loader
Foto

Alina Stancu şi Cornel Nistorescu, în Foc încrucişat, la TVR 1

Prima ediţie a emisiunii Foc încrucişat , difuzată la TVR 1 şi pe TVR+, pe 7 septembrie, de la ora 13.00, a avut-o ca invitată pe Monica Macovei.

 

Foc încrucişat

Ediţia din 7 septembrie este disponibilă online pe TVR+

Din acest weekend, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat. Emisiunea va fi difuzată în fiecare duminică, de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

„Fiecare om implicat în politică şi în societate e dator să dea nişte răspunsuri. Datoria mea e să pun întrebări”, declară Cornel Nistorescu înainte de prima ediţie. Cât despre invitaţi, aceştia trebuie să ştie încă de la început că „nici nu-i omorâm, dar nici nu vom culege scame de pe ei”, după cum se exprimă plastic Cornel Nistorescu.

La rândul ei, Alina Stancu îşi afirmă clar intenţiile: „Va fi o emisiune dinamică, nu ne propunem să fim comozi pentru invitaţii noştri; personal, nu îmi propun să fiu comodă nici măcar pentru invitatul permanent”.

Prima ediţie a emisiunii a adus-o în platoul TVR pe Monica Macovei. Aceasta a trebuit să facă faţă întrebărilor în Foc încrucişat referitoare la demisia ei din PDL şi candidatura la preşedinţia României.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

16:45 Floarea nopţii

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Anca Mazilu-jurnalist TVR

* Cum te întorci din vacanță-odihnit sau epuizat?

Invitati:

Sabina Isdraila, psihoterapeut

Alexandru Dincovici, antropolog

dr. Costin Dămășaru, expert neuroștiințe

Prin Zoom:

Iuliana Tasie, vicepresedinte Organizatia patronala a turismului balear din Ro vicepresedinte European Spas Assosiations

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Livia Serban Iancu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Ediţii de colecţie „TEZAUR FOLCLORIC”, de Sfintele Paşti la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţii speciale „Tezaur Folcloric” în ziua de Paşte la TVR 1 și TVR Folclor. Duminică 5 mai, de la ora 12.10, în emisiunea „Tezaur folcloric”, la ...

 

#tvr1