loader
Foto

Campionatele Europene de Patinaj Artistic de la Stockholm, în direct la TVR

În perioada 28 ianuarie - 1 februarie, TVR 1, TVR HD şi TVR+ transmit, în direct şi în exclusivitate pentru România, Campionatele Europene de Patinaj Artistic de la Stockholm, Suedia.

 

Din 28 ianuarie, TVR devine gazda unuia dintre cele mai frumoase sporturi de iarnă. Timp de cinci zile, telespectatorii sunt invitaţi la celebra Globe Arena de la Stockholm, unde se desfăşoară Campionatele Europene de Patinaj Artistic. Evenimentul este transmis în direct la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Ediţia de la acest început de an este una în care îşi fac apariţia pe gheaţă nume noi, într-un sezon în care au apărut vedete şi cupluri noi. Rusia domină proba feminină, cu trei fete favorite la podium - Anna Pogorilaya, Elena Radionova şi Elizaveta Tuktamysheva. Campioana de anul trecut, tot rusoaică, Yulia Lipnitskaya, nu s-a calificat pentru acest turneu...

Toata lumea aşteaptă, la băieţi, duelul dintre spaniolul Javier Fernandez şi rusul Maxim Kovtun.
Rusia îşi cere supremaţia la perechi şi, mai ales, la dans. Medaliaţi mondiali şi olimpici, Ksenia Stolbova şi Fedor Klimov luptă pentru titlu la perechi, alături de colegii lor Yuko Kavaguti şi Alexander Smirnov, campioni ai continentului în 2010. La dans, după ce anul trecut italienii Anna Cappellini - Luca Lanotte au luat titlul, ruşii plusează cu un cuplu nou pe gheaţă: Elena Ilinykh - Ruslan Zhiganshin.

„Crăiasa patinajului artistic se încoronează în direct la TVR. Povestea iernii vine de la Stckholm, unde e mare bal pe gheaţă! Curtea regală a patinajului european e gata de show. Domnişoare, prinţi şi cupluri celebre vor să se încoroneze la Stockholm... Cine câştigă coroana aflaţi urmărind Europenele de patinaj transmise la TVR”, este invitaţia Alinei Alexoi, comentatoarea evenimentului pentru telespectatorii din România.

Programul transmisiunilor TVR 1 şi TVR HD, preluate şi pe TVR+, în direct de la Europene de Patinaj Artistic din capitala Suediei este următorul:

-          miercuri, 28 ianuarie, 15.00 – 16.30 – program scurt masculin; 22.00 – 23.30 – program scurt dans;

-          joi, 29 ianuarie, 16.15 – 18.00 – program scurt feminin; 21.15 – 23.20 – program liber dans;

-          vineri, 30 ianuarie, 16.00 – 17.30 – program scurt perechi; 21.00 – 23.45 – program liber masculin;

-          sâmbătă, 31 ianuarie, 15.00 – 17.30 – program liber feminin;

-          duminică, 1 februarie, 13.00 – 14.45 – program liber perechi; 16.00 – 18.15 – Gala laureaţilor.

17:00 Exclusiv în România

* Prezintă Cristian Tabără

În duminica Paștelui, Cristi Tabără și Cristina Șoloc vă propun o ediție de sărbătoare, într-o comunitate etnică în care nu au mai fost până acum. Echipa Exclusiv în România ajunge în județul Botoșani, supranumit și “leagănul geniilor”, pentru că aici s-au născut zeci de personalități care au scris istorie în domeniile lor. Una dintre explicațiile oamenilor de știință este că în zonă s-au amestecat diverse etnii și rase, fapt care ar favoriza apariția unor indivizi cu o inteligență superioară, ca Mihai Eminescu, George Enescu, Nicolae Iorga, Stefan Luchian, etc. Tocmai de aceea, în această ediție punem reflectorul pe una dintre etniile stabilite aici acum sute de ani, iar pentru asta, facem o incursiune în satul Rogojești, din comuna Mihăileni, unde populația este preponderent ucraineană. Petrecem sărbătoarea Învierii Domnului în maniera în care o fac ucrainenii în continuare aici la Rogojești. Vedem cum localnicii transformă ouăle de Paște în adevărate bijuterii, cunoaștem oameni gospodari, ansamblul popular ucrainean Vesna, fanfara Florile Bucovinei și explorăm întreaga zonă, pentru că este extrem de interesantă din toate punctele de vedere. Istoria aici este de câteva sute de ani, poate chiar de milenii, dacă luăm în serios cercetările care se fac în zonă. De asemenea, vizităm și Mănăstirea Vorona, mănăstire întemeiată în 1600 de călugări veniți din spațiul slav, cel mai probabil ruși, la care s-au adăugat bănățeni și moldoveni-un spațiu de interferență foarte interesant, unde există, de exemplu, chilia Patriarhului Teoctist al României, care a ucenicit în Mănăstirea Vorona, dar și un fond de carte veche absolut impresionant, în chirilică și slavă-4000 din cărți, dintre care 2000 sunt în patrimoniu național. Și tot în comuna Vorona, stăm de vorbă cu badea Costică Ciubotărița din satul Joldești, Tezaur Uman Viu UNESCO și cetățean de onoare al comunei Vorona, specialist în prelucrarea pieilor de oaie. Meșterul popular Ciubotărița confecționează căciuli din blană de oaie, meșteșug transmis în familia lui de 5 generații, dar cântă și la fluier și la muzicuță. Vom vedea că lucrurile aici, într-adevăr au o frumusețe și un specific al lor, cu totul aparte, așa că vă invităm să urmăriți ediția noastră specială din ziua de Paște, “Suflet ucrainean, duh orthodox în Botoșani”

Realizator Cristian Tabără

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

17:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne invită să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu Căpitănescu, ...

Ediţie de colecţie „Tezaur folcloric”, de Paşti la TVR 1 | VIDEO

Vasilica Dinu, Elena Mimiș Trancă, Aurelia Popescu Preda, Leontina Fărcaș, Gheorghe Roșoga, Polina Gheorghe, dat şi alţi tineri și talentați ...

În Noaptea de Înviere, ediţii speciale „Universul credinţei”, la TVR 1

De la diplomaţie la preoţie – mărturisiri de suflet, făcute cu smerenie de părintele Bogdan Tătaru-Cazaban, în dialog cu Răzvan Bucuroiu şi ...

 

#tvr1