loader
Foto

Galerie foto

Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul! Publicitatea în Epoca de Aur | VIDEO

Un episod inedit la „Adevăruri despre trecut”: miercuri, am aflat ce sens avea publicitatea în nişte ani în care nu exista concurenţă pe piaţă... Pe 24 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 1.

 

Adevăruri despre trecut

Dacia, biscuiții Eugenia, Cico sau Brifcor (răcoritoare), țigările Carpați sau Mărășești, Casa de Economii și Consemnațiuni (CEC) sunt produse și mărci care au intrat în subconștientul colectiv al Epocii de Aur.

(w882)

(w882)

La TVR 1, într-un nou episod „Adevăruri despre trecut”, realizatorul George Preda ne-a propus un episod inedit: cel despre publicitate în Epoca de Aur. Ce sens avea publicitatea în niște ani în care nu exista concurenţă pe piața internă și care erau metodele de seducție cu ajutorul cărora producătorii autohtoni „convingeau" cetățenii să cumpere acele produse am aflat miercuri, 24 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 1.

Explicaţii şi informaţii neaşteptate ne-au oferit şi invitaţii ediţiei: profesor universitar dr. Dumitru Borțun, SNSPA; profesor universitar dr. Marian Petcu, Universitatea București; profesor universitar Lavinia Betea – istoric şi Florian Ciobanu, fost publicitar și colecționar.

(w882)

(w882)

Realizator: Gheorghe Preda

Producător: Raluca Rogojină

Despre seria „Adevăruri despre trecut”, la TVR 1

Din 6 octombrie, echipa „Adevăruri despre trecut” ne invită la cel de-al 12 sezon de documentare istorice, cu subiecte și mărturii despre ceea ce a însemnat viața noastră în comunism. Intervievații, documentele, informațiile și imaginile de arhivă scoase la iveală după mai bine de 30 de ani vor dezvălui în premieră culisele unor fapte și întâmplări pe care mulți le-au crezut uitate sau despre care cei mai mulți n-aveau nici cea mai mică idee. De 7 ani, producătorul Raluca Rogojină, consultantul de specialitate Lavinia Betea și realizatorii Roxana Tarhon, Carmen Bărbulescu, Raluca Bibiri, Ștefania Țene, Gheorghe Preda, Diana Deleanu și Irina Luca prezintă seria „Adevărurilor despre trecut”, într-un demers unic în spațiul media românesc.

Cum a fost încurajată diversitatea confesională cu preţul îngrădirii libertăţii de credinţă, povestea celebrei APACA, fabrica reprezentativă pentru modul de viață și de muncă al românilor în comunism, cum arăta un „potol”, mai exact ospeţele şi dineurile nomenclaturiştilor, ineditul publicităţii în epoca de aur şi ce însemna „arta sacră” în acele vremuri, nostalgia pentru regimul anterior vs. „speranţa de mai bine”, povestea tovarăşei de fier Ana Pauker, prima femeie din lume ministru de externe, toate acestea sunt câteva dintre subiectele pe care le vom putea urmări în episoadele sezonului 12 al „Adevărurilor despre trecut”. Și tot în acest nou sezon, difuzat de TVR 1 miercuri, de la ora 22.00, găsim răspunsuri la întrebările: ce însemna parenting în anii '70-'80, în România ceaușistă; cât de alintați și cât de pedepsiți au fost adulții de azi în copilărie, cu ce frici au rămas și ce nu ar aplica niciodată în educația copiilor lor. Vor răspunde vedete ale vremii, dar și oameni obișnuiți, care și-au trăit bucuriile și amarul într-o epocă smintită.

4:55 Agrostrategia (R)

Producator Vlad Macovei

(Reluare)

5:45 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 51

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)
 
Procedura în materia dreptului administrativ

Procedura în materia dreptului administrativ

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Ce este procedura în materie de contencios administrativ şi care sunt normele procedurale aplicabile? Într-un litigiu, care pot fi părţile ...

Hipertensiunea arterială, principala cauză de deces la nivel mondial

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 7:00, la TVR 1, urmărim o  ediție "Un doctor pentru dumneavoastră" despre hipertensiunea arterială, Caravana ...

1917: Un an, două revoluții, la

O nouă ediție a emisiunii "Teleenciclopedia" este difuzată sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 19:00, la TVR 1.

 

#tvr1