loader
Foto

Galerie foto

Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul! Publicitatea în Epoca de Aur | VIDEO

Un episod inedit la „Adevăruri despre trecut”: miercuri, am aflat ce sens avea publicitatea în nişte ani în care nu exista concurenţă pe piaţă... Pe 24 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 1.

 

Adevăruri despre trecut

Dacia, biscuiții Eugenia, Cico sau Brifcor (răcoritoare), țigările Carpați sau Mărășești, Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC) sunt produse și mărci care au intrat în subconștientul colectiv al Epocii de Aur.

(w882)

(w882)

La TVR 1, într-un nou episod „Adevăruri despre trecut”, realizatorul George Preda ne-a propus un episod inedit: cel despre publicitate în Epoca de Aur. Ce sens avea publicitatea în niște ani în care nu exista concurenţă pe piața internă și care erau metodele de seducție cu ajutorul cărora producătorii autohtoni „convingeau" cetățenii să cumpere acele produse am aflat miercuri, 24 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 1.

Explicaţii şi informaţii neaşteptate ne-au oferit şi invitaţii ediţiei: profesor universitar dr. Dumitru Borțun, SNSPA; profesor universitar dr. Marian Petcu, Universitatea București; profesor universitar Lavinia Betea – istoric şi Florian Ciobanu, fost publicitar și colecționar.

(w882)

(w882)

Realizator: Gheorghe Preda

Producător: Raluca Rogojină

Despre seria „Adevăruri despre trecut”, la TVR 1

Din 6 octombrie, echipa „Adevăruri despre trecut” ne invită la cel de-al 12 sezon de documentare istorice, cu subiecte și mărturii despre ceea ce a însemnat viața noastră în comunism. Intervievații, documentele, informațiile și imaginile de arhivă scoase la iveală după mai bine de 30 de ani vor dezvălui în premieră culisele unor fapte și întâmplări pe care mulți le-au crezut uitate sau despre care cei mai mulți n-aveau nici cea mai mică idee. De 7 ani, producătorul Raluca Rogojină, consultantul de specialitate Lavinia Betea și realizatorii Roxana Tarhon, Carmen Bărbulescu, Raluca Bibiri, Ștefania Țene, Gheorghe Preda, Diana Deleanu și Irina Luca prezintă seria „Adevărurilor despre trecut”, într-un demers unic în spațiul media românesc.

Cum a fost încurajată diversitatea confesională cu preţul îngrădirii libertăţii de credinţă, povestea celebrei APACA, fabrica reprezentativă pentru modul de viață și de muncă al românilor în comunism, cum arăta un „potol”, mai exact ospeţele şi dineurile nomenclaturiştilor, ineditul publicităţii în epoca de aur şi ce însemna „arta sacră” în acele vremuri, nostalgia pentru regimul anterior vs. „speranţa de mai bine”, povestea tovarăşei de fier Ana Pauker, prima femeie din lume ministru de externe, toate acestea sunt câteva dintre subiectele pe care le vom putea urmări în episoadele sezonului 12 al „Adevărurilor despre trecut”. Și tot în acest nou sezon, difuzat de TVR 1 miercuri, de la ora 22.00, găsim răspunsuri la întrebările: ce însemna parenting în anii '70-'80, în România ceaușistă; cât de alintați și cât de pedepsiți au fost adulții de azi în copilărie, cu ce frici au rămas și ce nu ar aplica niciodată în educația copiilor lor. Vor răspunde vedete ale vremii, dar și oameni obișnuiți, care și-au trăit bucuriile și amarul într-o epocă smintită.

17:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Mihai Radulescu

* Emisiunea continuă seria de întâlniri cu invitaţi inspiraționali.

Programul pune accent pe acurateţea discuţiei, apelând la analize serioase ale evenimentelor şi la opinii pertinente.

Invitată Oana Sirbu, actrita si cantareata

Producător Ioana Mureşan

Sezon nou

18:00 Ţară, ţară, cine eşti?

* Moderator Mădălina Dobrovolschi

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

România se află pe primul loc în Europa la numărul de copii abandonați. Numărul copiilor abandonați la naștere este într-o continuă creștere, cele mai afectate fiind zonele cele mai sărace din țară.

Invitati: Diana Podaru-director general SOS Satele copiilor

Andreea Bălan-cântăreață, ambasadoare SOS Satele copiilor

​Producător Ioana Mureşan

Sezon nou

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1