loader
Foto

wrs, în această seară pe scena Eurovision

Calificarea României în marea finală se va decide astăzi, 12 mai, în direct pe TVR 1 și TVR Internaţional, începând cu ora 22.00. Fanii (cu excepția celor care locuiesc în România) vor putea vota "Llamame".

 

Miercuri, wrs a reluat ultima repetiție, înaintea celei pentru juriu, din cauza unor probleme tehnice. Joi, 12 mai, vom afla dacă „Llamame” va merge în Marea Finală a concursului. wrs, reprezentantul României, va concura pentru voturile publicului în a doua semifinală Eurovision 2022, în direct la TVR 1 şi TVR Internaţional, începând cu ora 22.00.

„În sfârşit, a sosit momentul pe care îl aştept din ziua în care m-am înscris în Selecţia Naţională. Este un vis devenit realitate. Sunt pregătit să dau totul pe scenă, pentru țara mea și pentru sutele de milioane de oameni care vor urmări show-ul României. Am muncit enorm și abia aștept să trăiesc acest moment alături de publicul din sală și din fața ecranelor. Hai România!”, a declarat wrs.

România intră, joi, în a doua parte din cea de-a doua semifinală, alături de Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia și Irlanda. Reprezentantul nostru va avea pozitia cu numărul 13 în ordinea de intrare în concurs.

(w882)

Fanii din ţările repartizate în a doua semifinală şi cei din Spania, Marea Britanie şi Germania decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

În această seară, fanii (cu excepția celor care locuiesc în România) vor putea vota Llamame de până la de 20 de ori de pe același număr de telefon sau prin aplicația de pe site-ul oficial al concursului: www.eurovision.tv

Emoţiile vor creşte la finalul show-ului, când prezentatorii vor anunţa cei zece câştigători ai serii, artiştii care vor merge în finala din 14 mai.

Miercuri, reprezentantul României și cei ai celorlalte țări care evoluează în a doua semifinală Eurovision au avut ultimele două repetiții.

La repetiția care a precedat show-ul pentru juriu, organizatorii au avut o serie de probleme tehnice. În cazul nostru, wrs a întâmpinat o problemă de sonorizare - artistul nu a auzit în căști, motiv pentru care a reluat repetiția.

Şi alți artiști au reclamat probleme tehnice, astfel încât au fost reluate repetițiile pentru încă patru țări, un lucru mai putin obișnuit la Eurovision.

A doua repetiție, chiar dacă nu a fost transmisă în direct, a contat la fel de mult pentru calificare ca și semifinala din această seară, întrucât spectacolul a fost votat de juriile de specialitate, votul lor contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului.

***

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: eurovision.romania@tvr.ro sau cristian.acatrinei@tvr.ro.

Echipa Eurovision România

 

Mulţumim partenerilor noştri: Catena, farmacia inimii şi Auchan România!

6:00 Teleshopping

7:00 Universul credinţei

Prezintă Andrei Victor Dochia

“Catholica”-Reuniunea Conclavului de la Vatican în vederea alegerii succesorului Papei Francisc în Scaunul Pontifical a fost cel mai important eveniment religios al acestei săptămâni;

-„Evenimentele săptămânii”-În perioada 30 aprilie-8 mai s-a desfășurat la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca pelerinajul la moaștele întregi ale Sfintei Împărătese Elena. Cinstitele relicve au fost aduse de la Patriarhia Veneției în contextul Anului Centenar al Patriarhiei Române;

-În data de 28 aprilie, la Mănăstirea Sihăstria, a avut loc deshumarea moaștelor Sfinților Cuviosi Paisie Olaru și Cleopa Ilie, doi mari duhovnici ai românilor din secolul al XX-lea. Proclamarea generală a canonizării acestor sfinți cuvioși a avut loc pe 4 februarie 2025, cu prilejul aniversarii Centenarului Patriarhiei Romane;

-Sărbătoarea Sfintei Matrona la Schitul Darvari din București. Sfânta Matrona cea Oarbă a fost sărbătorită pentru prima dată la Schitul Darvari din București, după ce așezământul monahal a primit luna trecută un fragment din moaștele sale;

-Sărbătoarea Sfântului Efrem cel Noul la Mănăstirea Radu Vodă din București;

-„Cartea de duminică”-Sfânta Matrona de la Moscova;

-„Dialogurile diminetii”-Invitatul jurnalistului Răzvan Bucuroiu este cercetătorul Petre Guran, care ne vorbește despre marile cărți ale umanității;

-„Reportaj”-Mănăstirea Caraiman, situată la poalele impunatorului masiv Caraiman din Bușteni, este un loc de o frumusețe aparte. Lăcașul monahal atrage pelerini și turisti deopotrivă, indiferent de anotimp. Acest locaș monahal a fost vizitat de o echipă a emisiunii noastre înaintea hramului Învierii Domnului.

​Producător Andrei-Victor Dochia

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1