loader
Foto

Galerie foto

Universul credinţei: „Sănătate pentru sate” şi Festivalul de Film Religios

Duminică, 5 iunie, „Universul credinței” v-a aşteptat, de la ora 8.10, la TVR 1 şi online pe TVR+, cu cele mai noi informaţii şi evenimente care se desfăşoară în plan religios.

 

Universul credinţei

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Campania „Sănătate pentru sate” a început în urma protocolului de colaborare, semnat în 3 septembrie 2015, între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății. El este destinat persoanelor defavorizate din mediul rural - cazuri sociale - cu nivel educaţional redus .

La acţiunea din Valea Plopului, au participat 30 de medici cu diferite specializări şi 40 de voluntari cu atribuţii auxiliare, toţi voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, precum și o echipă de medici coordonată de Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, de la Spitalul Clinic de Urgență „Marie Curie” din Bucureşti.

Prima oprire a Caravanei „Sănătate pentru sate” a fost la aşezământul pentru copii din Valea Screzii, unde Părintele Nicolae Tănase are grijă de peste 400 de suflete. La copiii defavorizați, care trăiesc în aşezământul special de aici, s-a observat că prezintă anumite particularități în dezvoltare. Deşi sunt bine îngrijiţi, educaţi şi se încadrează adecvat în colectivitate, ei resimt nevoia afecţiunii parentale care nu poate fi compensată.

(w882) Medici

Sub coordonarea Părintelui Nicolae Tănase, aceşti copii beneficiază de un cadru mai bun de dezvoltare faţă de cei din alte cămine. Medicii stomatologi prezenţi au reuşit să consulte şi să ofere educaţie de igienă orală pentru 100 de copii.

În ceea ce priveşte alimentația, nutriționiștii au punctat nevoia unei educații specializate, eforturi corespunzătoare pentru furnizarea alimentelor creșterii și dezvoltării copiilor.

„O picătură de viață mai bună pentru această comunitate” este afirmația care condensează activitatea desfăşurată cu dăruire de către medicii voluntari ai Campaniei „Sănătate pentru sate”.

Despre acest material vorbim cu Camelia Diaconu, medic primar în medicină generală la Spitalul clinic de Urgenţă Floreasca, şi cu Simona Taciu, medic psihiatru la Spitalul Militar.

***

La rubrica Arta sacra vorbim despre Festivalul de Film Religios

La Curtea de Argeş a avut loc, în perioada 26-28 mai, Festivalul-concurs de Film cu tematică religioasă „Lumină din Lumină”, ediția a XXIII-a.

Evenimentul a fost organizat de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului în colaborare cu Consiliul Județean Argeş şi Societatea Română de Televiziune. Festivalul a fost dublat şi de o expoziţie de icoane - „Rugămu-ne Ție”.

Marele Premiu a fost câştigat de filmul: „Mănăstirea dintre anini”, premiul I a fost acordat filmului „Oglinzi spre cer”, premiul al II-lea a fost oferit filmului „Eroul de 103 ani, condamnat la moarte, salvat de Dumenzeu”, iar premiul al III-lea a fost luat de filmul „Restaurarea patrimoniului spiritual”.

(w882) Eveniment

TVR este partener al Arhiepiscopiei Argeşului în organizarea acestui festival de 23 de ani. Colegul nostru Lucian Ciucu face parte din juriul Festivalului încă de la început.

Jurnaliști: Paula Tăbîrcă, Lucia Toader, Corneliu Matache, Victor Dochia, Ciprian Dumea, Rafael Udrişte, Radu Găină

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


 

0:00 Omul anului (R)

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

(Reluare)

1:00 Istorii ascunse (R)

Realizator Cristina Băican

(Reluare)
 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1