loader
Foto

Bullying la şcoală, asigurările de sănătate şi profesionalismul diasporei – temele săptămânii la „Punctul critic”, pe TVR 1

Cum ne protejăm copiii de un fenomen care amenință sănătatea fizică și psihică a multora dintre ei şi care ia tot mai mare amploare şi în România? Bogdan Muzgoci a pus în dezbatere noi teme acute ale societăţii în cea mai nouă producţie TVR 1. „Punctul critic” este în direct de luni până joi, de la ora 18.00.

 

Punctul critic

Aproape trei sferturi dintre elevii români au fost martorii unei situații de bullying în mediul școlar. 3 din 10 copii sunt excluși în mod constant din grupul de colegi şi tot atâţia sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi. Iar 1 din 4 copii a fost umilit în fața colegilor. Situaţia este suficient de îngrijorătoare încât să merite toată atenţia părinţilor şi profesorilor. Din nefericire, „bullying” este un cuvânt pe care l-am învățat cu toții, în ultimii ani. Despre bullying şi efectele sale, precum şi despre cum ne protejăm copiii de acest fenomen care le amenință sănătatea fizică și psihică a discutat Bogdan Muzgoci cu invitaţii săi la „Punctul critic” joi, 2 noiembrie, de la ora 18.00, la TVR 1. Co-moderator al ediţiei a fost jurnalistul TVR Cristian Petru.

Tachinare, intimidare, excludere, persecuție și chiar violență fizică. De cele mai multe ori, bullying-ul are loc într-un context social din care copilul nu poate să se retragă, cum ar fi grădinița, școala sau afterschool-ul. În mod frecvent, acestea nu sunt incidente izolate. Copiii pot face obiectul unor adevărate campanii de bullying, care se extind dincolo de sala de clasă. Consecințele sunt dramatice și se întind pe termen lung.

„Lucrul cel mai grav ar fi ’normalizarea’ acestui fenomen şi catalogarea sa drept un lucru care ’nu poate fi combătut’. Depinde de fiecare dintre noi, dar şi de mobilizarea societății în întregul său, ca bullying-ul din școlile românești să nu devină un rău banal, care va afecta generații întregi de copii și de tineri”, ne îndeamnă Bogdan Muzgoci, introducându-ne în subiectul de joi al emisiunii.

La dezbaterea pe această temă au fost invitaţi Florin Lixandru, Secretar de Stat la Ministerul Educatiei; Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv Salvați Copiii România, Iulian Cristache, Preşedinte Federaţia Naţională a Părinţilor; Keren Rosner, psiholog: Daniela Gyorfi, părinte.

***

Tot în această săptămână, Narcis Popescu i s-a alăturat lui Bogdan Muzgoci luni, 30 octombrie, pentru o discuţie despre necesitatea asigurărilor de sănătate, iar Mihaela Crăciun a propus marţi un alt subiect sensibil: Profesionalismul diasporei, un potenţial nefructificat?

***

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din 23 octombrie, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în cea mai nouă emisiune de dezbateri, „Punctul critic”, moderată de jurnalistul Bogdan Muzgoci şi difuzată de luni până joi, de la ora 18.00. Co-moderator al fiecărei ediţii este unul dintre jurnaliştii sau prezentatorii TVR, bun cunoscător al temei discutate.

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Oamenii și legea: Ce trebuie să știi când dai sau ești dat în judecată

Joi, 9 mai, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei Olaru la ”Oamenii și legea”, pe TVR 1, este Ion Dragne, avocat.

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

Cataracta, principala cauză a pierderii vederii

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 7:00, urmăriți pe TVR 1 o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”. Aflați de la specialiștii invitați în cadrul ...

 

#tvr1