loader
Foto

Galerie foto

Să descoperim împreună ”Universul Credinței”

În fiecare duminică de la ora 7.00 la 9.30, la TVR1, TVR Moldova și TVR Internațional.

 

Universul credinţei

În fiecare săptămână, o călătorie pe parcursul a două ore și jumătate prin ”Universul Credinței” poate constitui modul ideal de a începe duminica. Nici în 22 mai lucrurile nu vor sta în mod diferit.

Astfel, de la ora 7.00, în prima parte a emisiunii, în studio va veni jurnalistul Răzvan Bucuroiu cu cele mai noi informații despre evenimentele religioase ale săptămânii care se încheie.

Nu vor lipsi, ca de obicei, știrile, un reportaj despre centenarul penticostalismului românesc, dar și un material dedicat pelerinilor care și-au propus să parcurgă, pe jos, peste 1000 de kilometri doar cu apă și rugăciune. Un demers ce vizează eroismul, o mărturie despre credința care poate să țină loc de mâncare, susținând corpul chiar și atunci când efortul nu este deloc de neglijat.

Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena din 21 mai își găsește, și ea, un binemeritat loc în ”Universul Credinței”. Interpretul de muzică tradițională românească Grigore Leșe ne povestește cum era sărbătorită această zi în copilăria lui, dar și despre obiceiurile care se regăsesc, și astăzi, în popor.

(w882) 33

Nu vor lipsi nici rubricile permanente ale emisiunii. ”Sărbătorile săptămânii” îl aduce în atenție, de această dată, pe cel dintâi sfânt al Basarabiei postsovietice; scrisorile dintre poetul Ioan Alexandru și vrednicul de pomenire arhiepiscop onorific al Maramureșului și Sătmarului Justinian Chira constituind subiectul ”Cărții de duminică”, în timp ce Mănăstirea Sărindar este locul sfânt pe care ”Istorii uitate” ni-l readuce, cu pioșenie, în memorie.

(w882) 5

Începând cu ora 8.00, partea a doua a emisiunii va fi dedicată, cu precădere, minunilor. Medicul neurolog Florentina Popescu și asistenta medicală Mihaela Ghizdăreanu vor mărturisi, în studioul ”Universului Credinței”, despre vindecările înfăptuite de sfântul Ioan Rusu – cuvintele lor fiind susținute de afirmațiile altor creștini care au trăit lucruri minunate săvârșite de către acest sfânt, dar și de reportajul realizat la mănăstirea care îi este închinată.

(w882) 9

Biserica Icoanei din București e cunoscută mai ales datorită icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului pe care o gazduiește și în fața căreia și-au găsit alinare trupul, mintea și sufletul multor creștini. Vom poposi și noi acolo, pentru câteva minute, în emisiunea ”Universul Credinței”.

(w882) 2

Poate v-ați întrebat, vreodată, cum este viața unui călugăr, ce înseamnă ascultările monahale și care sunt provocările lumii de astăzi – vom afla de la părintele episcop Macarie al Europei de  Nord într-un nou episod al rubricii ”Dialogurile dimineții”.

În a treia și ultima parte a ediției de duminică a ”Universului Credinței”- ”Bucuria credinței”- începând cu ora 9.00, părintele Constantin Necula ne va povesti lucruri puțin cunoscute despre mănăstirea Cozia – de această dată poposind în paraclisul de taină, dar și în muzeul lăcașului de cult.

(w882)

Rămâneți, așadar, alături de noi!

 

Prezentator și moderator: Andrei-Victor Dochia

(w882) 1

Coordonatori: Estela Dincă și Aziza Bodea Micu

Producător: Andrei-Victor Dochia

 

Un articol de Aziza Bodea Micu

 

Foto: Sfantul Ioan Rusu – Ziarul ”Lumina”

Justinian Chira și Ioan Alexandru – WordPress.com

0:00 Punctul critic (R)

Producator Florenţa Dăscălescu

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

(Reluare)

1:40 Dosar România (R)

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)
 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1