loader
Foto

Galerie foto

Un permanent freelancer al scenei: Judith State, invitată la „Nocturne”|VIDEO

A venit în studioul emisiunii direct de la Cannes, unde filmul în care juca avea mari șanse la Palme d’Or. Ce a fascinat-o, ce dezaprobă la această lume strălucitoare, ne-a povestit la „Nocturne”, pe TVR1.

 

Marina Constantinescu
Nocturne

„Judith va fi actriță!” - auzea mai tot timpul în jurul ei micuța balerină Judith State. „Imitam mereu ceva, eram ca un teatru ambulant”, povestește invitata Marinei Constantinescu. Dar ceea ce nu știa ea atunci, dar intuiau familia și prietenii apropiați, s-a adeverit în 2014, când Cristi Puiu a distribuit-o în „Sieranevada”, film a cărui premieră a avut loc la Cannes, în 2016.

(w882)

(w882)

Unul dintre cei mai activi coregrafi români, dar și actriță cu o serioasă filmografie ne deschide ușa către sufletului ei la „Nocturne”. Judith State a fost invitata Marinei Constantinescu luni, 6 iunie, de la ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

„De ce în dans, în care am investit atâta corp și suflet, îmi e atât de greu, iar în actorie, pentru care nu m-am pregătit, reușesc să mă aliniez cu mine și îmi e atât de ușor? ”, se întreabă Judith, un permanent freelancer al scenei. O aplecare poate mai profundă asupra subiectului – luni seară, la „Nocturne”.

(w882)

Este evident că actoria reprezintă pentru ea a doua ei natură; prin urmare, la filmări nu e greu, timpul liber însă este cel care îi dă răgazul pentru autocritică... Pe lângă cel mai recent film în care joacă - „R.M.N.”, regizat de Cristian Mungiu și prezentat acum câteva zile la Cannes, în filmografia Judithei se regăsesc și alte titluri sonore, precum: „Monștri”, „Malmkrog”, „Tata mută munții” sau „6,9 pe scara Richter”.

(w882)

(w882)

La filmarea emisiunii, Judith State a venit direct de la Cannes, unde filmul „R.M.N.”, o poveste care chestionează relaţia cu celălalt într-o comunitate multietnică din Transilvania, a concurat pentru Palme d’Or. Ce a fascinat-o, ce dezaprobă la această lume strălucitoare, actrița, dansatoarea și coregrafa Judith State ne-a povestit luni, 6 iunie, la „Nocturne”.

(w882)

Realizator: Marina Constantinescu

Regizor artistic: Aurel Badea

Redactor: Oana Cucuruzeanu

22:00 Dosar România

* DINCOLO DE AURUL APUSENILOR

Exploatarea aurului în Apuseni este astăzi amintire. Se spune că 1% din aurul lumii a fost scos din măruntaiele acestor munți, dar prețul plătit a fost pe măsură. Ultimii 30 de ani au fost cei mai agitați. În patrulaterul aurifer Zlatna-Brad-Abrud-Roșia Montană, mineritul aurifer de subteran a fost îngropat și apoi inundat.

Acolo au pierit mulți mineri sub tone de rocă, dar au mai murit și la suprafață, cu praf în plămâni, bolnavi de silicoză, cerând mai mult aer.

Mineritul aurifer a fost închis definitiv, la începutul anilor 2000.

Absorbiți de interminabilul scandal de la Roșia Montană, puțini români au auzit de proiectul minier de la Rovina, o localitate din județul Hunedoara, aflată la numai câțiva kilometri de municipiul Brad. Acest proiect minier seamănă izbitor cu eșuatul proiect minier de la Roșia Montană prin dimensiunile sale și potențiala durata pe 30 de ani. La fel ca la Roşia Montană, exisă susţinători dar şi opozanţi ai proiectului minier.

Realizator Gabriel Geamănu

Producător Răzvan Butaru

23:45 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)
 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1