de specialitate nu fac decât să prelungească starea proastă a unui om care suferă de colon iritabil.

Realizator: Dana Armasu

 

 

6:00 Teleshopping

6:55 Imnul României

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1